Smok Nano One Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok Nano One elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Smok Nano One Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok Nano One elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Smok R-Steam 80W Box
1x Smok Nano TFV4 Tank
1x 0,25Ω Stainless Steel Dual Core Coil Unit
1x 0,3Ω Micro Fused Clapton Dual Core Coil Unit
1x Nano TFV4 Tank Glass
1x Micro USB oplaadkabel
1x Reserve seal ringen
1x Smok Vapeband
1x Handleiding (Engels, Frans & Duits)

 

UW SMOK NANO ONE OPLADEN

De Smok Nano One maakt gebruik van één losse 18650 Li-on batterij. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig wordt opgeladen, en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

U kunt de 18650 Li-on batterij op 2 manieren opladen. De beste manier is om uw 18650 batterij op te laden via een externe lader. Zo wordt tijdens het opladen alleen de batterij belast, en niet uw elektrische sigaret. U kunt de Li-on batterij ook opladen via uw elektrische sigaret. U dient de batterij dan eerst in het apparaat te plaatsen. Dat doet u door de magnetische batterijklep los te halen van de MOD. Vervolgens plaatst u de batterij in het apparaat. Let hierbij goed op dat u de batterij op de juiste manier plaatst.

Aan de voorkant van de Smok Nano One vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB aansluiting van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw Smok ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.

UW SMOK NANO ONE GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Smok Nano TFV4 tank te plaatsen of te vervangen, dient u de atomizer base los te draaien van het tankje. De top cap en het glaasje zullen er nu af gaan en de coil unit ligt nu bloot. Nu kunt u de oude coil unit verwijderen. Draai er vervolgens een nieuwe coil unit op en schroef het geheel weer in elkaar. U hebt nu een nieuwe coil unit geplaatst.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret, als u een nieuwe coil unit geplaatst hebt en u deze net gevuld hebt, 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u dat u een brandende smaak krijgt.

Uw Smok TFV4 Baby Beast tank vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te voorzien van e-liquid, dient u de clearomizer cover van het apparaat te schuiven. Op de bovenkant van de clearomizer staat ‘open’ aangegeven met ernaast een pijl. Plaats uw duim bij het woord ‘open’ en duw in de richting van de pijl. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. Vul het tankje met een e-liquid naar keuze via de langwerpige opening aan de zijkant. Zorg dat de e-liquid niet in het middelste buisje komt. Dit is het buisje voor de luchttoevoer. Draai de clearomizer cover dicht. Uw elektrische sigaret is klaar voor gebruik.

  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

DE SMOK NANO ONE IN GEBRUIK NEMEN

Apparaat inschakelen

Om uw Smok Nano One in te schakelen dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de vuurknop te drukken. Het scherm zal “WELCOME” tonen om te laten zien dat het apparaat succesvol ingeschakeld is.

Schakelen tussen verschillende modi

Indien de Smok Nano One ingeschakeld is, kunt u schakelen tussen Temperature Mode en Watt Mode door tegelijkertijd op de batterijknop en op de minknop te drukken.

Schakelen tussen effecten

Druk tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop om te schakelen tussen de verschillende effecten. U hebt de keuze uit Min/Soft/Norm/Hard/Max.

Instellingsknoppen vergrendelen/ontgrendelen

Druk tegelijkertijd op de plus- en de minknop om de instellingsknoppen op slot te zetten. Zo voorkomt u dat u per ongeluk uw instellingen wijzigt. Door opnieuw tegelijkertijd op de plus- en de minknoppen te drukken, kunt u de instellingsknoppen weer ontgrendelen.

Scherm op slot zetten

Klik vijf keer binnen één tot twee seconden op de vuurknop om het scherm op slot te zetten.

Apparaat uitschakelen

Druk, als het scherm op slot staat, vijf seconden op de vuurknop en kies voor “power off”. Het apparaat zal zichzelf nu uitschakelen.

Inhaleren

Door op de vuurknop te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de vuurknop na het inhaleren meteen weer los.

Upgraden

Om altijd over de nieuwste functies te kunnen beschikken, biedt Smok u de mogelijkheid om uw apparaat te upgraden. Hoe u dat doet, leest u hier.

Apparaat vergrendelen

Druk vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop om de Smok Nano One te vergrendelen.

Damp informatie

Indien het apparaat vergrendeld is, kunt u tegelijkertijd op de plus- en de minknop drukken om informatie over het aantal genomen trekjes en hoe lang u dagelijks dampt in te zien.

Datum en tijd

Druk, indien het apparaat vergrendeld is, op de plusknop om de huidige datum te zien. Druk op de minknop om de huidige tijd te zien.

Smok Nano One uitschakelen

Indien het apparaat vergrendeld is, kunt u het apparaat uitschakelen door de batterijknop tussen de vijf en tien seconden ingedrukt te houden.

Smok Nano One inschakelen

Om het apparaat in te schakelen, drukt u vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop. Op het scherm zal “WELCOME” verschijnen.

INSTELLINGEN

Menu

Indien u wanneer het apparaat vergrendeld is drie keer op de batterijknop drukt binnen één tot twee seconden, zal op het scherm menu één tot en met zeven verschijnen.

Menu 1 – Schakelen tussen modi

Selecteer menu 1. Houd de batterijknop ingedrukt of wacht 2,5 seconden om in het submenu te komen.

Schakelen tussen WATT MODE en TEMP MODE

U kunt schakelen tussen de verschillende modi door op de plus- of de minknop te drukken.

 • In WATT MODE dient u op de batterijknop te drukken om een effect te selecteren. U kunt kiezen uit de volgende “STRENGTHS”: MIN, SOFT, NORM, HARD of MAX.
 • In TEMP MODE dient u eveneens op de batterijknop te drukken om een effect te selecteren. U kunt kiezen uit de volgende “STRENGTHS”: MIN, SOFT, NORM, HARD of MAX. Druk vervolgens op de batterijknop om het materiaal van de coil te selecteren. U kunt kiezen tussen Stainless Steel, Nickel 200 of Titanium. Ook kunt u kiezen tussen Single of Dual.
 • Druk op de batterijknop om terug te gaan naar het hoofdmenu.

Menu 2 – Puff Plan interface

Selecteer menu 2. Wacht 2,5 seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in de Puff Plan interface te komen. In dit submenu vindt u informatie over uw dampgedrag. Zo vindt u bijvoorbeeld het huidige aantal trekjes en de maximale trekjes. Door middel van de plus- en de minknop kunt u dit instellen. “NEVER” staat voor oneindige trekjes. Ook kunt u de trekjes teller resetten. Dit doet u door “Y” te kiezen bij “PUFFS RESET Y/N”.

Menu 3 – Weerstand instellen

Selecteer menu 3. Wacht 2,5 seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in het submenu te komen.

 • In dit menu kunt u de weerstand van de coil instellen door op de plus- of de minknop te drukken. De range is 50 m.ohm (0,05 ohm).

Menu 4 - TCR

Selecteer menu 4. Wacht 2,5 seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in het submenu te komen. In dit submenu kunt u de TCR van drie verschillende coil materialen instellen. Dit doet u door de plus- en de minknop te gebruiken.

TCR staat voor Temperature Coefficient of Resistance. Het is een van de hoofd parameters om de verschillen in weerstand te karakteriseren. Het interne circuit maakt mogelijk dat de TCR waarden van verschillende coil materialen in verschillende ranges kunnen worden ingesteld. Zo wordt de temperature control accurater en is de smaak voor het materiaal optimaal.

Mogelijke instellingen:

 • Nickel 200: instelbaar van 0,00400 tot 0,00800 (standaard instelling is 0,00550).
 • Titanium: instelbaar van 0,00200 tot 0,00500 (standaard instelling is 0,00350).
 • Stainless Steel: instelbaar van 0,00050 tot 0,00300 (standaard instelling is 0,00105).

Menu 5 – Overige instellingen

Selecteer menu 5. Wacht 2,5 seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in het submenu te komen. In dit menu kunt u de basisinstellingen instellen. Dit doet u door de verschillende icoontjes te selecteren.

 • Door het lampje met het klokje te selecteren, kunt u de stealth modus inschakelen. Indien de stealth modus is ingeschakeld, is het display uitgeschakeld maar kunt u wel gebruik maken van de elektrische sigaret. Indien u “STEALTH OFF” selecteert, kunt u de screensavertijd instellen. U kunt kiezen of u wilt dat het scherm na 15 seconden tot en met 240 seconden op stand by gaat;
 • Selecteer het achthoekige rondje om het schermcontrast in te stellen;
 • Selecteer het slotje met de ronde pijl er om heen om het scherm 180 graden te laten draaien;
 • Selecteer het zwarte rondje met het witte kruis erin om terug te gaan naar het beginscherm.

Menu 6 – Smok Nano One uitschakelen

Selecteer menu 6. Wacht 2,5 seconden of houd de batterijknop ingedrukt om in het submenu te komen. Als u dit gedaan heeft, kunt u “OFF” selecteren om de Smok Nano One helemaal uit te schakelen.

Menu 7 – Exit

Selecteer menu 7. Wacht 2,5 seconden of houd de batterijknop ingedrukt om terug te gaan naar het beginscherm.

MELDINGEN EN BEVEILIGING

De Smok Nano One beschikt over verschillende meldingen en beveiligingen om veilig gebruik te kunnen garanderen:

 • BATTERY LOW: Het batterijvoltage is lager dan 3,3V. Vervang de batterij;
 • HIGH IMPUT: Het batterijvoltage is hoger dan 5V. Vervang de batterij;
 • NO COIL: Er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een atomizer;
 • OHMS TOO LOW: De weerstand van de coil is lager dan 0,10 ohm in Wattage Modus of lager dan 0,06 ohm in Temperature Control modus. Vervang de atomizer;
 • OHMS TOO HIGH: De weerstand van de atomizer is hoger dan 3 ohm. Vervang de atomizer;
 • NEW COIL?: Er is een nieuwe atomizer gedetecteerd terwijl het apparaat in TC modus staat;
 • CHECK ATOMIZER: Er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een atomizer of draai de huidige atomizer los en bevestig deze opnieuw;
 • SHORTED: Er is kortsluiting in de atomizer gedetecteerd. Vervang de atomizer;
 • DON’T ABUSE PROTECTS!: U hebt te snel achter elkaar gedampt. Wacht minstens vijf seconden voor u het apparaat opnieuw gebruikt;
 • TOO HOT: De temperatuur van de MOD is te hoog. Wacht ongeveer 30 seconden tot een minuut om het apparaat te laten afkoelen;
 • UNLOCKED CLICK 5X: Druk vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop om het apparaat te vergrendelen;
 • LOCKED CLICK 5X: Druk vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop om het apparaat te ontgrendelen;
 • 60% CHARGE: Uw batterij is voor 60% vol;
 • [Pictogram volle batterij]: Uw batterij is volledig opgeladen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee