Vaporesso GEN Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Vaporesso GEN elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Vaporesso GEN 220W Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Vaporesso GEN 220W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x GEN MOD
1x SKRR-S TANK (2ml)
1x QF Meshed Coil 0.2Ω (Pre-installed)
1x QF Strip Coil 0.15Ω
2x O-Ring
1x USB oplaadkabel
1x Handleiding
1x Garantiekaart

 

Uw Vaporesso GEN 220W opladen

De Vaporesso GEN maakt gebruik van twee losse 18650 batterijen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en dat ze worden opgeladen alvorens ze volledig leeg zijn.

Om de MOD te ontlasten en om uw batterij snel opgeladen te hebben, kunt u de 18650 batterijen het beste opladen middels een externe oplader. Let er hierbij goed op dat u de batterijen op de juiste manier in de externe lader plaatst. Als u de batterijen na het opladen terug in de Vaporesso plaatst, dient u goed te kijken naar de plus- en de minpolen van de batterij. Het is van belang dat u de batterijen op de juiste manier terug in de Vaporesso GEN plaatst. Aan de zijkant van de Vaporesso GEN vindt u de magnetische batterijklep. Door deze open te klikken, kunt u het klepje openen. Wanneer u in het batterijcompartiment kijkt, ziet u aan welke kant u de plus- of de minpool hoort te steken.

Wanneer de batterijen in de Vaporesso geplaatst zijn, kunt u uw apparaat ook opladen via het meegeleverde Micro USB oplaadkabeltje. Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterijen op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

UW VAPORESSO GEN 220W GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De atomizer plaatsen of vervangen

Als u uw elektrische sigaret voor het eerst gebruikt, is er waarschijnlijk al een coil unit geplaatst. Controleer voor u uw elektrische sigaret vult met e-liquid, of de coil unit goed is aangedraaid.

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw Vaporesso SKRR-S Mini vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden. De coil unit bevindt zich aan de atomizer base. Om deze te vervangen, dient u het tankje los te draaien van de atomizer base. Schroef vervolgens de oude atomizer eruit. Nu kunt u een nieuwe plaatsen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

Uw Vaporesso SKRR-S Mini vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te kunnen voorzien van e-liquid, dient u de top cap, het gedeelte waar het mondstuk aanzit, tegen de klok in open te draaien. Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken. Het tankje is transparant, zodat u vanaf de buitenkant kunt zien hoeveel e-liquid er in zit. Vul het tankje van uw elektrische sigaret voor ongeveer 80% via het langwerpige gat aan de zijkant. Zorg ervoor dat er geen e-liquid in het middelste buisje terecht komt. Dit buisje zorgt namelijk voor de luchttoevoer. Draai de top cap met de klok mee terug op de clearomizer. Uw elektrische sigaret is nu voorzien van e-liquid.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret wanneer u deze gevuld hebt en een nieuwe of droge coil unit gebruikt, tien minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen, en voorkomt u een verbrande smaak.

UW VAPORESSO GEN 220W IN GEBRUIK NEMEN

De knoppen

De Vaporesso GEN beschikt over vier fysieke knoppen. De ronde knop die u bovenaan het apparaat vindt, is de batterijknop. Wanneer u de Vaporesso in- of uit wilt schakelen of een trekje wilt nemen, gebruikt u deze knop. Onder het display vindt u drie knoppen. Deze knoppen gebruikt u om de instellingen van het apparaat te wijzigen. De bovenste knop is de plusknop. In het midden vindt u de modus/bevestigen knop. De onderste knop is de minknop.

In- en uitschakelen

Om uw Vaporesso GEN 220W in te schakelen, dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken. Het scherm zal “SYSTEM ON” tonen, om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld. Wanneer u opnieuw vijf keer op de batterijknop drukt, verschijnt er “SYSTEM OFF” op het display, om aan te geven dat u de Vaporesso uitschakelt.

De instellingsknoppen blokkeren en deblokkeren

Door drie keer binnen één seconde op de batterijknop te drukken, kunt u de Vaporesso op slot zetten. Wanneer u opnieuw drie keer binnen één seconde op de batterijknop drukt, gaat de Vaporesso GEN weer van het slot af.

De modus/bevestigingsknop deblokkeren

Wanneer u de modus/bevestigingsknop wilt deblokkeren, maar de plus- en minknop graag geblokkeerd houdt, kunt u drie keer binnen één seconde op de modus/bevestigingsknop drukken.

De weerstand van de coil unit bevestigen

Wanneer u een clearomizer die voorzien is van een coil unit op de Vaporesso GEN 220W plaatst, zal deze automatisch de weerstand en het materiaal waar de coil van is gemaakt detecteren. Wanneer u dit doet, zal de melding “+ New Load / - Old Load” in het display verschijnen. Indien u een nieuwe coil unit geplaatst hebt, dient u op de plusknop te drukken om er voor te zorgen dat de juiste waarden worden gebruikt. Hebt u geen nieuwe coil unit geplaatst? Druk dan op de minknop.

INSTELLEN VAN DE VERSCHILLENDE MODI

Schakelen tussen de verschillende modi

Wanneer u wenst te schakelen tussen de verschillende modi, is het van belang dat de instellingsknoppen niet geblokkeerd zijn. Druk nu drie keer snel op de modus/bevestigingsknop om in het menu te komen. Wanneer u dit gedaan hebt, kunt u met de plus- en de minknop door het menu navigeren. De Vaporesso GEN 220W biedt u de volgende modi aan:

 • PUL: Dit is de PULSE mode, welke de standaard modus is. Deze modus zorgt voor een continue smaak- en dampbeleving.
 • ECO: De POWER ECO modus zorgt er voor dat uw batterij langer meegaat.
 • STC: De SMART Temperature Control modus herkent de weerstand en het materiaal van de coil unit die u in uw tank geïnstalleerd hebt automatisch. Wanneer u voor deze modus kiest, wordt de temperatuur die het beste bij de weerstand en bij het materiaal van uw coil past automatisch ingesteld.
 • DIY: In de DIY (Do It Yourself) modus kunt u het Variabel Wattage (H, N, S), Variabel Voltage, Variabele Temperature Control, Custom Curve of Wattage, ByPass modus en Super Large Player mode gedetailleerd instellen.
 • SET: Deze modus betreft de System Setting. In deze modus kunt u zaken als de puff counter, de schermhelderheid, de schermstand of de standaard instellingen instellen. Ook kunt u informatie over de Vaporesso GEN 220W vinden. Het gaat dan onder andere om de naam van het apparaat en de versie van de firmware waarover de Vaporesso beschikt.

Smart function

 • Wanneer de weerstand van de coil unit extreem laag is, zal de GEN u automatisch de optie bieden om over te schakelen op de Super Player modus.
 • Wanneer de resterende batterijcapaciteit lager dan 40% is, zal de GEN 220W u de optie geven om over te schakelen naar de batterijbesparende ECO modus.
 • Wanneer de Vaporesso GEN constateert dat u een coil unit met draad van Stainless Steel, Titanium of Nickel installeert, zal de GEN u automatisch de optie geven om over te schakelen op de Smart TC modus.

INSTELMOGELIJKHEDEN BINNEN DE DIY (DO IT YOURSELF) MODUS

Variabel Wattage modus (high/normal/soft)

Wanneer u voor deze modus kiest, zal de Vaporesso automatisch het wattage instellen dat geschikt is voor de weerstand van de coil unit die u op dat moment gebruikt.

Variable Temperature Control (SS/Ni/Ti)

In deze modus kunt u de temperatuur waarop u wenst te dampen instellen. Deze modus kunt u gebruiken wanneer u gebruik maakt van coils die gemaakt zijn van Stainless Steel, Nickel of Titanium.

Variabel Voltage

In de Variabel Voltage modus kunt u de spanning die de batterij afgeeft door middel van de plus- en de minknop handmatig instellen. Hoe hoger de weerstand van uw coil, hoe hoger

Custom Curve of Wattage

Wanneer u voor deze modus kiest, kunt u de wattage curve gedetailleerd instellen. Wanneer u de modus geselecteerd hebt, kunt u door middel van de plus- en de minknop het wattage per plaats in de curve instellen. Door éénmaal kort op de batterijknop te drukken, gaat u naar de volgende plaats in de curve. Wanneer u de gehele curve hebt ingesteld, dient u op de modus/bevestigingsknop te drukken om de instelling op te slaan en te bevestigen.

ByPass modus

In de ByPass modus wordt de spanning van de batterij direct afgegeven aan de coil unit. Deze direct output voltage is afhankelijk van de resterende batterijcapaciteit en de weerstand van de coil. In deze modus dient u gebruik te maken van coils die een weerstand van 0,05 tot en met 5 ohm hebben. In deze modus ontbreekt de temperatuur- of voltagebeveiliging.

  • Let op: Omdat de ByPass modus een direct output modus betreft en er geen temperatuur- of voltagebeveiliging aanwezig is, is het onverstandig om hiermee aan de slag te gaan als u geen verstand van voltage en de weerstand van een coil unit hebt. Wanneer u de ByPass modus onjuist gebruikt, kunnen de coil unit en de batterij erg heet worden.

Super Player mode

De Super Player mode is geschikt wanneer u gebruik maakt van RDA tanks. In deze modus wordt er een bredere weerstandsrange ondersteund. De weerstand die ondersteund wordt in deze modus is 0,03Ω tot en met 5,0Ω.

Beveiliging

Om veilig gebruik te kunnen garanderen, beschikt de Vaporesso GEN 220W over verschillende beveiligingen. De beveiligingen waarover de Vaporesso onder andere beschikt zijn:

 • Beveiliging tegen kortsluiting
 • Beveiliging tegen te lang indrukken batterijknop
 • Lage weerstandsbeveiliging
 • Beveiliging tegen overladen
 • Beveilging tegen onderladen

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee