Eleaf iStick Basic Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Basic elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick Basic handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Basic. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Eleaf iStick Basic Body
1x Eleaf GS Air 2 Clearomizer
1x Eleaf GS Air Coil Unit 0,75Ω
1x Eleaf Micro USB oplaadkabel
1x 510 Connector
1x eGo Connector

 

DE ELEAF ISTICK BASIC OPLADEN

De body van de Eleaf iStick Basic is uitgerust met een batterij welke beschikt over een capaciteit van 2300mAh. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat de batterij wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Aan de zijkant van uw Eleaf Basic vindt u een Micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de Micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in de USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact doet. U kunt uw iStick Basic ook opladen door de USB aansluiting van de oplaadkabel in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat te steken.

Als u door het kijkvenster in het tankje kijkt, ziet u een rood lampje branden. Dit betekent dat uw batterij aan het opladen is. Als het lampje niet meer brandt, is uw iStick Basic volledig opgeladen. Via een AC adapter duurt het ongeveer 3 uur voor uw elektrische sigaret volledig opgeladen is.

    • Let op: Houd er rekening mee dat het opladen via de computer of een ander apparaat langer duurt dan wanneer u uw elektrische sigaret via het stopcontact oplaadt. Aangeraden wordt om een AC adapter te gebruiken.

Batterij indicator

De iStick Basic beschikt over een batterij indicator om aan te tonen wat de resterende batterijcapaciteit is. De indicator is het LED lampje welke zich in de batterijknop van de body van de iStick Basic bevindt:

Batterij niveauIndicatie
60% - 100% LED lampje blijft branden
30% - 59% LED lampje knippert langzaam
10% - 29% LED lampje knippert continue
0% - 9% LED lampje knippert snel

UW ELEAF ISTICK BASIC VULLEN MET E-LIQUID

Om uw elektrische sigaret te vullen met e-liquid, pakt u het tankje vast bij het glas en draait u de atomizer base los van het geheel. Let hierbij op dat u het ringetje wat voor de airflow control zorgt niet kwijtraakt als u de base losdraait van het tankje. Als u dit op de juiste manier gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken.

Houd het tankje tijdens het vullen ietwat schuin en laat de e-liquid langs de zijkant in het tankje glijden. Zorg dat er geen e-liquid in het middelste buisje komt. Dit is het buisje wat de damp naar uw mond brengt. Doe het tankje niet helemaal vol, maar vul deze voor ongeveer 80% om overstroming te voorkomen.

Schroef het geheel terug in elkaar, maar doe dit niet te vast. Vast is vast. Elk onderdeel in het tankje dat geopend of verwisseld kan worden, is voorzien van rubber of siliconen ringetjes die lekkage tegen gaan.

    • Let op: Houd uw elektrische sigaret nadat u deze voor het eerst gevuld heeft voor vijf tot 10 minuten rechtop, zodat de coil unit de vloeistof goed kan absorberen. Zo voorkomt u een branderige smaak.

COIL UNIT VERVANGEN

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw Eleaf iStick Basic vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden.

Draai de base los van het tankje. Let hierbij op dat u het tankje op zijn kop houdt en wegzet, omdat anders de e-liquid er uit loopt. Neem de base tussen uw vingers, en draai met de andere hand de coil unit voorzichtig en met de klok mee los. Draai een nieuwe coil unit op de base. Schroef het geheel weer in elkaar. Uw elektrische sigaret is weer klaar voor gebruik.

    • Let op: Houd bij het gebruik van een nieuwe coil unit uw elektrische sigaret, nadat u deze gevuld heeft, vijf tot 10 minuten rechtop. Op deze manier kan de coil unit de vloeistof goed absorberen en voorkomt u een branderige smaak.

UW ELEAF ISTICK BASIC IN GEBRUIK NEMEN

De clearomizer plaatsen

Als u de clearomizer, het gedeelte met het tankje, in de body laat schuiven, zult u merken dat deze automatisch magnetisch vast komt te zitten.

De iStick Basic in- of uitschakelen

Uw Eleaf is voorzien van een beveiligingssysteem om te voorkomen dat de batterij per ongeluk aangaat en leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas.

Om de batterij in te schakelen, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. U ziet de batterijknop nu knipperen en als u de batterijknop ingedrukt houdt, licht deze op. Als u de batterij weer op slot wil zetten, drukt u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop.

Airflow Control

De Eleaf iStick Basic is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer naar wens aan kunt passen. Dit doet u door de airflow control ring, die geplaatst is tussen het glaasje en de base, met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

STARTEN MET DAMPEN

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u het batterijknopje ingedrukt. Het LED lampje zal nu branden. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

    • Let op: Probeer de mogelijkheid tot het veranderen van de luchttoevoer uit om te kijken wat het beste bij u past.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee