Wismec Reuleaux RX2/3 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Wismec Reuleaux RX2/3 elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wismec Reuleaux RX2/3 Handleiding

Bedankt voor de aanschaf van de Wismec Reuleaux RX2/3 mod. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Wismec Reuleaux RX2/3
1x USB naar Micro USB Kabeltje
1x Handleiding (Engels)

 

WISMEC REULEAUX RX2/3 OPLADEN

Wismec Reuleaux RX2/3 werkt op twee of drie losse 18650 batterijen. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen worden en dat de batterijen worden opgeladen voor deze helemaal leeg zijn. Zorg te aller tijden dat u twee exact dezelfde batterijen van exact het zelfde merk gebruikt. De batterijen dienen altijd samen gebruikt te zijn en worden gebruikt.

Aangeraden wordt om de 18650 batterijen op te laden via een externe oplader. De batterijen zullen op deze manier sneller opgeladen zijn en de MOD wordt ontlast. U kunt de batterijen ook via de Reuleaux RX2/3 opladen. Aan de voorkant van de Reuleaux RX2/3 vindt u een Micro USB poort. Om de batterij op te laden dient u de Micro USB kant van de USB oplaadkabel in de Micro USB poort van de Reuleaux RX2/3 te steken. De andere kant van de USB oplaadkabel steekt u vervolgens in de USB poort van een AC adapter, welke u vervolgens in het stopcontact doet. U kunt uw Reuleaux RX2/3 ook opladen via de USB poort van uw computer of van een ander apparaat. De batterij indicator zal aangeven wanneer het apparaat volledig opgeladen is.

WISMEC REULEAUX RX2/3 INSTELLEN

Uw Wismec Reuleaux RX2/3 in- of uitschakelen

Druk op het knopje om het batterijklepje te ontgrendelen en het klepje zal automatisch omhoog komen. Plaats twee 18650 batterijen in de body. Klik de batterijklep weer terug op de body. Op eenzelfde manier kunt u de batterijklep omwisselen met degene die compatibel is met drie batterijen. Druk, als u de batterijen heeft geïnstalleerd, vijf keer binnen één a twee seconden op de batterijknop om het apparaat in- of uit te schakelen.

Stealth modus

Druk als het apparaat is ingeschakeld tegelijkertijd op de batterijknop en op de linker instelknop om de stealth modus in te schakelen. Wanneer de stealth modus is ingeschakeld, kunt u dampen met het scherm uit.

Toetsenblokkering

Druk als het apparaat is ingeschakeld tegelijkertijd op beide instellingsknoppen om de toetsenblokkering in- of uit te schakelen. Indien de toetsenblokkering is ingeschakeld, kunt u dampen, maar geen gebruik maken van de instellingsknoppen. Zo voorkomt u dat u per ongeluk uw instellingen wijzigt.

Micro USB poort

De Micro USB poort kan gebruikt worden om de batterijen op te laden of om de firmware te upgraden. Houd er rekening mee dat het beter voor de MOD is als u de batterijen oplaadt via een externe batterij.

Het display omdraaien

Door tegelijkertijd op beide instellingsknoppen te drukken wanneer het apparaat is uitgeschakeld, zal het scherm 180 graden draaien. Op eenzelfde manier draait het scherm weer terug.

Schakelen tussen verschillende modi

De Wismec Reuleaux kan gebruikt worden in de variable wattage modus of in de temperature control modus (Ni, Ti, SS en NiChrome). Druk, als het apparaat is ingeschakeld, drie keer op de batterijknop om te schakelen tussen de variable wattage modus en de temperature control modi.

Het wattage instellen

Door als u in de variable wattage modus zit op de plus- of op de minknop te drukken, kunt u het wattage in instellen tot de gewenste hoogte.

De temperatuur instellen

Door als u in de temperature control modus zit op de plus- of de minknop te drukken, kunt u de temperatuur instellen tot de gewenste hoogte.

TC-NI, TC-TI EN TC-SS MODUS

Wattage instellen

Druk als u in TC modus zit vier keer snel achter elkaar op de batterijknop om in het menu te komen. Druk vervolgens op de rechter knop om het wattage te verhogen en druk op de linker knop om het wattage te verlagen. Door langere tijd op de knop te drukken, gaat het wattage snel omhoog en omlaag.

Temperatuur instellen

In de temperature control modus kan de temperatuur worden ingesteld van 100-315 graden Celsius of 200-600 Fahrenheit. Dit doet u door op de instellingsknoppen te drukken. Door op links te drukken gaat de temperatuur omlaag en door op rechts te drukken gaat de temperatuur omhoog.

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

Als u de temperatuur op 315 graden Celsius zet en vervolgens op de rechter instelknop drukt, zal de temperatuur automatisch omschakelen naar Fahrenheit (200). Andersom geldt het zelfde. Als de temperatuur op 100 graden Celsius staat en u drukt op de linker instelknop, zal de temperatuur omschakelen naar 600 Fahrenheit. Om van Fahrenheit naar graden Celsius te schakelen, kunt u dezelfde manier hanteren.

  • Let op: Houd er dan rekening mee dat de nieuwe atomizer op kamertemperatuur dient te zijn als u hem plaatst. Als dit niet zo is, bestaat de kans dat het apparaat de verkeerde basistemperatuur detecteert.

TCR modus instellen

Houd als de MOD is uitgeschakeld, tegelijkertijd de batterijknop en de rechter instelknop ingedrukt om in het sub menu (M1, M2, M3) te komen. Druk op de rechter instelknop om de juiste mode te kiezen en druk op de batterijknop om de instelling te bevestigen.

De TCR geheugenslots instellen

Druk als de MOD is uitgeschakeld, tegelijkertijd op de batterijknop en de rechter instelknop om in het TCR instelmenu te komen.

 • Druk op de linker- of rechter instelknop om te schakelen tussen M1, M2 en M3;
 • Druk op de batterijknop om de modus te bevestigen;
 • Druk op de linker- of de rechter instelknop om de TCR waarde aan te passen. Doe dit aan de hand van onderstaand schema;
 • Houd de batterijknop ingedrukt of doe tien seconden niks om de instelling te bevestigen.
MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

Gebruik maken van de elektrische sigaret

Als u damp wilt inhaleren, dient u het mondstuk naar uw mond te brengen, op de batterijknop te drukken en te inhaleren. Laat de batterijknop als u klaar bent met inhaleren, direct weer los.

MELDINGEN EN BEVEILIGINGEN

De Wismec beschikt over verschillende meldingen en beveiligingen om veilig gebruik te kunnen garanderen. De meldingen en beveiligingen waarover de Wismec beschikt zijn:

 • No atomizer alert: Wanneer de MOD geen atomizer detecteert, zal er No Atomizer Found op het scherm verschijnen.
 • Atomizer low alert:
 • Wanneer de weerstand van de atomizer lager is dan 0,1 ohm in de variable wattage modus of 0,05 ohm in temperature control modus, verschijnt er Atomizer Low op het scherm.
 • Atomizer short-circuit protection: Wanneer er kortsluiting ontstaat, al er Atomizer Short in het display verschijnen.
 • Temperature Alert: Wanneer de temperatuur van de MOD oploopt tot 70 graden Celsius of hoger, dan zal het apparaat zichzelf uitschakelen en zal er “Device Too Hot” op het scherm verschijnen.
 • Over 10 second protection: Wanneer u de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, zal de spanning wegvallen en zal er “Over 10s Protection” op het scherm verschijnen.
 • Temperature Protection: Wanneer u in TC modus zit, en de coil wordt warmer dan de ingestelde maximumtemperatuur, dan zal er “Temp Protection” op het scherm verschijnen.
 • Weak Battery Alert: Wanneer de batterij een spanning van 2,9V of lager heeft, zal er “Weak Battery” in het scherm verschijnen. De uitgangsspanning loopt hierbij terug.
 • Low Power Alert: Wanneer uw batterij minder dan 10% capaciteit heeft, zal hey powersymbool knipperen op het scherm.
 • Imbalanced Alert: Als de batterijen een verschillende spanning hebben die groter is dan 0,3V, zal er “Imbalanced Batteries” op het scherm verschijnen wanneer u de USB kabel geplaatst hebt. U dient nieuwe batterijen te plaatsen.
 • Check USB alert: Wanneer het voltage van de Usb kabel hoger dan 5,8V is, zal er “Check USB adapter” op het scherm verschijnen wanneer u de Usb kabel plaatst.
 • Charge Error Alert: Wanneer er geen current is gedetecteerd als de MOD aan het opladen is, zal er “Charge Error” op het scherm verschijnen.
 • Check Battery alert: Wanneer de batterij niet of niet goed is geïnstalleerd, zal er “Check Battery” op het scherm verschijnen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee