Vaporesso Luxe Nano Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Vaporesso Luxe Nano Kit elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Vaporesso Luxe Nano Kit handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Vaporesso Luxe Nano Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Vaporesso Luxe Nano MOD 80W
1x SKRR-S Mini Tank (2ml)
1x 0,15Ω QF Strips Coil
1x 0,2Ω QF Meshed Coil
1x Reserve Tankglaasje
1x Micro USB oplaadkabel

 

UW VAPORESSO LUXE NANO OPLADEN

De Vaporesso Luxe Nano werkt op een ingebouwde batterij die beschikt over een capaciteit van 2500mAh. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig wordt opgeladen, en wordt opgeladen voor de batterij volledig leeg is.

Aan de voorkant van de Vaporesso Luxe Nano vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB poort van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw Vaporesso ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.

Op het display wordt de resterende batterijcapaciteit weergegeven. Ook kunt u zien hoe lang het duurt voor uw Vaporesso Luxe Nano opgeladen is.

UW VAPORESSO LUXE NANO GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Vaporesso SKKR-S Mini Tank te plaatsen of te vervangen dient u de clearomizer los te halen van de MOD. Houd de clearomizer op zijn kop en draai de atomizer base los. Als u dit gedaan heeft, kunt u de oude coil unit los draaien. Plaats een nieuwe coil unit en schroef het geheel weer in elkaar. U hebt nu een nieuwe coil unit geplaatst.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret wanneer u een nieuwe coil unit hebt geplaatst en deze net hebt gevuld, 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een verbrande smaak.

De Vaporesso SKKR-S Mini Tank vullen met e-liquid

Om de clearomizer te vullen met e-liquid dient u de top cap een stukje te draaien, waarna u deze van de tank kunt halen. Als u dit gedaan hebt, komt het tankje vrij. Vul het tankje met een e-liquid naar keuze via het langwerpig gat in de clearomizer. Draai de top cap terug op de SKKR-S Mini. Uw elektrische sigaret is klaar voor gebruik.

  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit volledig leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een verbrande smaak.

DE VAPORESSO LUXE NANO IN GEBRUIK NEMEN

In- en uitschakelen

De Vaporesso Luxe Nano beschikt over een beveiliging die er voor zorgt dat uw batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw apparaat in te schakelen dient u vijf keer binnen één a twee seconden op de batterijknop te drukken. Op eenzelfde manier kunt u het apparaat uitschakelen.

Inhaleren

Breng het mondstuk naar uw mond, druk op de batterijknop en inhaleer. Laat de batterijknop als u klaar bent met inhaleren direct weer los.

Displayweergave

Het display op slot zetten

Om er voor te zorgen dat u niet per ongeluk uw instellingen wijzigt, kunt u het display op slot zetten. Om het display op slot te zetten, dient u drie keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken. Op het display verschijnt een slotje. Om het display van het slot te halen en het menu te kunnen gebruiken, dient u opnieuw drie keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken.

Schakelen tussen verschillende modi

Het menu kunt u bedienen door gebruik te maken door de douchscreen knoppen aan de onderkant van het display. Het Vaporesso logo dient als modus-knop. U kunt schakelen tussen de verschillende modi door drie keer op de modus-knop te drukken. Als u dit gedaan heeft, komt u in het menu. Door middel van de instellingsknoppen op het touchscreen, kunt u schakelen tussen de verschillende modi.

Firmware upgrade en het apparaat customizen

De Vaporesso Luxe Nano kan geüpdatet en gecustomized worden via software die via de website van Vaporesso te downloaden is. De software draait op Windows, heeft een hulp-sectie en is beschikbaar in het Engels.

Luchttoevoer instellen

De instelbare luchttoevoer bevindt zich aan de onderkant van de clearomizer. Door de airflow ring met de klok mee of tegen de klok in te draaien, kunt u de luchttoevoer naar wens instellen.

HET INSTELLEN VAN DE VERSCHILLENDE MODI

Smart Variable Wattage modus

De Vaporesso biedt u drie Variable Wattage-standen: VW-High, VW-Normal en VW-Soft. De standaard instelling is VW-Normal. VW (High/Normal/Soft) garandeert dat de MOD het juiste gemiddelde wattage, afhankelijk van de weerstand, voor de atomizer waar u mee dampt automatisch berekent.

Super Player mode (SP)

Wanneer u deze modus hebt ingeschakeld, is de Vaporesso compatibel met een grotere weerstandsrange. Er kan dan gedampt worden met een weerstand van 0,03ohm tot en met 5ohm, zodat u gebruik kunt maken van een RDA-tank.

Custom Curve of Wattage modus (CCW)

Indien u in VW modus zit, kunt u de instellingsknoppen (Ramp Up time en Consequent Performance) gebruiken om modificaties te implementeren op de wattage lijn. Ga naar de volgende lijn door één maal op de batterijknop te drukken. Als alle modificaties op de juiste manier zijn ingevoerd, kunt u op de modus knop op het touchscreen drukken om uw instellingen op te slaan en te bevestigen.

VT-SS/VT-NI/VT-TI (Temperature Control)

Wanneer u in de temperature control modus dampt, dient u gebruik te maken van coils die gemaakt zijn van Stainless Steel, Nickel of Titanium.

Bypass mode

Wanneer u in deze stand dampt, wordt de spanning van de batterij direct naar de atomizer geleidt. Hoe voller de batterij, hoe hoger het voltage dat geleverd wordt. Wanneer u in deze stand dampt, dient u gebruik te maken van een coil unit met een weerstand van 0,05-5ohm.

CCV modus (Custom Curved of Voltage in DIY menu)

Met de instellingsknoppen kunt u modificaties implementeren op de voltage lijn. Ga naar de volgende lijn door één maal op de batterijknop te drukken. Als alle modificaties op de juiste manier zijn ingevoerd, kunt u op de modus knop op het touchscreen drukken om uw instellingen op te slaan en te bevestigen.

TCR(M1, M2) modus (in DIY menu)

Wanneer u in VT-SS, VT-Ni of VT-Ti modus zit, kunt u alleen dampen met 316 Stainless Steel, Steel Nickel 200 en Titanium Coils. De mod geeft u de mogelijkheid om het begin wattage in te stellen wanneer u in TC modus zit. U kunt ook de waarde van de coil instellen binnen de gegeven waarden.

Indien u in TCR (temperature coefficient of resistance) modus zit, kan het apparaat verschillende temperature control coils binnen de verschillende TCR waarde ranges en kunt u de TCR instellen op verschillende waarden binnen de geschikte range.

TCR modus (M1, M2) instellingen

Indien u in TCR-M1 of TCR-M2 modus zit, kunt u op de modus-knop drukken om te schakelen tussen TCR Set en Power Set. Druk vervolgens op de instellingsknoppen om de TCR waarden in te stellen. Let hierbij op het materiaal van de coil die u gebruikt. Houd hierbij rekening met het volgende schema:

MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)TCR waarde bereik600 - 700300 - 400300 - 40080 - 200

Smart ON/OFF (in SET MENU)

Als een extra Variable Wattage modus, kunt u Smart VW in- of uitschakelen in het hoofdmenu. In deze stand kan de intensiteit aan de hand van de weerstand van de coil binnen een veilige range worden ingesteld. Ga naar Smart ON/OFF en druk op YES of NO om te bevestigen.

Auto ON/OFF (in SET MENU)

Als een extra Variable Wattage modus, kunt u Smart VW in- of uitschakelen in het hoofdmenu. Met deze instelling worden de moeilijkheden betreffende het schakelen tussen VW(H/N/S) weggenomen. Ga naar Smart ON/OFF en druk op YES of NO om te bevestigen.

Default

Indien u de Vaporesso terug wilt zetten naar fabrieksinstellingen, gaat u naar ‘Default’ en selecteert u ‘YES’.

Beveiliging

Om veilig gebruik te kunnen garanderen beschikt de Vaporesso Luxe Nano over verschillende beveiligingen. De beveiligingen waarover de Vaporesso Luxe Nano onder andere beschikt zijn:

 • Beveiliging tegen kortsluiting
 • Beveiliging tegen te lang indrukken batterijknop
 • Lage weerstandsbeveiliging
 • Beveiliging tegen overladen
 • Beveiliging tegen onderladen

Voorzorgsmaatregelen veilig gebruik

 • Schakel de Vaporesso Luxe Nano uit wanneer u deze niet gebruikt;
 • Laat de Vaporesso niet onbewaakt achter wanneer u deze aan het opladen bent;
 • De elektrische sigaret is gevoelig voor vallen en stoten. Pas hier dus mee op!
 • Gebruik alleen gecertificeerde opladers en adapters, om schade en kortsluiting te voorkomen;
 • Houd de Vaporesso Luxe Nano weg bij vuur, water of brandbare stoffen;
 • Zorg dat de e-sigaret zich nooit in fel zonlicht of achter een autoruit wanneer de zon erop staat bevindt. Een stoffige of vochtige omgeving dient u eveneens te vermijden;
 • Stel de Luxe Nano nooit bloot aan extreme temperaturen;
 • Gooi de elektrische sigaret nooit bij het huisvuil. U dient elektronica en batterijen aan te bieden bij daarvoor bestemde depots;
 • Breng nooit zelf modificaties aan en probeer de Luxe Nano bij defecten nooit zelf te repareren. Is er iets mis met de mod? Neem dan contact op met onze klantenservice.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee