Joyetech ESPION Solo Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech ESPION Solo elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

JOYETECH ESPION SOLO HANDLEIDING

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech ESPION Solo. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Joyetech ESPION Solo MOD
1x Joyetech ProCore Air Clearomizer
2x 0,4Ω ProCA Atomizer Head (55 - 65W)
1x 18650 Batterij Sleeve
1x USB oplaadkabel
1x Reserve onderdelen
1x Handleiding

 

UW JOYETECH ESPION SOLO OPLADEN

De Joyetech ESPION werkt op een losse 18650 of een losse 21700 batterij. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig wordt opgeladen, en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

  • Let op: We raden u aan om de batterij middels een externe oplader op te laden. Dit is beter voor de batterij, en uw MOD wordt op deze manier niet belast. Laadt u de batterij liever via de MOD op? Dan dient u dat als volgt te doen:

Aan de voorkant van de ESPION Solo vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden dient u de batterij op de juiste manier in de ESPION te plaatsen. Vervolgens dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Dan steekt u de USB poort van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw Joyetech ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet. De batterij indicator op het touchscreen zal aanduiden wat de resterende capaciteit van de batterij is.

  • Let op: Bij het plaatsen van de batterij dient u de batterij op de juiste manier te plaatsen. Indien de batterij verkeerd om wordt geplaatst, zal de batterij niet opgeladen worden.

UW JOYETECH ESPION SOLO GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Joyetech ProCore Air te plaatsen of te vervangen, dient u de onderkant van de clearomizer los te draaien. Zorg er hierbij voor dat het glaasje aan de bovenkant bevestigd blijft. Schroef de atomizer los en vervang deze voor een nieuwe. Druppel twee druppels e-liquid op het katoen van de atomizer en schroef het geheel in elkaar.

De ProCore Air vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te voorzien van e-liquid, dient u de bovenkant van het tankje te verschuiven. Laat de e-liquid door het gat aan de zijkant van het tankje naar binnen. Schuif de top cap terug op de clearomizer. Uw elektrische sigaret is klaar voor gebruik.

  • Let op: Het is van belang om het tankje 15 minuten te laten staan, zodat de e-liquid goed in de atomizer kan trekken. Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een verbrande smaak.

Airflow control

De ProCore Air is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer naar wens aan kunt passen. Dit doet u door de onderste ring van de clearomizer met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

510 aansluiting

Mocht u gebruik willen maken van een andere clearomizer dan de ProCore Air, dan kan dat. Alle clearomizers met een 510 aansluiting kunnen worden aangesloten op de Joyetech Espion Solo.

DE JOYETECH ESPION SOLO IN GEBRUIK NEMEN

In- en uitschakelen

De Joyetech ESPION Solo beschikt over een beveiliging die er voor zorgt dat uw batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw apparaat in te schakelen dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de vuurknop te drukken. Op eenzelfde manier kunt u het apparaat uitschakelen.

Inhaleren

Door op de batterijknop te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de batterijknop na het inhaleren meteen weer los.

Scherm vergrendelen/ontgrendelen

Boven de Micro USB poort die zich aan de voorkant van de ESPION bevindt, vindt u een knopje. Om het touchscreen te vergrendelen, dient u op het knopje te drukken. Het scherm vergrendelt daarnaast automatisch wanneer u op de batterijknop drukt. Indien u het scherm wilt ontgrendelen, dient u twee keer op het knopje boven de Micro USB poort te drukken.

Upgraden

Om de ESPION Solo van de nieuwste functionaliteiten te voorzien, brengt Joyetech zo nu en dan een upgrade uit. Hoe u de upgrade uit kunt voeren leest u in ons artikel: E-sigaret upgraden.

Uw Joyetech Espion Solo instellen

De huidige status bekijken

Door met uw vinger over het touchscreen naar rechts te vegen, kunt u in één opslag de huidige status van de ESPION bekijken.

Het menu openen

Door met uw vinger over het scherm naar links te vegen, opent u het menu. Als u in het menu zit, kunt u op de icoontjes drukken om in de submenu’s te komen. In het menu kunt u schakelen tussen verschillende modi, MOD informatie en de resterende batterijcapaciteit bekijken en uw instellingen veranderen. In de instellingen kunt u de weerstand van de coil vastzetten, de power output instellen, de parameters instellen, de tijd instellen, de pre-heat instellen en de screensaver instellen.

Uitgangsspanning instellen

Indien u in de output modus zit, kunt u op de op- of omlaag pijl drukken om het wattage direct aan te passen. Indien u in de TC/TCR modus zit, kunt u met uw vinger over het scherm naar links vegen. Vervolgens kunt u op het instellingsicoon drukken en dan op de power-optie. Nu kunt u de uitgangsspanning instellen door op de pijltjes te drukken.

Temperatuur instellen

Indien u in TC/TCR modus zit, kunt u de temperatuur direct instellen door op de pijltjes te drukken.

Time out

Wanneer u in het menu zit, dient u op “settings” te drukken en vervolgens op “time out”. Nu kunt u het aantal seconden instellen. Als u dit hebt ingesteld, zal de ESPION zichzelf automatisch uitschakelen wanneer de batterijknop langer dan het ingestelde aantal seconden wordt ingedrukt.

Beveiliging

Om veilig gebruik te kunnen garanderen beschikt de Joyetech ESPION Solo over verschillende beveiligingen. De beveiligingen waarover de Joyetech ESPION Solo beschikt zijn:

 • Atomizer kortsluiting beveiliging: Als er kortsluiting in de atomizer ontstaat, zal er Atomizer Short in het scherm verschijnen.
 • No Atomizer Alert: Als u op de batterijknop drukt en er verschijnt No Atomizer Found in het scherm, betekent dit dat er geen atomizer in uw ESPION zit, of dat deze niet juist bevestigd is.
 • Weak Battery Alert: Indien de batterij werkt met de atomizer, maar de batterij geeft minder dan 2,1V, dan zal er Weak Battery in het scherm verschijnen. Tegelijkertijd wordt de uitgangsspanning minder.
 • Low Power Alert: Wanneer de batterij minder dan 2,0V afgeeft, zal er Battery Low op het scherm verschijnen. Als u hierna toch op de batterijknop drukt, zal er Battery Low Lock in het scherm verschijnen, waarna het apparaat zichzelf uitschakelt. U dient de batterij op te laden.
 • Temperature Protection: Wanneer u in TC/TCR modus zit zal er, wanneer de maximaal ingestelde temperatuur is bereikt, Protect in het scherm verschijnen.
 • Device Too Hot Alert: Wanneer de temperatuur van het apparaat hoger is dan 70 graden Celsius, zal het apparaat zichzelf uitschakelen en er Device Too Hot op het scherm verschijnen. U dient het apparaat af te laten koelen alvorens u deze opnieuw gebruikt.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee