Smok Species Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok Species elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

SMOK Species Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de SMOK Species elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze gebruikershandleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Smok Species MOD
1x Smok TFV Mini V2 Tank
1x 0,17Ω Mini V2 A1 Coil
1x 0,2Ω Mini V2 A2 Coil
1x Reserve onderdelen
1x USB oplaadkabel
1x Handleiding

 

UW SMOK SPECIES OPLADEN

De SMOK Species maakt gebruik van twee losse 18650 Li-on batterijen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en worden opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

U kunt de 18650 Li-on batterijen op twee manieren opladen. De beste manier is om uw batterijen op te laden via een externe lader. Zo worden tijdens het opladen alleen de batterijen belast, en niet de elektrische sigaret. Indien u de batterijen op wenst te laden via uw mod, dient u de batterijen eerst in de SMOK Species te plaatsen. Dat doet u door de batterijklep, die u aan de onderkant van de mod vindt, open te klikken. Vervolgens plaatst u de batterijen in het apparaat. Let er hierbij goed op dat u de batterijen op de juiste manier plaatst.

Aan de onderkant van de SMOK Species vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB poort van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw Smok ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.

Uw smok species gebruiksklaar maken

De atomizer plaatsen of vervangen

Als u uw elektrische sigaret voor het eerst gebruikt, is er waarschijnlijk al een coil unit geplaatst. Controleer voor u uw elektrische sigaret vult met e-liquid, of de coil unit goed is aangedraaid.

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw SMOK TFV Mini V2 vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden. De coil unit bevindt zich aan de atomizer base. Om deze te vervangen, dient u het glaasje los te draaien van de atomizer base. Schroef vervolgens de oude atomizer eruit. Nu kunt u een nieuwe plaatsen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

Uw SMOK TFV-Mini V2 vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te kunnen voorzien van e-liquid, dient u de bovenkant van de clearomizer tegen de klok in open te schuiven. Bovenop de clearomizer ziet u ‘open’ met een pijl. Door deze te volgen opent u de clearomizer. Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken. Het tankje is transparant, zodat u vanaf de buitenkant kunt zien hoeveel e-liquid er in zit. Vul het tankje van uw elektrische sigaret voor ongeveer 80%. Zorg ervoor dat er geen e-liquid in het middelste buisje terecht komt. Dit buisje zorgt namelijk voor de luchttoevoer. Schuif de top cap met de klok mee terug op de clearomizer. Uw elektrische sigaret is nu voorzien van e-liquid.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret wanneer u deze gevuld hebt en een nieuwe of droge coil unit gebruikt, tien minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen, en voorkomt u een verbrande smaak.

UW SMOK SPECIES IN GEBRUIK NEMEN

Clearomizer

De Species beschikt over een 510 aansluiting, waardoor er verschillende clearomizers op geplaatst kunnen worden. U dient een clearomizer te plaatsen alvorens u gebruik kunt maken van het apparaat. Indien u een clearomizer geplaatst heeft, kunnen de volgende meldingen en beveiligingen op het scherm verschijnen:

Beveiligingen

 • NEW COIL: Er is een nieuwe coil unit gedetecteerd terwijl de Smok in TC modus staat. Indien u een nieuwe coil unit geplaatst hebt, kiest u “Y”. Indien u geen nieuwe coil unit heeft geplaatst, kiest u “N”;
 • OHMS TOO LOW: De weerstand is lager dan de minimale waarde (0,05 ohm in TC modus, 0,1 ohm in VW modus). Plaats een andere atomizer;
 • OHMS TOO HIGH: De weerstand is hoger dan 2,0 ohm en lager dan 10 ohm. Plaats een andere atomizer;
 • ATOMIZER SHORT: Er is kortsluiting ontstaan in de atomizer. Schakel de Species uit en plaats een andere atomizer;
 • CHECK ATOMIZER: De weerstand is hoger dan 1,0 ohm of er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een (nieuwe) atomizer;

In- en uitschakelen

Om uw SMOK Species in te schakelen dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken. Het scherm zal “SMOK” tonen om te laten zien dat het apparaat succesvol ingeschakeld is. Indien u het apparaat uit wilt schakelen, drukt u opnieuw vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop. Nu krijgt u de keuze “Power Off System YES/NO”. Kies “YES” en het apparaat wordt uitgeschakeld.

Inhaleren

Door op de batterijknop, de knop die de gehele zijkant in beslag neemt, te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de vuurknop na het inhaleren meteen weer los. Indien u de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, zal het apparaat stoppen met werken. Laat de batterijknop los en de SMOK zal weer werken.

Upgraden

Om altijd over de nieuwste functies te kunnen beschikken, biedt SMOK u de mogelijkheid om uw apparaat te upgraden. Hoe u dat doet, leest u hier.

Snelkoppelingen

 • Druk drie keer snel achter elkaar op de batterijknop om de batterijknop op slot te zetten. U kunt nu geen gebruik maken van de batterijknop. Door opnieuw drie keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken, ontgrendelt u het scherm en de batterijknop. Nu kunt u weer gebruik maken van de batterijknop;
 • Aan de onderkant van het display vindt u de Screen Locking Button. Houd de Screen Locking Button ingedrukt voor één of twee seconden om het scherm op slot te zetten of van het slot af te halen. Het scherm is dan uitgeschakeld, maar u kunt wel gebruik maken van de batterijknop;
 • Druk, als de batterijknop op slot staat, vijf seconden op de batterijknop om de weerstand langzaam in te stellen.

INSTELLINGEN

Het hoofdmenu

Als het apparaat is opgestart, ziet u het hoofdmenu. Op deze ‘startpagina’ worden uw instellingen, het omage van uw coil en de spanning van uw batterij weergegeven.

Linksboven ziet u een logo van vier blokjes staan. Om het menu te openen, drukt u op het logo.

Wanneer u dit gedaan hebt, komt u in het menu. Het menu bestaat uit een cirkel die in vier blokken is verdeeld. Het bovenste vakje, dat de afbeelding van een pijp weergeeft, omvat de output setting (VW, TC, e.d.). Het rechter vakje, welke een tandwieltje weergeeft, omvat de systeem instellingen. Het onderste vakje, dat een scherm weergeeft, omvat de scherminstellingen. Het linker vakje omvat de Puff Setting.

Wanneer u in één van de submenu’s zit, kunt u terugkeren naar het hoofdmenu door op het pijltje links bovenin te drukken. Wanneer u terug wenst te gaan naar de main interface, dient u wanneer u in het menu zit, op het huisje links bovenin het display te drukken.

Variable Wattage (VW) Modus

Effecten

Door in het menu middels het touchscreen te kiezen voor ‘Output Setting’ en vervolgens op “VW” te drukken, komt u in het variable wattage submenu. Hier kunt u kiezen tussen Max/Hard/Norm/Soft.

Het wattage instellen

U kunt het wattage instellen door op de virtuele plus- of minknop te drukken. Het wattage is instelbaar van 10 Watt tot en met 230 Watt. Als u de virtuele plus- of minknop langer dan één seconde ingedrukt houdt, gaat de waarde snel omhoog- of omlaag.

Schakelen tussen VW/TC modus

Om van VW naar TC modus te schakelen, dient u bovenin het Output Mode menu op TC te drukken.

Temperature Control (TC) Modus

Type coil unit

Wanneer u in het TC menu bent, kunt u kiezen welk materiaal coil u gebruikt. U kunt kiezen tussen Titanium, Nickel en Stainless.

Het wattage instellen

Druk middels het touchscreen op Preheat om het wattage naar wens in te stellen. U kunt het wattage naar wens instellen door op de plus- of de minknop te drukken. Het wattage is in te stellen van 10 Watt tot en met 230 Watt.

TCR waarden instellen

Druk op “TCR Setting” om in het submenu te komen. Nu kunt u de TCR waarden naar wens instellen. Dit doet u door op de plus- of de minknop te drukken.

Schakelen tussen TC/VW modus

Om van TC naar VW modus te schakelen, dient u bovenin het Output Mode menu op VW te drukken.

Puff Data

Druk op het pictogram van de pijp om in het submenu te komen.

 • “Max Puff” betekent dat u een limiet kunt instellen. Dit doet u door op de plus- of de minknop te drukken;
 • Door op het pictogram van de twee achter elkaar aan draaiende pijltjes te drukken kunt u de tellers op nul zetten;
 • “Puff Already” betekent het aantal trekjes dat u genomen heeft.

Scherminstellingen

Druk op het pictogram van het scherm om in het submenu te komen.

Schermkleur

Hier kunt u een kleur kiezen voor de interface. Druk op de kleur die u wilt om deze in te stellen.

Scherm time-out

Door middel van de plus- en de minknop kunt u instellen na hoeveel seconden u wilt dat het scherm uitvalt.

Systeem instellingen

Druk op het pictogram van het tandwiel om in het submenu te komen.

Binnen dit menu kunt u het omage van uw coil unit met enkele tienden specificeren. Dat doet u door achter OHM op de virtuele pijltjes te drukken.

UUID staat voor Universally Unique Identifier. De cijfers die hier achter staan is het unieke nummer dat bij uw apparaat hoort.

Wanneer u op het pictogram van het ronde pijltje drukt dat weergegeven staat achter Factory Reset, zet u uw SMOK terug naar de fabrieksinstellingen.

Wanneer u op het pictogram achter Power Off drukt, schakelt u de SMOK Species volledig uit.

Meldingen en beveiliging

De SMOK Species beschikt over verschillende beveiligingen en meldingen om veilig gebruik te garanderen. Deze meldingen zijn onderverdeeld in twee categorieën. Het probleem kan namelijk zitten in de batterij of de clearomizer.

Batterij:

 • VOLT TOO HIGH: Het voltage van de batterij is hoger dan 9V. Plaats een andere batterij.
 • BATTERY LOW: Het voltage van de batterij is lager dan 6,4V (de Smok zal uitvallen als het voltage lager dan 3V is of als de MOD al een aantal keer een waarschuwing gegeven heeft).
 • PCBA TOO HOT: De interne temperatuur is te hoog en de MOD zal zichzelf uitschakelen. U kunt de MOD weer gebruiken als deze is afgekoeld.

Clearomizer

 • NEW COIL: Er is een nieuwe coil gedetecteerd terwijl de Species in TC modus staat. Kies “Y” als u inderdaad een nieuwe coil heeft geplaatst en kies “N” indien u gebruik blijft maken van de huidige coil.
 • OHMS TOO LOW: De weerstand van de coil is lager dan de minimale waarde (in TC modus is de minimale waarde 0,05 ohm, in VW modus is de minimale waarde 0,1 ohm). Plaats een andere coil.
 • OHMS TOO HIGH: De weerstand is hoger dan 2 ohm en lager dan 10 ohm. Plaats een andere coil.
 • ATOMIZER SHORT: Er is kortsluiting in de atomizer gedetecteerd. Schakel de SMOK Species uit en vervang de coil unit.
 • NO ATOMIZER: De weerstand is hoger dan 10 ohm of er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een coil unit of draai de huidige coil unit los en opnieuw vast.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee