Over Elektrisch Roken

Alles wat u moet weten over elektrisch roken. Bekijk de verschillende links om meer te weten te komen over elektrische sigaretten, e-liquids en elektrisch roken.

AANKOOP ADVIES

Welke e-sigaret past bij u?

Een e-sigaret kopen kan als beginnende elektrische roker soms lastig zijn. U wilt de beste elektrische sigaret vinden die aansluit op uw specifieke behoefte. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de beste e-sigaret.


Bekijken

E-sigaretten vergelijken

Vergelijke alle type startersets, ontdek de plus- en minpunten van de verschillende e-sigaretten en vind een passende e-sigaret.

Bekijken

Box mods & Clearomizers

Heeft u een Box MOD op het oog of bent u al in het bezit van een Box MOD en weet u niet helemaal zeker welke clearomizers er geschikt zijn?

Bekijken

E-liquid kopen

Wat is voor u de beste e-liquid en wat zijn bij het maken van deze keuze bepalende factoren?


Bekijken

 

De elektrische sigaret

Klaarmaken om te dampen

Heeft u net een e-sigaret in ontvangst genomen? Lees dan hier de basics om uw e-sigaret op de juiste manier gereed te maken voor gebruik.

Bekijken

Hoe werkt een elektrische sigaret?

De elektrische sigaret is een apparaat dat wordt gebruikt als alternatief voor de normale sigaret. Een e-sigaret zet vloeistof om in damp, welke men kan inhaleren. Zo vindt er geen verbranding plaats en wordt het effect van een sigaret nagebootst.


Bekijken

Wennen aan de e-sigaret

De rookwinkel.nl klantenservice krijgt vaak vragen over de elektrische sigaret met voor de hand liggende oplossingen. Als beginnende e-smoker of "damper" is het even wennen hoe een e-sigaret te gebruiken.


Bekijken

Temperature Control

Met temperature control kan zelf de gewenste temperatuur van de coil worden ingesteld wat resulteert in een consistente damp en smaak.

Bekijken

Uw E-sigaret upgraden

U kunt e-sigaretten van Joyetech, Aspire, Eleaf en Smok upgraden om over de nieuwste functionaliteiten te beschikken.

Bekijken

Sub ohmen

Sub ohmen betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een coil waarvan de weerstand lager is dan 1.0Ω. Dit resulteert in meer damp en smaak.

Bekijken

 

E-liquids

Samenstelling van e-liquids

De vloeistoffen (e-Liquids) die worden gebruikt voor elektrische sigaretten zijn opgebouwd uit een basis van Propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is propyleenglycol en/of plantaardige glycerine.

Bekijken

Over e-liquids

E-liquid is de vloeistof voor de e-sigaret. Deze vloeistof wordt omgezet in damp. Er vindt dus verdamping plaats in plaats van verbranding.

Bekijken

Uw e-liquid laten rijpen

Je e-liquid laten rijpen is ongeveer hetzelfde als een goede wijn laten rijpen. Net als bij wijn zal de smaak van de e-liquid dieper en intenser worden.

Bekijken

Zelf e-liquids maken

Wilt u een stapje verder gaan? Als fervent damper kan het een leuke uitdaging zijn om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen e-liquid.

Bekijken

 

Do it yourself

Zelf coils bouwen

Zelf coils bouwen voor een elektrische sigaret? Lees dan onderstaande informatie om de basis van het coil bouwen onder de knie te krijgen.

Bekijken

Beginnersgids DIY

DIY ofwel 'Do It Yourself' houdt in dat elektrische rokers zelf hun coils maken. Wanneer zelf de coils worden gemaakt kan er op een hoger niveau worden gedampt met veel meer smaak en damp.


Bekijken

Veilig gebruik van Batterijen

(MOD) batterijen beschikken over een flinke capaciteit en kunnen daarom gevaarlijk zijn bij verkeerd gebruik. Lees de informatie op deze pagina goed door om vervelende situaties te voorkomen.


Bekijken

 

Handig om te Weten

Vraag & Antwoord

Bekijk op deze pagina de veelgestelde vragen over elektrische roken en over Rookwinkel.


Bekijken

Begrippenlijst

Klinkt Airflow Control, BCC, Clapton en PCC u niet bekend in de oren? Geen probleem. In onze begrippenlijst vindt u alle betekenissen van de veelgebruikte termen van het elektrisch roken.


Bekijken

Handleidingen

Zoekt u hulp bij het gebruik van uw elektrische sigaret? Kijk dan bij de handleidingen voor diverse elektrische sigaretten van rookwinkel. Komt u er nog niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Bekijken

Elektrisch roken en uw gezondheid

Lees hier de gunstige verschillen van elektrisch roken ten opzichte van normaal roken.

Bekijken

9 Dingen die u moet weten voor u start met dampen!

Waar moet u op letten voor u begint met elektrisch roken? Met dit lijstje gaan we terug naar de basis en vertellen we alles wat u moet weten voor u start met dampen.Bekijken

Uw elektrische sigaret mee op reis

Er even lekker tussen uit, misschien zelfs een reisje met het vliegtuig naar het buitenland. Dan wilt u natuurlijk wel uw elektrische sigaret met u meenemen. Maar mag dit wel? Hoe zit het met de regeltjes?


Bekijken

Ontploffende batterij, hoe zit dat?

Rookwinkel Checkt: Kan een e-sigaret zomaar ontploffen?

Bekijken