De Eleaf iStick Basic is een handzame elektrische sigaret voor iedereen die op zoek is naar een batterij met flinke capaciteit. Deze e-sigaret batterij bezit maar liefst 2300mAh, wat simpelweg betekend dat het wel even duurt voordat de iStick Basic opgeladen dient te worden. Uniek aan de Eleaf iStick Basic elektronische sigaret is dat het tankje magnetisch contact maakt met de body. De iStick Basic e-sigaret wordt bij rookwinkel.nl standaard geleverd met een gratis flesje e-liquid zodat u er direct gebruik van kan maken. Bent u totaal nieuw met de werking van een elektrische sigaret? Bekijk dan eerst deze pagina.

Wat zit er in de doos

Wanneer we het doosje van de iStick Basic openen zien we de body van de elektrische sigaret, de clearomizer (het tankje waar de vloeistof in gaat) en een adapter-ringetje. Hier komen we later op terug. Hieronder zitten nog een USB oplaadkabeltje en een extra coil unit verpakt. De coil unit is het onderdeeltje dat de vloeistof (e-liquid) door verwarming omzet in damp.

De Eleaf iStick Basic opladen

Om elektronisch te kunnen roken, is het van belang dat we de batterij van de iStick Basic opladen. Omdat het een eerste keer betreft is het aan te raden de accu of batterij helemaal op te laden. Dit is beter voor de batterij, waardoor u er in principe langer gebruik van kan maken.

Aan de zijkant van de iStick Basic, naast het kijkvenstertje, zit een aansluiting voor de USB oplaadkabel. De kleine aansluiting van het kabeltje plaatsen we in de iStick. De andere aansluiting (breed en plat) plaatsen we in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een speciaal voor elektrische sigaretten ontwikkelde AC Adapter met USB aansluiting.

Houd er rekening mee dat het opladen met de computer of ander apparaat met USB ingangen langer duurt dan het stopcontact. Dit komt doordat de USB poort in uw computer minder vermogen doorgeeft dan een stopcontact.

Als we nu door het venstertje van de iStick Basic e-sigaret kijken, zien we dat er een rood lampje oplicht. Dit betekend dat de accu nog aan het laden is. Brand er geen lampje? Dan is de Eleaf iStick Basic opgeladen en klaar voor gebruik.

De clearomizer vullen

Om elektronisch te gaan roken is het uiteraard belangrijk dat we het tankje (clearomizer) gaan vullen met vloeistof (e-liquid). We pakken het tankje vast bij het glas en draaien de onderkant (base) los van het geheel. Let hierbij op dat het ringetje om de base (airflow control) niet kwijt raakt.

Houd het tankje met het mondstuk naar beneden gericht en druppel de vloeistof langs het glas in het tankje. Zorg er voor dat u niet verder dan het stalen buisje in het midden vult want anders zal de vloeistof door het mondstuk weer naar buiten lopen.

Wanneer er genoeg e-liquid in het tankje zit, schroeven we de base weer terug op het tankje. Draai de onderkant (base) niet muurvast, de kans bestaat dan namelijk dat er een tang aan te pas moet komen om deze weer los te draaien. Elk onderdeeltje in het tankje dat verwisseld of geopend kan worden, is voorzien van rubber of siliconen ringetjes die lekken tegengaan.

Het tankje is nu gevuld en klaar voor gebruik. Omdat het de eerste keer is dat de clearomizer gebruikt gaat worden, is het van belang dat de vloeistof de kans krijgt om in de coil unit te trekken. Laat de elektrische sigaret dus enkele minuten staan zodat de e-liquid goed opgenomen kan worden.

Luchttoevoer regelen

De GS Air 2 clearomizer van Eleaf beschikt over een ring waarmee de luchttoevoer van de clearomizer afgesteld kan worden. Hierdoor kunt u de weerstand van het inhaleren aanpassen. Met bijvoorbeeld de ring helemaal open gedraaid, kan er gemakkelijk een diepe haal genomen worden. Het ringetje voor de luchttoevoer is tussen het glaasje en de base geplaatst. Deze kan door er aan te draaien worden ingesteld.

De Eleaf iStick Basic in gebruik nemen

Laat de clearomizer in de body schuiven en u zult vanzelf merken dat deze magnetisch vast komt te zitten in de body. Wanneer u nu op het knopje aan de zijkant drukt is het mogelijk dat er niets gebeurt. Dit komt doordat de batterij nog in de veilige modus staat. Hierdoor kan deze niet per ongeluk worden aangezet.

Druk vijf keer (snel) achter elkaar op het knopje tot u ziet dat deze gaat knipperen. Dit betekend dat de accu van haar beveiliging is. Wanneer het knopje nu wordt ingedrukt zal deze oplichten. Om de accu weer op de beveiliging te zetten drukt u nogmaals 5x (snel) achter elkaar op het knopje.

Zet nu de e-sigaret met het mondstukje aan uw mond en druk het knopje op de batterij in. Inhaleer op een rustige manier de damp die uit het tankje komt. Houd het knopje niet veel langer dan 5 a 10 seconde ingedrukt terwijl u inhaleert. Gefeliciteerd, u bent elektrisch aan het roken! Uiteraard heeft iedereen zijn of haar voorkeur als het gaat om inhaleren en lengte van de trek. Al na enkele minuten gebruik te maken van de e-sigaret zult u merken wat voor u het beste werkt.

De Coil Unit

Na verloop van tijd zal u merken dat de hoeveelheid damp afneemt of een vies smaakje gaat krijgen. Dit komt doordat de coil unit toe is aan vervanging. In de Eleaf iStick Basic e-sigaret set zit extra coil unit.

Draai de base los van het tankje en zet het tankje op zijn kop weg om te voorkomen dat de vloeistof er uit loopt. Neem de base tussen uw vingers en draai met de klok mee de coil unit los. Haal een nieuwe coil unit uit de verpakking en draai deze op de base. Vervolgens draait u de base terug op het tankje en de e-sigaret is weer klaar voor gebruik.

Zoals eerder vermeld is het raadzaam de vloeistof even tijd te geven om in de coil unit te trekken. Zo voorkomt u een vieze, branderige smaak. De coil units voor de GS Air 2 clearomizer kunt u los bestellen in een doosje van 5 stuks.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals uw telefoon is het dus belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees altijd de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? De rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.