Apsire Zelos 50W Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Zelos 50W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Aspire Zelos 50W Kit handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Zelos 50W Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

wat zit er in de doos

1x Aspire Zelos 50W TC Box Mod
1x Aspire Nautilus 2 Tank
1x 0,7Ω Aspire Nautilus 2 BVC (18 - 23W)
1x 1,8Ω Aspire Nautilus BVC (10 - 14W)
1x Reserve Pyrex Tank Glass Tube
1x Extra Drip Tip
1x Micro USB oplaadkabel
8x Reserve rubberen O-ringen
1x Handleiding

 

Uw Aspire Zelos 50W Opladen

De Aspire Zelos 50W beschikt over een ingebouwde batterij met een capaciteit van 2500mAh. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt, en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aan de voorkant onder de plus- en minknop van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat, of in een AC adapter welke u vervolgens in een stopcontact steekt. De maximale stroomaanvoer kan oplopen tot 1A.

Als u de Aspire Zelos 50W heeft aangesloten, zal er een knipperend batterij icoontje op het scherm verschijnen. Heeft uw elektrische sigaret 4,2V bereikt, of is deze volledig opgeladen, dan stopt uw Zelos automatisch met opladen en wordt het scherm uitgeschakeld.

Uw Aspire Zelos 50W Gebruiksklaar Maken

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Zelos 50W te vervangen of te plaatsen dient u de metalen behuizing van de clearomizer los te draaien. Als u dit gedaan heeft, zit het Pyrex glaasje er nog op. Het Pyrex glaasje dient u van de clearomizer af te halen. Nu kunt u de oude coil unit losdraaien en verwijderen. Plaats een nieuwe coil door deze op de plek van de oude coil te draaien. Als u dit gedaan heeft, kunt u het glaasje op de clearomizer plaatsen. Vervolgens draait u de metalen behuizing eroverheen.

    • Laat uw elektrische sigaret als een nieuwe coil unit geplaatst hebt en u deze net gevuld hebt 5 tot 10 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u dat u een brandende smaak krijgt.

Uw Aspire Nautilus 2 Tank vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te voorzien van e-liquid, dient u de metalen behuizing van de clearomizer af te draaien. U kunt nu een e-liquid naar keuze in het tankje doen. Zorg dat de e-liquid niet in het middelste buisje terecht komt, maar laat deze langs de zijkant in het tankje stromen. Als u dit gedaan heeft, kunt u het geheel weer in elkaar zetten.

    • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

Uw Aspire Zelos 50W in gebruik nemen

In- en uitschakelen

De Aspire Zelos is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om de Zelos te vergrendelen of te ontgrendelen, dient u vijf keer, binnen 1 tot 2 seconden, op de vuurknop te drukken. Wilt u het systeem uitschakelen, dan dient u als de Zelos vergrendeld is drie seconden op de vuurknop te drukken. Om het apparaat in te schakelen, drukt u vijf keer binnen 1 tot 2 seconden op de vuurknop.

Stealth Mode

Om alleen de plus- en minknop te vergrendelen, kunt u uw apparaat in stealth mode zetten. Dit doet u door, als uw apparaat is ingeschakeld, drie keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken. Door vervolgens wederom drie keer op de vuurknop te drukken, kunt u de plus- en minknop ontgrendelen.

Schakelen tussen verschillende modi

Door tegelijkertijd op zowel de plus- als de minknop te drukken, komt u in het menu terecht. Met de plus- of de minknop kunt u vervolgens schakelen tussen Variable Wattage, Variable Voltage, Temperature Control (Ni, Ti, SS) en Bypass modus. Druk op de vuurknop om de modus te bevestigen.

Door op de plusknop te drukken kunt u het wattage, de temperatuur of het voltage verhogen. Indien u het wattage, de temperatuur of het voltage wilt verlagen, dient u op de minknop te drukken. Door de plus- of minknop langer vast te houden, kunt u de instelling sneller wijzigen. Met de vuurknop kunt u uw keuze bevestigen.

Als u in TC-modus zit, dient u tegelijkertijd op de min- en de vuurknop te drukken om in het menu te komen waarin u het wattage in kunt stellen. U kunt nu de output wattage in TC modus instellen door op de plus- of de minknop te drukken. Door op de vuurknop te drukken, kunt u de instelling bevestigen.

Knoppen vergrendelen

Druk, als de MOD aan is, tegelijkertijd op de vuurknop en op de plusknop om de knoppen te vergrendelen of te ontgrendelen. Als de knoppen vergrendeld zijn, kan het Wattage, het Voltage en de temperatuur niet worden ingesteld.

Temperatuur weergave instellen

Om de temperatuurweergave van uw Zelos in te stellen, dient u met de plus- of de minknop over het maximale of minimale bereik te gaan. De temperatuurweergave zal dan automatisch van Fahrenheit naar Graden Celsius gaan, of visa versa.

Sleep modus

Als u uw apparaat 1 minuut niet gebruikt heeft, zal deze in sleep modus raken. Door op de vuurknop te drukken, wordt het apparaat weer actief.

Inhaleren

Door op de vuurknop te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de vuurknop na het inhaleren meteen weer los.

Beveiliging

De Aspire Zelos 50W beschikt over verschillende beveiligingen die u een veilig gebruik kunnen garanderen. De beveiligingen waarover de Zelos 50W beschikt zijn:

  • Automatic cut off
  • Beveiliging tegen kortsluiting
  • Beveiliging tegen te lage weerstand
  • Beveiliging tegen oververhitting
  • Beveiliging tegen overladen
  • Beveiliging tegen onderladen

Tot Slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee