Over elektrisch roken

Alles wat u moet weten over elektrisch roken. Bekijk de verschillende links om meer te weten te komen over elektrische sigaretten, e-liquids en elektrisch roken.

De elektrische sigaret

De basis van de e-sigaret

De klantenservice van Rookwinkel.nl krijgt vaak vragen over de elektrische sigaret met voor de hand liggende oplossingen.

Bekijken

Handleidingen

Zoekt u hulp bij het gebruik van uw elektrische sigaret? Kijk dan bij onze zelfgeschreven Nederlandse handleidingen voor diverse elektrische sigaretten van bijvoorbeeld Smok, Joyetech, Eleaf, Justfog, Kangertech of Aspire.


Bekijken

Hoe werkt een elektrische sigaret?

De elektrische sigaret is een apparaat dat wordt gebruikt als alternatief voor de tabakssigaret. Een e-sigaret zet vloeistof om in damp, welke u vervolgens kunt inhaleren. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat leest u hier.


Bekijken

Klaarmaken om te dampen

Heeft u net een e-sigaret in ontvangst genomen? Lees dan hier de basics om uw e-sigaret op de juiste manier gereed te maken voor gebruik.

Bekijken

Temperature Control

De Temperature Control functie is een functie op de elektrische sigaret, waarbij de maximum temperatuur van de coil kan worden ingesteld.

Bekijken

De verschillende instelmogelijkheden uitgelegd

TCR, Memory Mode, Variable Wattage en ByPass. Een e-sigaret kan over veel verschillende instelmogelijkheden beschikken. In dit artikel leggen we de verschillende modi aan u uit.

Bekijken

Het schoonmaken van de clearomizer

Ook de clearomizer van een e-sigaret behoeft onderhoud. Hoe u dat doet? Dat leest u hier.

Bekijken

Uw E-sigaret upgraden

Joyetech, SMOK, Aspire en Eleaf bieden u de mogelijkheid om uw elektrische sigaret te upgraden en van de meest recente firmware te voorzien.

Bekijken

Sub ohmen

Sub-ohmen gebeurt met coils waarvan de weerstand lager is dan 1,0Ω. Dit brengt een andere manier van inhaleren met zich mee.

Bekijken

Help, mijn e-sigaret lekt!

Hebt u last van een lekkende clearomizer? Dat is natuurlijk erg vervelend en niet de bedoeling. Een lekkende e-sigaret kan verschillende oorzaken hebben. Om te achterhalen wat de oorzaak van de lekkage is, moet eerst onderzocht worden wat er precies lekt.


Bekijken

Vaste coils, verwisselbare coils of rebuildables?

Coil units zijn er in verschillende soorten en maten. Welk type coil is voor u geschikt?

Bekijken

 

Elektrisch Roken

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over elektrisch roken? We hebben de meest gestelde vragen voor u opgesomd zodat u eenvoudig uw antwoord kunt vinden.


Bekijken

Begrippenlijst

Klinkt Airflow Control, BCC, Clapton en PCC u niet bekend in de oren? Geen probleem. In onze begrippenlijst vindt u alle betekenissen.

Bekijken

Over Spitback

Wat gebeurt er precies bij een spitback? Waar wordt het door veroorzaakt, en nog belangrijker, hoe kunt u het voorkomen?

Bekijken

9 Dingen die u moet weten voor u start met dampen!

Waar moet u op letten voor u begint met elektrisch roken? Met dit lijstje gaan we terug naar de basis en vertellen we alles wat u moet weten voor u start met dampen.Bekijken

Mouth to Lung en Direct Lung

Mouth-to-Lung en Direct-Lung: Hoe gaat het in zijn werk en welke manier is voor u het meest geschikt?

Bekijken

6 tips om een vebrande smaak te voorkomen

Het kan iedere damper overkomen: een dry hit! Hoe dat komt en hoe u een dry hit kunt voorkomen? Dat leest u hier.

Bekijken

6 soorten throat hit

Een throat hit ervaren die uw behoeften dekt? Er zijn verschillende manieren om hier invloed op uit te oefenen.


Bekijken

 

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken? Wij van Rookwinkel.nl helpen u graag een handje op weg. Op internet is er zo veel te vinden, dat u waarschijnlijk wordt overspoeld met informatie. Daarom hebben we de belangrijkste dingen voor u op een rijtje gezet.Bekijken

Stoppen met roken: 10 voordelen

Stoppen met roken en een steuntje in de rug nodig? Rookwinkel.nl heeft 10 voordelen voor u op een rijtje gezet.

Bekijken

Stoppen met roken: de effecten op uw gezondheid

Stoppen met roken is altijd zinvol. Ontdek hier wat voor effecten stoppen met roken op uw gezondheid heeft.Bekijken

 

E-liquids

Samenstelling van e-liquids

De vloeistof die wordt gebruikt voor elektrische sigaretten, is opgebouwd uit verschillende componenten. Zo is er een basisvloeistof van PG/VG, kan er nicotine inzitten en worden er smaakstoffen gebruikt.


Bekijken

Over e-liquids

E-liquid is de vloeistof voor de e-sigaret. Deze vloeistof wordt omgezet in damp. Er vindt dus verdamping plaats in plaats van verbranding.

Bekijken

Uw e-liquid laten rijpen

Uw e-liquid laten rijpen is ongeveer het zelfde als een goede wijn laten rijpen. Net als bij wijn, zal het laten rijpen van e-liquid van invloed zijn op de smaak.

Bekijken

Wat is Nicotine Salts?

Door gebruik te maken van e-liquid gebaseerd op nicotine salts kunt u hoge nicotine gehaltes dampen, zonder de heftige throathit die hier normaal mee gepaard gaat. Maar hoe werkt het precies? Wat zijn nicotine salts en wat is het verschil met een normale e-liquid?

Bekijken

Smaakblokkades

De afname van smaak bij langdurig gebruik van bepaalde e-liquid is een veelvoorkomend probleem. Maar wat houdt dit nou precies in?

Bekijken

Zelf e-liquid maken

E-liquid is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar kunt u daarnaast ook zelf maken. Hoe dat werkt? In dit artikel leggen we het u uit.

Bekijken

Uw e-liquid bewaren

Uw e-liquid laten rijpen is ongeveer het zelfde als een goede wijn laten rijpen. Net als bij wijn, zal het laten rijpen van e-liquid van invloed zijn op de smaak.

Bekijken

 

Do it yourself

DIY: Zelf coils bouwen

Do it yourself! Zelf coils bouwen voor een elektrische sigaret? Lees de informatie in dit artikel om de basis van het coil bouwen onder de knie te krijgen dan goed door.Bekijken

Veilig gebruik van Batterijen

(MOD) batterijen beschikken over een flinke capaciteit en kunnen daarom gevaarlijk zijn bij verkeerd gebruik. Lees de informatie op deze pagina goed door om vervelende situaties te voorkomen.


Bekijken

Ontploffende batterij, hoe zit dat?

Rookwinkel Checkt: Kan een e-sigaret zomaar ontploffen?

Bekijken

 

Handig om te Weten

De wetten en regels omtrent de elektrische sigaret

Waarom wordt Shake ’n Vape niet meer verkocht, worden er geen productreviews meer weergegeven op de website en kunnen er geen kortingscodes meer worden ingevoerd? Graag nemen we u mee in de regels en wetten waar wij als verkoper van e-sigaretten en toebehoren mee te maken krijgen.

Bekijken

Zorgen nieuwe longziekte Amerika onterecht

De nieuwe Amerikaanse longziekte die gelinkt wordt aan het gebruik van de e-sigaret ontstaat door THC-olie dat in Amerika illegaal als e-liquid op de markt gebracht is en nooit is goedgekeurd voor veilig gebruik in de e-sigaret.

Bekijken

Uw elektrische sigaret mee op reis

Op vakantie met het vliegtuig. Mag de e-sigaret mee? Hoe zit het met de regeltjes?

Bekijken

"Dampen betekent veel minder viezigheid"

Prof. dr. Nagelhout, bijzonder hoogleraar aan de UM, zet haar visie over de e-sigaret uiteen.

Bekijken

Fabels & Feiten over de e-sigaret

Door de jaren heen is de e-sigaret niet altijd even positief in de media geweest. Inmiddels is er enorm veel onderzoek gedaan naar het gebruik en de gevolgen van de e-sigaret. In dit artikel ontkrachten we vijf veelgehoorde misvattingen.


Bekijken

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee