Eleaf iStick Pico Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Pico elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick Pico Handleiding

Wat zit er in de doos

1x Eleaf iStick Pico Body
1x Eleaf Melo 3 Mini Clearomizer
1x Eleaf EC 0,3Ω Atomizer Head (30 - 80W)
1x Eleaf EC 0,5Ω Atomizer Head (30-100W)
4x Reserve seal ringen
1x Micro USB oplaadkabel

 

Uw Eleaf iStick Pico Opladen

De iStick Pico werkt op een verwisselbare 18650 batterij welke aan de bovenkant in de Pico geplaatst kan worden. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een 1A AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

De batterij indicator op het scherm van de iStick Pico zal knipperen als de resterende batterijcapaciteit lager is dan 10%. Tijdens het opladen zal de batterij indicator blijven knipperen. Als uw batterij volledig opgeladen is, zal het scherm uit gaan.

  • Let op: Aangeraden wordt om de iStick Pico middels een AC adapter op te laden. Dit gaat sneller dan via de USB poort van een computer. Gebruik te aller tijden een voorgeschreven 1A AC adapter.
  • Let op: Houd er rekening mee dat het opladen via de computer of een ander apparaat langer duurt dan wanneer u uw elektrische sigaret via het stopcontact oplaadt. Aangeraden wordt om een AC adapter te gebruiken.

Uw Eleaf Melo 3 Clearomizer gebruiksklaar maken

Coil unit plaatsen of vervangen
Om de coil unit te plaatsen of te vervangen, dient u de clearomizer van de iStick Pico af te schroeven. Draai nu de onderste ring los van het tankje. Let hierbij op dat u het tankje op zijn kop houdt en wegzet, omdat anders eventuele e-liquid uit het tankje loopt. Neem de base tussen uw vingers, en draai met de andere hand de coil unit voorzichtig los. Draai een nieuwe coil unit op de base. Om te zorgen dat de coil unit voldoende e-liquid absorbeert, is het raadzaam om twee druppels e-liquid in de wick van de coil te druppelen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

Vullen met e-liquid
De Eleaf Melo 3 clearomizer wordt gevuld via de bovenkant. Draai het mondstuk aan de bovenste ring van de clearomizer af. Nu kunt u in het tankje kijken. In het midden ziet u een buisje. Zorg dat hier geen e-liquid in terecht komt. Dit is het buisje wat de damp naar uw mond brengt. Vul het tankje met e-liquid en schroef het mondstuk er terug op.

 

 

  • Let op: Vul het tankje voor niet meer dan 90%, om lekkage te voorkomen. Zorg daarnaast dat u uw clearomizer niet helemaal leeg dampt, maar vul deze op tijd bij. Zo voorkomt dat de coil unit droog wordt en voorkomt u een branderige smaak.
  • Let op: Houd bij het gebruik van een nieuwe coil unit uw elektrische sigaret, nadat u deze gevuld heeft, vijf tot 10 minuten rechtop. Op deze manier kan de coil unit de vloeistof goed absorberen en voorkomt u een verbrande smaak.

Airflow control
De Eleaf Melo 3 Mini clearomizer is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer naar wens aan kunt passen. Dit doet u door de onderste ring van de clearomizer met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

510 aansluiting
Mocht u gebruik willen maken van een andere clearomizer dan de Eleaf Melo 3, dan kan dat. Alle clearomizers met een 510 aansluiting kunnen worden aangesloten op de Eleaf iStick Pico.

Uw eleaf iStick Pico instellen

In- en uitschakelen
De iStick Pico is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Eleaf in- of uit te schakelen, dient u vijf keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken.

Sealth on/off
Door de vuurknop en de min knop tegelijkertijd in te drukken terwijl het apparaat ingeschakeld is, kunt u schakelen tussen de Sealth On en de Sealth Off mode. In de Sealth On mode kan gedampt worden met het OLED-scherm uit. Druk één keer op de vuurknop om de huidige instellingen te bekijken.

Instellingsknoppen op slot zetten
Door de vuurknop en de min-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden terwijl het apparaat ingeschakeld is, zet u de plus- en min knop op slot. Op het scherm zal nu “Lock” verschijnen. Op dezelfde manier kunt u de plus- en min knop ontgrendelen. Met deze functie kunt u voorkomen dat de plus- en min knop ongewenst ingedrukt worden en hiermee ongewenst instellingen veranderen.

Schermweergave draaien
Door de plus- en min knop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden terwijl uw apparaat uitgeschakeld is, draait het scherm 180 graden.

Schakelen tussen verschillende modes
Door drie keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken terwijl het apparaat is ingeschakeld, zal het scherm de huidige modus laten zien. Door op de plus- of min knop te drukken kunt u schakelen tussen VW, Bypass, TC-Ni, TC-SS, TCR-M1, TCR-M2 en TCR-M3 modus. Druk vervolgens één keer op de vuurknop of wacht 10 seconden om de instelling te bevestigen.

 • In Variable Wattage modus

Als het apparaat in variable wattage modus staat, dient er een coil gebruikt te worden met een weerstand tussen 0,1Ohm en 3,5Ohm.
Wattage instellen
In deze modus kan het wattage worden ingesteld van 1W tot en met 75W door op de plus- en de min knop te drukken. De plusknop verhoogt het wattage en de min knop verlaagt het wattage.

 • In Bypass modus

Als uw apparaat in Bypass mode staat, dient er een coil gebruikt te worden met een weerstand tussen 0,1Ohm en 3,5Ohm. Een directe uitgangsspanning wordt toegepast in deze modus. Hoe hoger de resterende batterijcapaciteit, hoe hoger de spanning die naar de batterij gaat.

 • In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 of M3 modus

Als uw apparaat in TC-Ni, TC-Ti of TC-SS modus staat, dient er een Nickel 200, Titanium of Stainless Steel 316 coil unit te worden gebruikt.

De TCR (Temperature Coëfficiënt of Resistance) modus ondersteunt verschillende temperature control coils binnen de verschillende TCR waarde bereiken. De TCR kan ingesteld worden in verschillende waarden binnen het juiste bereik. De coil unit dient een weerstand te hebben tussen 0,05Ohm en 1,5Ohm.

De instellingen van de TCR M1, M2 en M3 modus
Druk als het apparaat uitgeschakeld is tegelijk op de vuur- en de plusknop om het instellingmenu te komen.

 1. Druk nu op de plus- of min knop om te schakelen tussen de M1, M2 of M3 modus;
 2. Druk één keer op de vuurknop om de modus te bevestigen;
 3. Druk op de plus- of min knop om de TRC waarde te verhogen of te verlagen. Houd hierbij rekening met het materiaal van de coil die u gebruikt*.
 4. Druk op de vuurknop of wacht tien seconden om de instelling te bevestigen.

*Schema met de verschillende waardes voor de coils die u kunt gebruiken in TCR modus.

MateriaalNickelTitaniumNiFeSS (303, 304, 316, 317)
TCR waardebereik 600-700 300-400 300-400 80-200

 

Wattage instellen

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 en M3 modus, kan het wattage worden ingesteld van 1W tot en met 75W. Druk vier keer snel achter elkaar op de vuurknop om het wattage instellingsmenu te bereiken. Druk op de plus- of min knop om het wattage te verhogen of te verlagen. Houd de plus- of min knop ingedrukt om het wattage snel te verhogen of te verlagen.

Temperature Control instellen

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2, M3 modus, kan de temperatuur worden ingesteld van 100 tot en met 315 graden Celsius door op de plus- of de min knop te drukken. Door op de plusknop te drukken gaat de temperatuur omhoog en door op de min knop te drukken gaat de temperatuur omlaag. Door de plus- of min knop ingedrukt te houden, gaat de temperatuur snel omhoog- of omlaag.

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

Verhoog de temperatuur tot 315 graden Celsius. Druk vervolgens nogmaals op de plusknop. De temperatuur zal nu automatisch omschakelen naar de laagste Fahrenheit (200F). Als u van Fahrenheit naar graden Celsius wilt, verlaagt u de temperatuur naar 200 Fahrenheit. Druk vervolgens nogmaals op de min knop. De temperatuurweergave zal nu automatisch omschakelen naar de hoogste graden Celsius (315C).

Weerstand vastzetten

Houd in TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 en M3 modus, wanneer uw apparaat is ingeschakeld, de vuur- en de plusknop tegelijkertijd voor twee seconden ingedrukt om de weerstand vast te zetten. Het “lock-sign” zal op het scherm verschijnen. Op dezelfde manier kunt u de weerstand van het slot afhalen. Het Ohm teken (Ω) zal dan in het scherm verschijnen.

Let op:

 • Zet de weerstand vast als uw coil unit op kamertemperatuur is, zodat de basisweerstand vastgelegd wordt. Doet u dit pas nadat u de coil al heeft gevuurd, dan meet het apparaat niet de oorspronkelijke weerstand en is het nulpunt onjuist.
 • Als de weerstand is vastgezet en u verwijdert de coil en plaatst diezelfde coil opnieuw, kan het apparaat dezelfde basisweerstand behouden, ondanks dat de weerstand verhoogd kan zijn door een hogere temperatuur. Als de weerstand niet is vastgezet en u haalt de coil eruit en plaatst een coil terug, zal de melding “New coil up same sown” verschijnen. Als het dezelfde coil is, druk dan op de min knop. Is het een nieuwe coil? Druk dan op de plus knop. Zet de weerstand niet vast als u de coil unit vernieuwt door een coil unit met een andere weerstand.
 • Als u per ongeluk een gemeenschappelijke coil of een coil met een weerstand van boven de 1,5Ohm in TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 of M3 gebruikt, zal het apparaat automatisch omschakelen naar VW-mode.

Beginnen met dampen

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid en alle instellingen goed staan, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u de vuurknop ingedrukt. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

BEVEILIGING

Om uw veiligheid te kunnen garanderen is de Eleaf iStick Pico uitgerust met verschillende beveiligingen:

Atomizer short protection
Als u de vuurknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, stopt de elektrische sigaret met het doorlaten van spanning en verschijnt er “Over 10s” in het scherm.
Atomizer low alert
Als de weerstand van de coil unit lager dan 0,01Ohm in VW of Bypass modus, of lager dan 0,05Ohm in TC modus is, zal de melding “Atomizer low” verschijnen.
Atomizer short-circuit en No atomizer protection
Als er kortsluiting ontstaat in de atomizer, zal de melding “Atomizer Short” verschijnen. Als er geen connectie met een coil unit is, zal de melding “No Atomizer” verschijnen.
Low-voltage protection
Als het voltage van de batterij lager is dan 3,1V, zal het scherm eerst de melding “Battery Low” weergeven en daarna de melding “Lock”. Laadt uw apparaat op om het apparaat van het slot te halen.
Temperature protection
Als uw apparaat in TC modus de ingestelde temperatuur bereikt, zal de melding “Temp Protection” verschijnen. U kunt het apparaat gewoon blijven gebruiken.
Temperature Alert
Als uw apparaat te warm wordt, verschijnt de melding “Device Too Hot”. Als het apparaat is afgekoeld kunt u het weer gebruiken.
Weak Battery Alert
In alle modussen; als het apparaat met een coil unit werkt en het voltage van de batterij daalt tot 2,9V, zal de melding “Weak Battery” verschijnen. Het uitgangsvermogen zal dalen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen.

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee