Over Elektrisch Roken

Alles wat u moet weten over elektrisch roken. Bekijk de verschillende links om meer te weten te komen over elektrische sigaretten, e-liquids en elektrisch roken.

De elektrische sigaret

Wennen aan de e-sigaret

De rookwinkel.nl klantenservice krijgt vaak vragen over de elektrische sigaret met voor de hand liggende oplossingen die we u graag uitleggen.

Bekijken

Handleidingen

Zoekt u hulp bij het gebruik van uw elektrische sigaret? Kijk dan bij onze zelfgeschreven Nederlandse handleidingen voor diverse elektrische sigaretten van bijvoorbeeld Smok, Joyetech, Eleaf, Justfog, Kangertech of Aspire.


Bekijken

Hoe werkt een elektrische sigaret?

De elektrische sigaret is een apparaat dat wordt gebruikt als alternatief voor de normale sigaret. Een e-sigaret zet vloeistof om in damp, welke men kan inhaleren. Zo vindt er geen verbranding plaats en wordt het effect van een sigaret nagebootst.


Bekijken

Klaarmaken om te dampen

Heeft u net een e-sigaret in ontvangst genomen? Lees dan hier de basics om uw e-sigaret op de juiste manier gereed te maken voor gebruik.

Bekijken

Temperature Control

Met temperature control kan zelf de gewenste temperatuur van de coil worden ingesteld wat resulteert in een consistente damp en smaak.

Bekijken

Uw E-sigaret upgraden

U kunt e-sigaretten van Joyetech, Aspire, Eleaf en Smok upgraden om over de nieuwste functionaliteiten te beschikken.

Bekijken

Sub ohmen

Sub ohmen betekent dat er gebruik wordt gemaakt van een coil waarvan de weerstand lager is dan 1,0Ω. Dit resulteert in meer damp en smaak.

Bekijken

 

Elektrisch Roken

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over elektrisch roken? We hebben de meest gestelde vragen voor u opgesomd zodat u eenvoudig uw antwoord kunt vinden.

Bekijken

Begrippenlijst

Klinkt Airflow Control, BCC, Clapton en PCC u niet bekend in de oren? Geen probleem. In onze begrippenlijst vindt u alle betekenissen.

Bekijken

Elektrisch roken en uw gezondheid

Lees hier de verschillen van elektrisch roken ten opzichte van normaal roken.

Bekijken

9 Dingen die u moet weten voor u start met dampen!

Waar moet u op letten voor u begint met elektrisch roken? Met dit lijstje gaan we terug naar de basis en vertellen we alles wat u moet weten voor u start met dampen.Bekijken

Mouth to Lung en Direct Lung

Er zijn twee manieren waarop u de damp van uw elektrische sigaret kunt inhaleren: Mouth-to-Lung en Direct-Lung. Hoe gaat het in zijn werk en welke manier is voor u het meest geschikt?


Bekijken

Over Spitback

Wat gebeurt er precies bij een spitback? Waar wordt het door veroorzaakt, en nog belangrijker, hoe kunt u het voorkomen?

Bekijken

 

E-liquids

Samenstelling van e-liquids

De vloeistoffen (e-Liquids) die worden gebruikt voor elektrische sigaretten zijn opgebouwd uit een basis van Propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is propyleenglycol en/of plantaardige glycerine.


Bekijken

Over e-liquids

E-liquid is de vloeistof voor de e-sigaret. Deze vloeistof wordt omgezet in damp. Er vindt dus verdamping plaats in plaats van verbranding.

Bekijken

Uw e-liquid laten rijpen

Je e-liquid laten rijpen is ongeveer hetzelfde als een goede wijn laten rijpen. Net als bij wijn zal de smaak van de e-liquid dieper en intenser worden.

Bekijken

Wat is Nicotine Salts?

Door gebruik te maken van e-liquid gebaseerd op nicotine salts kunt u hoge nicotine gehaltes dampen, zonder de heftige throathit die hier normaal mee gepaard gaat. Maar hoe werkt het precies? Wat zijn nicotine salts en wat is het verschil met een normale e-liquid?

Bekijken

Smaakblokkades

De afname van smaak bij langdurig gebruik van bepaalde e-liquid is een veelvoorkomend probleem. Maar wat houdt dit nou precies in?Bekijken

Zelf e-liquids maken

Wilt u een stapje verder gaan? Als fervent damper kan het een leuke uitdaging zijn om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen e-liquid.

Bekijken

 

Do it yourself

DIY: Zelf coils bouwen

DIY ofwel 'Do It Yourself' houdt in dat elektrische rokers zelf hun coils maken. Wanneer zelf de coils worden gemaakt kan er op een hoger niveau worden gedampt met veel meer smaak en damp.


Bekijken

Veilig gebruik van Batterijen

(MOD) batterijen beschikken over een flinke capaciteit en kunnen daarom gevaarlijk zijn bij verkeerd gebruik. Lees de informatie op deze pagina goed door om vervelende situaties te voorkomen.


Bekijken

Ontploffende batterij, hoe zit dat?

Rookwinkel Checkt: Kan een e-sigaret zomaar ontploffen?

Bekijken

 

Handig om te Weten

Stoppen met roken

Wij van Rookwinkel.nl helpen u graag een handje op weg om te stoppen met roken en de overstap te maken naar de elektrische sigaret. Op het internet is er zo veel informatie te vinden over elektrisch roken, dat de kans groot is dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we de belangrijkste dingen voor u op een rijtje gezet.

Bekijken

Uw elektrische sigaret mee op reis

Op vakantie met het vliegtuig. Mag de e-sigaret mee? Hoe zit het met de regeltjes?

Bekijken

Zorgen over e-sigaret onterecht

Wanneer u niet wilt of simpelweg niet kunt stoppen, dan is een e-Sigaret voor u een uitstekend alternatief.

Bekijken

Fabels & Feiten over de e-sigaret

Inmiddels is er enorm veel onderzoek gedaan naar het gebruik en de gevolgen van het gebruik van de elektrische sigaret. In deze onderzoeken kwamen veel positieve aspecten naar voren.

Bekijken