Over e-liquids

E-liquid is de vloeistof die u in het tankje van de elektrische sigaret doet en die wordt omgezet in damp. Deze e-liquid is opgebouwd uit een basis vloeistof, nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is propyleenglycol (PG) of plantaardige glycerine (VG). Doordat de vloeistof in de elektrische sigaret wordt verwarmd tot deze verdampt, kunt u deze vervolgens inhaleren.

Vloeistoffen voor elektronische sigaretten

De vloeistoffen die worden gebruikt voor elektrische sigaretten zijn opgebouwd uit een basis van propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is propyleenglycol en/of plantaardige glycerine. Doordat de vloeistof in de elektrische sigaret wordt verwarmd tot deze verdampt, ontstaat er damp. Deze damp kunt u vervolgens inhaleren. Echter, bij het gebruik van een e-sigaret vindt er geen verbranding plaats. Dat betekent dat de schadelijke stoffen die vrij komen wanneer u een tabakssigaret rookt, niet vrij komen wanneer u gebruik maakt van de elektrische sigaret.

Nicotine

De nicotine in e-liquids wordt gewonnen uit normale tabaksplanten. Alle e-liquids voor elektrische sigaretten zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine. Daarnaast is e-liquid ook zonder nicotine verkrijgbaar. De eenheden die Rookwinkel.nl aanbiedt zijn: zonder nicotine (0mg/ml), zeer laag (3mg/ml), laag (6mg/ml), gemiddeld (12mg/ml) en hoog (16mg/ml en 18mg/ml).

Hoe lang doe ik met één flesje e-liquid?

Hoe lang u precies met één flesje e-liquid doet, is niet precies te zeggen. Het e-liquidverbruik in een elektrische sigaret hangt namelijk van veel factoren af. Zo maakt het verschil met welke weerstand coil unit u dampt, en hoe krachtig uw elektrische sigaret is. Ook het type e-sigaret kan van invloed zijn op het e-liquidverbruik. Wanneer u bijvoorbeeld met een coil met een lage weerstand en op een hoog wattage dampt, zal uw elektrische sigaret meer e-liquid verbruiken dan wanneer u gebruik maakt van een penmodel e-sigaret met daarin een coil met een hoge weerstand.

Welke nicotinesterkte moet ik nemen?

Welke e-liquid het beste bij u past is persoonlijk. U kunt het beste kijken naar wat u rookt in plaats van naar hoeveel u rookt. Onderstaande tabel is een goede leidraad:

U rookt nuE-liquid
Light sigaretten Zeer laag (3mg/ml nicotine)
Light sigaretten Laag (6mg/ml nicotine)
Normale sigaretten Normaal (12mg/ml nicotine)
Zware shag Hoog (16 of 18mg/ml nicotine)

PG of VG

De keuze voor een op PG of op VG gebaseerde e-liquid is persoonlijk. PG is een vloeistof die veel wordt gebruikt. Het wordt onder andere gebruikt in voedsel, medicijnen en cosmetica. PG is geur en smaakloos. VG heeft, in tegenstelling tot PG, van zichzelf een wat zoete smaak. De stroperigheid van PG en VG is vrij hoog, maar PG is aanzienlijk dunner dan VG. Om deze reden wordt PG makkelijker door de atomizer opgenomen. Omdat e-liquids enkel gebaseerd op VG wat dikker zijn, wil de atomizer wel eens verstopt raken bij het gebruik van deze vloeistof. De atomizer moet dan schoongemaakt of uitgebrand worden, of vervangen worden voor een nieuwe.

VG geeft meer damp dan een PG liquid en is wat zachter voor de keel. PG liquid geeft juist een wat zwaarder en scherper gevoel in de keel. Zo hebben deze stoffen beide hun eigen eigenschappen. Om deze reden worden PG en VG liquids vaak gemengd. Zo krijgt men van beide basisstoffen hun eigenschappen mee.

 PGVG70% PG / 30% VG Mix
Smaak Neutraal Zoet Neutraal
Damp Normaal Veel Goed
Viscositeit Normaal Dikker Normaal
Hees Zwaarder Normaal Goed
Allergie Soms Nooit Soms

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee