Hoe werkt een elektrische sigaret?

Hoe werkt een elektrische sigaret en wat is het?

De elektrische sigaret is een apparaat dat wordt gebruikt als alternatief voor de normale sigaret. Een e-sigaret zet vloeistof om in damp, welke men kan inhaleren. Zo vindt er geen verbranding plaats, maar voert u wel een handeling uit waarbij u iets inhaleert. De elektrische sigaret is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten, maar werken veelal volgens hetzelfde principe. De elektrische sigaret bestaat uit drie hoofdonderdelen, namelijk de batterij, de clearomizer en de coil, ook wel atomizer genoemd.

Batterij

Zoals veel andere elektrische apparaten, maakt ook de elektrische sigaret gebruik van een batterij. De capaciteit van een batterij (mAh) bepaalt hoelang gebruik gemaakt kan worden van de batterij, voor u deze op dient te laden. De meeste elektrische sigaretten kunnen worden gebruikt tijdens het opladen. Dit komt omdat de batterijen van deze e-sigaretten beschikken over de pass-through techniek. De batterij van de elektrische sigaret is gemakkelijk op te laden via een USB oplaadkabel. Deze kunt u in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer steken. Daarnaast zijn er adapters verkrijgbaar, zodat u de batterij via het netstroom op kunt laden.

Batterijen voor een elektrische sigaret beschikken over standaard aansluitingen waar de meeste clearomizers op passen. We maken onderscheid tussen de eGo aansluiting en de 510 aansluiting. De batterijen voor e-sigaretten zijn in verschillende uitvoeringen en merken verkrijgbaar.

Clearomizer

De clearomizer is het hervulbare tankje waar de e-liquid, ofwel de vloeistof die verdampt, in gaat. In dit tankje bevindt zich ook de coil unit, ook wel atomizer genoemd. Dit is het elementje dat er voor zorgt dat de vloeistof in de clearomizer wordt omgezet in damp, welke men inhaleert. Net zoals batterijen zijn clearomizers voor elektrische sigaretten in tal van uitvoeringen, merken en afmetingen verkrijgbaar.

Coil of Atomizer

De coil, ook wel atomizer genoemd, is de verdamper die zich in de clearomizer bevindt. Dit is een elementje dat bestaat uit een stukje katoen of een andere stof waar een gloeidraad omheen is gewikkeld. Het stukje stof in de atomizer of coil neemt de e-liquid op. Wanneer de spanning vanuit de batterij naar de gloeispiraal wordt geleid, gloeit dit spiraaltje op en wordt heet. Op dat moment zal de geabsorbeerde e-liquid door deze hitte worden omgezet in damp, welke u vervolgens kunt inhaleren.

Ook coils en atomizers zijn er in verschillende soorten en maten. Een coil of atomizer met een weerstand van 2,0 Ohm zal minder damp geven dan een coil of atomizer met een weerstand van 1,0 Ohm. Dit heeft te maken met de dikte van de draad en het aantal omwentelingen om het stukje stof in de atomizer.

Net zoals bij batterijen en clearomizers zijn er tal van coils en atomizers verkrijgbaar. Bij elk type clearomizer is vaak een andere coil of atomizer nodig. Gezien het brede aanbod, kan dit nog wel eens verwarrend zijn. Neemt u bij twijfel over de keuze van de coil of atomizer voor uw elektrische sigaret gerust contact met ons op. Onze klantenservice zit klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

De elektrische sigaret in gebruik

Wanneer u al een tijd normaal rookt, bent u gewend aan het opsteken van een normale sigaret en kan de elektrische sigaret ingewikkeld lijken. Er bestaan e-sigaretten die technische kennis vereisen om er verstandig mee om te gaan. Echter, als u wil beginnen met elektrisch roken is een simpele e-sigaret die eenvoudig te gebruiken is waarschijnlijk voldoende. Na de elektrische sigaret enige tijd gebruikt te hebben, zal ook deze, net als de normale sigaretten, aanwennen. Er zijn echter een aantal verschillen ten opzichte van de normale sigaret.

De batterij van de elektrische sigaret dient te worden opgeladen. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van de capaciteit van de batterij en hoe veel gebruik er wordt gemaakt van de elektrische sigaret. Rookt u bijvoorbeeld ongeveer 10 normale sigaretten per dag, dan zal een batterij met een capaciteit van 900mAh voldoende moeten zijn om een hele dag elektrisch te kunnen roken. Ook de duur van het opladen van de batterij is afhankelijk van de capaciteit. Een batterij van 900mAh heeft ongeveer 3 uur nodig om volledig te worden opgeladen.

De clearomizer is een duurzaam onderdeel van de elektrische sigaret. Deze tankjes zijn bestand tegen e-liquid en kunnen, mits ze een vervangbare coil/atomizer bezitten, veelvuldig worden gebruikt.

De coil/atomizer is het onderdeel met het stukje stof en het gloeispiraaltje. Dit onderdeel dient na enige tijd vervangen te worden omdat het stukje stof wat de e-liquid opneemt verzadigd raakt. De duur hiervan is afhankelijk van het type vloeistof, welk stofje er wordt gebruikt en de hoeveelheid volt dat wordt afgegeven aan de coil/atomizer. Gemiddeld wordt een coil na drie weken vervangen. Is de smaak van uw elektrische sigaret niet goed meer of geeft uw e-sigaret niet meer zoveel damp af als voorheen? Dan is uw coil/atomizer wellicht aan vervanging toe.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee