Klaar maken om te dampen

Op deze pagina vindt u de basics om uw e-sigaret gereed te maken voor gebruik.

Uw nieuwe e-sigaret klaarmaken om te dampen

Wanneer u een nieuwe elektrische sigaret of batterij ontvangt, is het van belang dat u de batterij altijd volledig oplaadt voor u deze in gebruik neemt. Om het maximale uit uw batterij te halen, dient u deze op te laden voor deze volledig leeg is. Als u een batterij hebt die middels een USB lader met schroefdraad opgeladen dient te worden, zorg dan dat u deze niet te vast in de lader draait. Hebt u een elektrische sigaret die op verwisselbare batterijen werkt? Dan raden we u aan om deze op te laden via een externe oplader. Zo worden de batterijen efficiënt opgeladen en wordt uw elektrische sigaret niet belast.

Bij het in elkaar zetten van een elektrische sigaret is het belangrijk dat u de onderdelen niet te strak op elkaar draait. Om te voorkomen dat onderdelen van de elektrische sigaret kapot gaan hanteren wij de vuistregel: “vast is vast”!

De meeste clearomizers en tankjes zijn voorzien van rubberen of siliconen afdicht ringetjes. Deze ringetjes zijn er om lekken tegen te gaan. Houd er rekening mee dat u goed op de rubberen ringetjes let bij het in- of uit elkaar halen van de elektrische sigaret. De ringetjes kunnen vrij snel los schieten of kapot gedraaid worden. Behandel uw elektrische sigaret voorzichtig en zorg dat u de ringetjes niet kwijt raakt.

De tankjes of clearomizers van de elektrische sigaret kunnen gevuld worden met een beperkte hoeveelheid e-liquid. Zorg er voor dat u nooit meer liquid in een tankje vult dan de aangegeven maximum hoeveelheid. Wanneer er geen indicatie op een tankje staat, kunt u het tankje voor 90% vullen. Zo voorkomt u dat er een vacuüm ontstaat of dat uw elektrische sigaret overstroomt.

Als u uw elektrische sigaret voor de eerste keer hebt gevuld, of een nieuwe coil unit gebruikt, dan dient u de coil de kans te geven om de e-liquid te absorberen alvorens u de e-sigaret gebruikt. Druppel één of twee druppels e-liquid in de coil unit. Zet het geheel in elkaar en laat de elektrische sigaret met een gevuld tankje 10 tot 15 minuten rusten. Op deze manier zorgt u dat de coil goed verzadigd is en voorkomt u een branderige smaak.

UW ELEKTRISCHE SIGARET IN GEBRUIK NEMEN

Bijna elke batterij is uitgerust met een beveiliging. Met deze beveiliging kunt u de batterij op slot zetten, zodat deze niet leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas.

Door vijf a zes keer binnen één a twee seconden op het knopje van de batterij te drukken, kunt u de beveiliging aan- of uit zetten. U kunt zien of het is gelukt wanneer het knopje een paar keer knippert. U drukt het knopje van de batterij in als u een trekje neemt van uw elektrische sigaret. Het knopje houdt u ingedrukt terwijl u inhaleert. Zodra u stopt met inhaleren, laat u de knop los. Een elektrische sigaret is geen gewone sigaret. Het gevoel en de manier van inhaleren is anders. Het is belangrijk dat u vooral in het begin niet te hard aan het mondstuk van de elektrische sigaret zuigt.

De vloeistof in een elektrische sigaret heeft een beetje tijd nodig om tot damp omgezet te worden. Laat dus de atomizer haar werk doen. Door rustiger te inhaleren dan bij een gewone sigaret, voorkomt u dat er niet-verdampte vloeistof door het mondstuk komt. Hierdoor blijft lekkage uit.

Wanneer u een scherpe, verbrande smaak proeft kan dit een paar oorzaken hebben:

  • Uw elektrische sigaret dient bijgevuld te worden met e-liquid.
  • U inhaleert te lang, waardoor de wick (lont) in de atomizer als het ware verbrandt.

Wanneer uw elektrische sigaret eenmaal een verbrande smaak geeft, dient u de coil unit te vervangen. Het katoen in de coil werkt dan niet goed meer. Waarschijnlijk bent u snel gewend aan het dampen en heeft u uw eigen manier van inhaleren. U merkt snel genoeg wat het beste voor u werkt.

ONDERHOUD VAN UW ELEKTRISCHE SIGARET

Bijna alle onderdelen, behalve de batterij, kunt u eenvoudig schoonmaken met warm water. Schroef de onderdelen van de clearomizer voorzichtig los om de afdichtringetjes niet kwijt te raken of te beschadigen. Een clearomizer bestaat meestal uit een mondstuk, een coil of atomizer, een body of batterij en het tankje.

U kunt de onderdelen van uw elektrische sigaret het best laten weken in een bakje warm water. U kunt ze uiteraard ook afspoelen onder de kraan. Zet de kraan echter niet te ver open om beschadiging of verlies van gevoelige onderdeeltjes te voorkomen. Laat na het spoelen de onderdelen zeer goed drogen op bijvoorbeeld een theedoek of een stuk keukenpapier. De batterij of de body van uw elektrische sigaret houdt u natuurlijk nooit onder de kraan of onder water. Omdat de e-sigaret een elektrisch apparaat is, dient dit gedeelte niet nat te worden. Wel kunt u de contactpuntjes van de batterij voorzichtig schoonmaken met een wattenstaafje of keukenrol.

Wanneer u een clearomizer langere tijd niet gebruikt, dient u de e-liquid er uit te halen en de clearomizer schoon op te bergen. Wanneer u de vloeistof er in laat zitten, zal de atomizer zich volzuigen met vloeistof. Dit resulteert in "lekkage" omdat de vloeistof opgehoopt is vlakbij het mondstuk. Ook kan achtergebleven vloeistof aankoeken. Wanneer u regelmatig dampt, zal er niets aan de hand zijn.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee