Help, mijn e-sigaret lekt!

Een lekkende e-sigaret is erg vervelend en niet de bedoeling. Gelukkig komt het maar weinig voor dat de lekkage komt door een technisch mankement en kunt u de lekkage in de meeste gevallen zelf oplossen!

Hebt u last van een lekkende clearomizer? Dat is natuurlijk erg vervelend en niet de bedoeling. Een lekkende e-sigaret kan verschillende oorzaken hebben. Om te achterhalen wat de oorzaak van de lekkage is, moet eerst onderzocht worden wat er precies lekt. Pas als duidelijk is wat de oorzaak van de lekkage is, kan er iets aan worden gedaan. Gelukkig komt het maar weinig voor dat de lekkage komt door een technisch mankement en kunt de lekkage in de meeste gevallen zelf verhelpen!

Mondstuk

Komt er e-liquid uit het mondstuk van uw elektrische sigaret? Ga dan na of u de elektrische sigaret op de juiste manier hebt gevuld. Het is niet de bedoeling dat er e-liquid in het middelste buisje van de clearomizer terecht komt. Dit middelste buisje is de luchttoevoer die naar het mondstuk loopt. Als er tijdens het vullen e-liquid in dat buisje terecht komt, zal de e-liquid door het mondstukje weer naar buiten lopen.

Clearomizer

Zorg er altijd voor dat u de clearomizer niet te vol doet. Vul de clearomizer niet helemaal, maar vul hem tot ongeveer 70 tot 80% of tot het aangegeven maximum streepje. Omdat het deel wat er aangeschroefd wordt vaak de coil unit bevat, loopt de clearomizer over als het geheel in elkaar wordt gezet. Zorg dat u de clearomizer nooit helemaal leeg dampt.

Inhaleren

Een andere oorzaak van lekkage kan zijn dat er te hard aan de elektrische sigaret gezogen wordt. De manier van inhaleren is bij een elektrische sigaret anders dan bij een analoge sigaret. Er hoeft een stuk minder hard geïnhaleerd te worden. Doet u dit wel, dan kan het zo zijn dat u de e-liquid door de coil unit heen zuigt zonder dat deze de kans krijgt om eerst te verdampen. Als dit gebeurt, kan de e-liquid in uw mond terecht komen.

Coil unit

Als uw elektrische sigaret lekt, is het een goed idee om de coil unit te controleren. De coil unit is een verbruikersproduct welke, afhankelijk van uw dampgedrag, om de 1 tot 3 weken vervangen moet worden. Op het moment dat de coil unit aan het verslijten is, neemt deze de e-liquid minder goed op. Het gevolg is dat de e-liquid onverdampt door de coil unit wordt gezogen, en zo in uw mond terecht komt. Zorg daarom dat u de coil unit tijdig vervangt.

Het kan zo zijn dat u een lek ervaart als u de coil unit heeft geprimed. De kans is dan groot dat u teveel e-liquid in de coil hebt gedruppeld. Druppel maximaal 2 tot 3 druppels e-liquid in de coil unit en laat uw elektrische sigaret, nadat u deze in elkaar hebt gezet en met e-liquid hebt gevuld, 15 minuten rusten.

Onderdelen

Let er te aller tijden op dat u als u uw elektrische sigaret uit elkaar hebt gehaald om deze schoon te maken of te vullen, alle onderdelen weer op de juiste manier terugplaatst. De kans is groot dat als uw elektrische sigaret lekt nadat u deze in elkaar gezet hebt, er een afdichtringetje ontbreekt. Let er goed op dat u geen afdichtringetjes kwijtraakt en dat u ze altijd op de juiste manier weer monteert. Daarnaast is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat u de onderdelen van uw e-sigaret goed en stevig vastdraait. Draai ze niet te vast, vast is vast. Het moet niet de bedoeling zijn dat u de onderdelen niet meer los kunt krijgen.

Kinderslot

Houd er tot slot rekening mee dat sommige elektrische sigaretten over een kinderslot beschikken. Dit betekent dat er tegelijkertijd op de top cap gedrukt en tegen de klok in gedraaid moet worden om de clearomizer te openen. Let er bij het sluiten van de clearomizer altijd op dat de top cap weer in kinderslot zit. U kunt testen of uw elektrische sigaret goed afgesloten is door als u deze met de klok mee dicht hebt gedraaid, de top kap tegen de klok in te draaien zonder er op te drukken. Als de e-sigaret niet juist afgesloten is, zal u de clearomizer op deze manier weer open draaien. Als de e-sigaret wel juist afgesloten is, gebeurt er niets.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de handleiding op onze website dan ook aandachtig door. Hebt u alle tips en instructies opgevolgd, maar blijft uw clearomizer lekken? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Neem gerust contact met ons op. De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee