e-Liquids

De vloeistoffen (e-Liquids) die worden gebruikt voor elektrische sigaretten zijn opgebouwd uit een basis vloeistof, nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is PG (propyleenglycol) of VG (plantaardige glycerine). Doordat de vloeistof in de elektrische sigaret wordt verhit tot deze verdampt, voelt en smaakt een e-sigaret bijna als een normale sigaret.

Vloeistoffen voor elektronische sigaretten

De vloeistoffen (e-Liquids) die worden gebruikt voor elektrische sigaretten zijn opgebouwd uit een basis van Propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is propyleenglycol en/of plantaardige glycerine. Doordat de vloeistof in de elektrische sigaret wordt verhit tot deze verdampt, voelt en smaakt een e-sigaret bijna als een normale sigaret. Echter, bij het gebruik van een e-sigaret komen geen schadelijke stoffen zoals teer, koolmonoxide en andere chemische stoffen vrij.

Nicotine

De nicotine in e-liquids wordt gewonnen uit normale tabaksplanten. Alle e-liquids voor elektrische sigaretten zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine, of zelfs zonder. De eenheden die Rookwinkel.nl aanbiedt zijn: zonder nicotine (0mg), zeer laag (3mg), laag (6mg), gemiddeld (12mg) en hoog (16mg en 18mg).

Hoelang doe ik met de e-liquid?

In principe kunt u er van uit gaan dat een flesje van 10ml e-liquid in verhouding staat met 50 tot 75 sigaretten. Echter, dit is nooit precies te zeggen, daar elk persoon zijn e-sigaret op een andere manier gebruikt. Ook kan het verbruik van e-liquid bij verschillende types elektrische sigaretten en clearomizers anders zijn.

Welke sterkte e-liquid moet ik nemen?

Welke e-liquid het beste bij u past is persoonlijk. U kunt het beste kijken naar wat u rookt in plaats van hoeveel u rookt. Onderstaande tabel is een goede leidraad.

U rookt nue-Liquid
Light sigaretten Zeer laag (3mg/ml nicotine)
Light sigaretten Laag (6mg/ml nicotine)
Normale sigaretten Normaal (12mg/ml nicotine)
Zware shag Hoog (16 of 18mg/ml nicotine)

PG of VG

De keuze voor een op PG of op VG gebaseerde e-Liquid is persoonlijk. PG is een vloeistof die veel wordt gebruikt. Het wordt onder andere gebruikt in voedsel, medicijnen en cosmetica. PG is geur en smaakloos. VG heeft daarentegen een wat zoete smaak. De stroperigheid van PG en VG is vrij hoog, maar PG is aanzienlijk dunner dan VG. Om deze reden wordt PG makkelijker door de atomizer opgenomen. Omdat e-liquids enkel gebaseerd op VG wat dikker zijn, wil de atomizer wel eens verstopt raken bij het gebruik van deze vloeistof. De atomizer moet dan schoongemaakt of uitgebrand worden.

VG geeft meer damp dan een PG liquid en een PG liquid geeft een zwaarder gevoel in de keel. Zo hebben ze allebei hun voordelen. Om deze reden worden PG en VG liquids vaak gemengd. Zo krijgt men het beste van twee werelden.

 PGVG70% PG / 30% VG Mix
Smaak Neutraal Zoet Neutraal
Damp Normaal Veel Goed
Viscositeit Normaal Dikker Normaal
Hees Zwaarder Normaal Goed
Allergie Soms Nooit Soms

 

Bekijk alle E-liquids