Smok OSUB 40W Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok OSUB 40W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Smok OSUB 40W Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok OSUB 40W Baby Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Smok OSUB 40W
1x Smok Helmet Mini clearomizer
1x 0,4Ω Fused Clapton Dual Core Coil (20-45W)
1x 1,0Ω Single Clapton Core Coil (15-35W)
1x Reserve rubberen ringetjes
1x USB oplaadkabel
1x Engelstalige Handleiding

 

UW SMOK OSUB 40W OPLADEN

De Smok OSUB beschikt over een ingebouwde batterij met een capaciteit van 1350mAh. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig wordt opgeladen, en wordt opgeladen voor hij volledig leeg is.

Als u de batterij op wilt laden, dient u de OSUB met de Micro USB kabel te verbinden aan een stroombron. Dit doet u door de magnetische batterijklep los te halen van het apparaat. Als u dit gedaan heeft, vindt u een Micro USB poort. Nu dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB poort van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw OSUB ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.

Op het display wordt de resterende batterijcapaciteit weergeven.

UW SMOK OSUB 40W GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Smok Helmet Mini clearomizer te plaatsen of te vervangen dient u de top cap, het gedeelte met het mondstuk, los te draaien van de tank. Dit doet u door tegelijkertijd op de top cap te drukken en deze vervolgens tegen de klok in te draaien. Als u dit gedaan heeft, heeft u de top cap met daarop de coil unit in uw hand. Nu kunt u de oude coil unit los draaien. Plaats een nieuwe coil unit en schroef het geheel weer in elkaar. U hebt nu een nieuwe coil unit geplaatst.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret, als u een nieuwe coil unit geplaatst hebt en u deze net gevuld hebt, 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u dat u een verbrande smaak krijgt.

De Smok Helmet Mini clearomizer vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te voorzien van e-liquid, dient u de top cap, het gedeelte met het mondstuk, los te draaien van de tank. Dit doet u door tegelijkertijd op de top cap te drukken en deze tegelijkertijd tegen de klok in los te draaien. Als u dit gedaan hebt, komt het tankje vrij. Vul het tankje met e-liquid tot de 2ml markering. Doet u het tankje voller, dan zal het tankje overstromen en lekken zodra u de top cap met de atomizer er terug opdraait. Draai de top cap met de atomizer terug op het tankje. Uw elektrische sigaret is klaar voor gebruik.

  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

DE SMOK OSUB 40W IN GEBRUIK NEMEN

De batterijknop

De batterijknop zit verwerkt onder het magnetische klepje welke de volledige rechterzijkant van de MOD beslaat. Door als het ware in de MOD te knijpen, kunt u de batterijknop activeren.

De OSUB 40W op slot zetten

De Smok 40W Baby beschikt over een beveiliging die er voor zorgt dat uw batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw apparaat in te schakelen dient u vijf keer binnen één a twee seconden op de batterijknop te drukken. Er verschijnt nu “SMOK”, “WELCOME” op het display. Door opnieuw vijf keer binnen één a twee seconden op de batterijknop te drukken, kunt u het apparaat op slot zetten.

De OSUB 40W uitschakelen

Druk, indien u het apparaat op slot gezet hebt, tussen de vijf a tien seconden op de batterijknop om de Smok volledig uit te schakelen.

New Coil, YES/NO

Indien u in de temperature control modus zit en u plaatst een nieuwe coil, zal er “IS NEW COIL? Y/N” in het scherm verschijnen. Druk op de minknop indien u geen nieuwe atomizer geplaatst hebt, maar de oude opnieuw hebt geplaatst of de melding om een andere reden in het display te zien krijgt. Druk op de plusknop indien u een nieuwe coil unit geplaatst hebt. Houd er rekening mee dat u alleen een andere atomizer plaatst indien deze op kamertemperatuur is.

Inhaleren

Druk op de batterijknop, breng het mondstuk naar uw mond en inhaleer. Laat de batterijknop als u klaar bent met inhaleren meteen weer los.

Instellingsmogelijkheden wanneer de OSUB 40W ingeschakeld is

Schakelen tussen verschillende modi

Druk tegelijkertijd op de batterijknop en op de minknop om te schakelen tussen “WATT MODE” en “TEMP MODE”.

Schakelen tussen verschillende effecten

Druk tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop om te schakelen tussen “HARD”, “NORM” en “SOFT”.

Schakelen tussen lock en unlock

Druk tegelijkertijd op plusknop en op de minknop om te schakelen tussen “LOCK” en “UNLOCK”.

Instellingsmogelijkheden wanneer de OSUB 40W op slot staat

Apparaat volledig uitschakelen

Druk tussen de vijf a tien seconden op de batterijknop om de Smok volledig uit te schakelen.

MENU INSTELLINGEN

Druk drie keer binnen één a twee seconden op de batterijknop om in het menu te komen. In het menu kunt u de volgende instellingen aanpassen:

 • Wacht vijf seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in het submenu te komen. In het submenu kunt u schakelen tussen “WATT MODE” en “TEMP MODE”.
 • In het coil material selection menu kunt u instellen wat het materiaal is van de coil die u gebruikt. U kunt kiezen tussen TC-Ni, TC-Ti of TC-SS.
 • Daarnaast is er een menu waarin u kunt kiezen voor verschillend effecten. U hebt de keuze uit “HARD”, “NORM” of “SOFT”.
 • De screensaver kunt u instellen van 5 tot 240 seconden.
 • Door vijf seconden te wachten of de batterijknop ingedrukt te houden, komt u in het puff plan. Het puff plan laat u het aantal genomen trekjes zien en hoe lang deze hebben geduurd. U kunt de maximale inhalatietijd instellen door middel van de plus- en minknoppen.
 • Het scherm kan 180 graden worden gedraaid.
 • De weerstandswaarden kunnen naar wens worden ingesteld. De weerstandsrange van Ni coils is 0.00400-0.00800, de standaard is 0.00600. De weerstandsrange van Ti coils is 0.00200-0.00500, de standaard is 0.00350. De weerstandsrange van ST coils is 0.00050-0.00300, de standaard is 0.00105.
 • De weerstand van de atomizer kan ingesteld worden.
 • Wacht vijf seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in het submenu te komen. Selecteer “OFF” om het apparaat uit te schakelen.

MELDINGEN EN BEVEILIGINGEN

Er zijn verschillende meldingen die op het display kunnen verschijnen om iets aan te geven:

 • HIGH INPUT: Als de spanning die de batterij afgeeft hoger is dan 5V, kan de OSUB niet worden gebruikt;
 • LOW BATTERY: Als het voltage van de batterij lager is dan 3,4V, dient u de batterij op te laden alvorens u deze weer gebruikt;
 • OHM TOO LOW: De weerstand van de atomizer is lager dan 0,10 ohm onder wattage modus of lager dan 0,07 ohm onder temperature control modus;
 • OHM TOO HIGH: De weerstand van de atomizer is hoger dan 3 ohm;
 • CHECK ATOMIZER: Er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een atomizer;
 • SHORTED ATOMIZER: Er is kortsluiting gedetecteerd in de atomizer;
 • DON’T ABUSE PROTECTS!: Wacht minstens vijf seconden voor u weer een trekje neemt;
 • TOO HOT: De temperatuur van de batterij loopt te hoog op. Laat de OSUB 40W 30 seconden of langer rusten, alvorens u het apparaat opnieuw gebruikt.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee