Vaporesso VM Stick 18 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Vaporesso VM Stick 18 elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Vaporesso VM Stick 18 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Vaporesso VM Stick 18 elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x VM Stick 18 Pen
1x VM Tank
1x EUC CCELL Coil(1.0Ω)
1x EUC MESHED Coil(0.6Ω)
3x O-Ring
1x USB Cable
1x Handleiding
1x Garantiekaart

 

UW VAPORESSO VM STICK 18 OPLADEN

De Vaporesso VM Stick 18 beschikt over een batterij met een capaciteit van 1200mAh. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat deze wordt opgeladen voor de batterij volledig leeg is.

Het LED lampje dat in de batterijknop is geïntegreerd, fungeert tevens als batterijindicator. Wanneer u de batterijknop indrukt, zal het lampje oplichten. Kleurt het lampje groen? Dan is de batterijcapaciteit 100% tot 60%. Brandt het lampje blauw? Dan is de resterende batterijcapaciteit 59% tot 30%. Wanneer het lampje rood brandt, is de batterij voor minder dan 30% vol. We raden u aan om de batterij op te laden.

Aan de zijkant van de Vaporesso VM Stick 18 vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. Een LED lampje zal rood oplichten. Als het LED lampje groen brandt, is uw batterij volledig opgeladen.

Het volledig opladen van de batterij van de Vaporesso VM Stick 18 duurt ongeveer 60 minuten.

Uw vaporesso vm stick 18 gebruiksklaar maken

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Vaporesso VM Stick 18 te plaatsen of te vervangen, dient u het tankje los te draaien van de batterij. Wanneer u dit gedaan hebt, houdt u het tankje met het mondstuk naar beneden. Draai nu de atomizer base los van het tankje. U herkent de atomizer base als de bovenste ring, waar zich tevens de airflow control bevindt. Wanneer u de atomizer base losgedraaid hebt, ziet u de coil in het tankje zitten. Deze kunt u loshalen door hem uit de tank te trekken. Wanneer u dat gedaan hebt, kunt u de oude coil weggooien en vervangen voor een nieuwe. Draai daarna de atomizer base terug op de tank en de tank terug op de batterij. U hebt nu een nieuwe coil unit geplaatst.

    • Let op: Indien u gebruik maakt van een nieuwe coil unit, dient u deze vijftien minuten in het tankje gevuld met e-liquid te laten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een verbrande smaak.

Uw VM Tank vullen met e-liquid

Indien u de VM Tank wenst te voorzien van e-liquid, dient u de top cap los te draaien van de tank. De top cap is het metalen gedeelte dat zich onder het mondstuk bevindt. Wanneer u deze tegen de klok in hebt losgedraaid, kunt u in het tankje kijken en deze vullen met e-liquid. In het tankje ziet u in het midden een metalen buisje. Zorg dat hier geen e-liquid inkomt. Dit buisje is bedoeld voor de luchttoevoer.

Wanneer u de tank gevuld hebt, kunt u de top cap terug draaien op de tank. U hebt nu uw Vaporesso VM Tank voorzien van e-liquid.

    • Let op: Het is van belang om het tankje 15 minuten te laten staan, zodat de e-liquid goed in de atomizer kan trekken. Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

Uw Vaporesso VM Stick 18 in gebruik nemen

In- en uitschakelen

De Vaporesso is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw elektrische sigaret aan te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Om de VM Stick 18 uit te schakelen, dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Starten met dampen

Zet het mondstuk aan uw lippen, druk op de batterijknop en inhaleer. Zodra u klaar bent met inhaleren, laat u de batterijknop direct los.

Airflow control

De ring die u aan de onderkant van de clearomizer vindt, dient voor het instellen van de luchttoevoer. Door de ring met de klok mee of tegen de klok in te draaien, kunt u de luchttoevoer naar wens instellen. Wanneer u de luchttoevoer helemaal open draait, komt er meer lucht mee en krijgt u luchtige dampwolken. Draait u de luchttoevoer verder dicht, dan zal u een meer geconcentreerde damp krijgen.

    • Let op: Draai de luchttoevoer nooit helemaal dicht! Wanneer u dat doet en de batterijknop indrukt, komt er geen lucht langs de coil unit en zal deze erg warm worden en verbranden.

Beveiligingen

De Vaporesso VM Stick 18 beschikt over verschillende beveiligingen om veilig gebruik te garanderen. Zo zal het LED lampje van het apparaat drie keer knipperen waarna de spanning wegvalt, als de batterijknop voor langer dan 8 seconden wordt ingedrukt. Ook beschikt de Vaporesso over een kortsluiting beveiliging. Het LED lampje knippert vijf keer, waarna de spanning wegvalt als er kortsluiting ontstaat. Ook is het apparaat beschermd tegen een te laag voltage. Als de batterij 3V of lager is, zal het LED lampje drie keer knipperen waarna de batterij op slot schiet. Als de batterij voor minder dan 10% vol zit, zal het lampje knipperen tot het apparaat zich volledig uitschakelt.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee