Mouth to Lung en Direct Lung

Niet iedere elektrische sigaret is geschikt om mouth-to-lung mee te dampen en niet iedere e-sigaret is geschikt om direct lung mee te dampen. Het is daarom van belang om voorafgaand aan het aanschaffen van een elektrische sigaret na te denken over welke dampmethode het beste bij u past.

Mouth to Lung en Direct Lung

Er zijn twee manieren waarop u de damp van uw elektrische sigaret kunt inhaleren: Mouth to Lung en Direct Lung. Misschien hebt u er al wel eens van gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? Hoe gaat het in zijn werk en welke manier is voor u het meest geschikt? Niet iedere elektrische sigaret is geschikt om mouth-to-lung mee te dampen en niet iedere e-sigaret is geschikt om direct lung mee te dampen. Het is daarom van belang om voorafgaand aan het aanschaffen van een elektrische sigaret na te denken over welke dampmethode het beste bij u past.

Mouth to lung

Mouth to lung, ofwel van mond naar long inhaleren, betekent niets minder dan dat u de damp eerst in de mond neemt en daarna inademt tot de damp uw longen vult. Als u net gestopt bent met roken en overgestapt bent op dampen, zal dit de manier zijn waarop u begint met inhaleren. Dit komt doordat deze manier van inhaleren gelijk staat aan de manier waarop normale sigaretten worden gerookt.

De dampsensatie die u ervaart wanneer u van mond tot long dampt, is subtieler in vergelijking met direct lung-inhalaties. Maar omdat de damp langer in de mond blijft, komt de smaak van de damp beter naar voren. Om van mond tot long te dampen, kan er het beste gedampt worden met een liquid met een hoge PG-waarde. Dit is een wat dikkere damp, die hierbij beter tot zijn recht komt. De mouth to lung damptechniek werkt het beste met tanks die coils met een hoge weerstand ondersteunen. Het is mogelijk om de mond naar long-techniek toe te passen op een sub-ohm elektrische sigaret, alleen kan de damp en het mondstuk dan erg heet worden.

Op een rij:

  • De coil wordt minder warm en een trekje duurt korter, waardoor er minder e-liquid per trekje wordt verdampt dan bij direct lung inhaleren;
  • Mouth to lung inhaleren geeft om diezelfde reden een koelere damp;
  • Het is dezelfde manier van inhaleren als bij een gewone sigaret;
  • Doordat de damp langer in de mond blijft, hebben de smaakpapillen op de tong langer de tijd om de smaak op te nemen.

Direct lung

Om de damp direct lung te inhaleren, dient u de damp niet eerst in de mond te nemen, maar rechtstreeks te inhaleren naar de longen. Dit is dus meer hoe u ook de buitenlucht inademt, of hoe u een waterpijp rookt. Omdat de damp niet eerst in de mond wordt verzameld, kan dit intenser en heftiger zijn dan mouth to lung dampen. Direct lung dampen wordt ook wel geassocieerd met sub-ohm dampen en wordt gedaan met coils die een weerstand van 1.0 ohm of lager hebben.

De meeste mensen vinden het als zij net beginnen met elektrisch roken niet prettig om op deze manier te dampen. Het is ten slotte een heel andere manier van inhaleren dan bij het roken van een normale sigaret.

Direct lung dampen geeft een intenser gevoel in de keel dan van mouth to lung dampen. Dit komt doordat de nicotine direct de longen ingaat. Omdat deze manier van inhaleren heftiger kan zijn, zijn er dampers die uit deze manier meer voldoening halen dan uit van mouth to lung inhaleren. Als u direct over de longen inhaleert, zult u merken dat u een lager nicotinegehalte nodig hebt dan als u de damp eerst in de mond neemt. Dampen met een te hoog nicotinegehalte kan er voor zorgen dat u moet hoesten of kan u een onprettig gevoel bezorgen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een e-liquid een hoog VG-gehalte. E-liquid met een hoger VG-gehalte is zachter voor de longen en zorgt voor grotere dampwolken.

Op een rij:

  • Omdat de damp direct naar de longen gaat, is een inhalatie hiervan intenser. Dit kan meer voldoening geven;
  • Omdat u met direct lung inhaleren diepere trekjes kunt nemen, kunnen er grote dampwolken gecreëerd worden;
  • Doordat de coil unit warmer wordt en er diepere trekjes genomen kunnen worden, wordt er meer e-liquid per trekje verbruikt dan bij mouth to lung inhaleren.

Wat past het beste bij mij?

Als u net stopt met roken en begint met dampen, zal het waarschijnlijk het prettigste zijn om de damp eerst in de mond te nemen voor u deze naar de longen inhaleert. Deze manier van dampen staat gelijk aan hoe u een tabakssigaret rookt, en dit bent u waarschijnlijk gewend.

De direct-lung methode is het beste wanneer u een intensere en heftigere dampbeleving wilt. Daarnaast is de direct-lung methode geschikt voor dampers die grote wolken willen produceren met sub-ohm materiaal. Een nadeel van deze methode is dat de liquid wat sneller opgaat dan met de mouth to lung methode.

Welk apparaat kan ik het beste aanschaffen?

Voor u overgaat tot de koop van een elektrische sigaret is het verstandig om u goed te oriënteren en in te lezen. Elektrische sigaretten zijn er in veel soorten en maten, en niet iedere e-sigaret is geschikt voor elke dampmethode. Het is daarom verstandig om de productpagina aandachtig door te lezen. Komt u er niet helemaal uit? Onze gratis klantenservice (0800-8108) zit op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee