Aspire Speeder Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Speeder elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Aspire Speeder Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Speeder 200W Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x De Aspire Speeder 200W TC MOD
1x Aspire Athos Tank
1x 0,3Ω Aspire Athos A3 Coil (60W - 75W)
1x Extra Glass Tube
1x Extra Mondstuk
1x Micro USB Oplaadkabel
1x Setje reserve rubberen O-ringen
1x Handleiding

Uw Aspire Speeder opladen

De Aspire Speeder maakt gebruik van twee losse 18650 batterijen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en dat ze worden opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

Om de MOD te ontlasten en om uw batterijen snel opgeladen te hebben, kunt u de 18650 batterijen het beste opladen middels een externe oplader. Let er hierbij goed op dat u de batterijen op de juiste manier in de externe lader plaatst. Als u de batterijen na het opladen terug in de Speeder plaatst, dient u goed te kijken naar de plus- en de minpolen van de batterijen. Het is van belang dat u de batterijen op de juiste manier terug in de Aspire Speeder MOD plaatst.

U kunt uw apparaat ook opladen via het meegeleverde Micro USB oplaadkabeltje. Aan de onderkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterijen op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

UW ASPIRE ATHOS TANK GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De atomizer plaatsen of vervangen

Om de atomizer te plaatsen of te vervangen, dient u het tankje los te draaien van de atomizer base. Vervolgens trekt u het glaasje los van de atomizer base. Nu kunt u een atomizer plaatsen, of de oude atomizer losdraaien en een nieuwe plaatsen. Als u dit gedaan heeft, dient u het glaasje terug op de atomizer base te plaatsen. Draai nu de tank terug op de atomizer base. U heeft nu een atomizer geplaatst of vervangen.

Uw Aspire Athos Tank vullen met e-liquid

Om de Aspire Athos te vullen met e-liquid, dient u de top cap los te draaien van het tankje. Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken. U kunt het tankje nu vullen met e-liquid. Doe dit niet in het middelste buisje. Dit buisje zorgt voor de luchttoevoer. Laat de e-liquid langs de zijkant via het glaasje het tankje inlopen. Als u dit gedaan heeft, kunt u de top cap terug op het tankje draaien. Het tankje is nu gevuld.

    • Let op: Laat de Aspire Athos tank wanneer u deze hebt gevuld met e-liquid en gebruik maakt van een nieuwe of droge atomizer, tien tot 15 minuten staan. Zo kan de atomizer de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een verbrande smaak.

UW ASPIRE SPEEDER IN GEBRUIK NEMEN

In- en uitschakelen

Om de Aspire Speeder MOD in te schakelen, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Met snel achter elkaar bedoelen we binnen één tot twee seconden. Op eenzelfde manier kunt u de MOD op slot zetten. Als de MOD op slot staat, dient u drie seconden op de batterijknop te drukken om het apparaat uit te schakelen. Door vijf keer binnen twee seconden op de vuurknop te drukken, kunt u het apparaat weer inschakelen.

De toetsen blokkeren

Door tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken, kunt u de toetsen op slot zetten. Er verschijnt dan een slotje op het display. De plus- en de minknop zullen nu niet werken. Wel kunt u gewoon gebruik maken van de batterijknop. Door wederom tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken, deblokkeert u de toetsen.

Schakelen tussen de verschillende modi

Door tegelijkertijd op de batterij- en de plusknop voor een halve seconde in te drukken, kunt u schakelen tussen Wattage, Voltage, Bypass, CPS(C1/C2/C3), TC(Ni/Ti/SS316L) en TCR(M1/M2/M3).

TCR instellingen

Als u de MOD in de TCR (M1, M2, M3) modus hebt gezet, kunt u tegelijkertijd op de plus- en de minknop drukken om in het PWR en TCR-menu te komen. Door op de batterijknop te drukken, kunt u schakelen tussen PWR en TCR. Door op de plus- of de minknop te drukken, kunt u de instelling specificeren. PWR kan ingesteld worden van 1W tot 200W. De TCR range is 0,10 tot 9,99 (let op: TCR instellingen voor TC(Ni/Ti/SS316L) kunnen niet ingesteld worden).

CPS instellingen

Als de MOD in de CPS (Customizable Power Settings) stand staat, dient u tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken om het wattage in te stellen. Door op de batterijknop te drukken kunt u de tijd instellen van éé tot 10 seconden. Door opnieuw tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken, verlaat u het menu.

TC-modus atomizer instellingen

Hebt u de MOD in de TC-modus staan en plaatst u een nieuwe atomizer, dan zal er “New Atomizer?” gevolgd door “YES+NO-” op het scherm verschijnen. Als u vervolgens “YES+” selecteert door op de plusknop te drukken, zal de MOD de weerstand van de nieuwe atomizer lezen. Drukt u op de minknop en selecteert u “NO-“, dan zal de MOD de weerstandsinstelling van de oude coil behouden.

    • Let op: Zorg ervoor dat het scherm is verlicht en dat de atomizer op kamertemperatuur is alvorens u hem in de MOD installeert.

Toetsenblokkering (stealth mode)

Druk als de MOD is ingeschakeld drie keer snel achter elkaar op de batterijknop om de MOD in stealth modus te zetten. In stealth modus zijn de instellingsknoppen geblokkeerd. Wel kunt u de batterijknop gebruiken om een hijs te nemen. Door opnieuw drie keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken, kunt u het apparaat van de toetsenblokkering afhalen.

Graden of Fahrenheit instellen

Om te schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit, dient u de plus- of de minknop ingedrukt te houden tot u voorbij de maximaal of minimaal instelbare temperatuur komt. Op dit moment zal het apparaat automatisch omschakelen naar de andere temperatuureenheid.

Schermrotatie

Het scherm zal automatisch draaien als u het apparaat kantelt.

Beveiliging

De beveiligingen waarover de Aspire Speeder beschikt zijn:

  • Automatisch uitschakelen bij te lang indrukken batterijknop;
  • Beveiliging tegen kortsluiting;
  • Beveiliging tegen te lage weerstand;
  • Beveiliging tegen oververhitting;
  • Beveiliging tegen overladen;
  • Beveiliging tegen onderladen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee