Smok Morph 219W Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok Morph 219W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

SMOK Morph 219W Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de SMOK Morph elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Smok MORPH 219W MOD
1x Smok TFV Mini V2 tank
1x 0,15Ω TFV Mini S1 Single Coil
1x 0,15Ω TFV Mini S2 Quadruple Coil
1x Reserve onderdelen
1x USB oplaadkabel
1x Handleiding

 

Uw SMOK morph opladen

De SMOK Morph maakt gebruik van twee losse 18650 batterijen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en dat ze worden opgeladen alvorens ze volledig leeg zijn.

Om de MOD te ontlasten en om uw batterij snel opgeladen te hebben, kunt u de 18650 batterijen het beste opladen middels een externe oplader. Let er hierbij goed op dat u de batterij op de juiste manier in de externe lader plaatst. Als u de batterij na het opladen terug in de SMOK plaatst, dient u goed te kijken naar de plus- en de minpolen van de batterij. Het is van belang dat u de batterijen op de juiste manier terug in de SMOK plaatst. Aan de onderkant van de SMOK Morph vindt u de batterijklep. Door het slotje open te schuiven, kunt u het klepje openen. Wanneer u in het batterijcompartiment kijkt, ziet u aan welke kant u de plus- of de minpool hoort te steken.

U kunt uw apparaat ook opladen via het meegeleverde Micro USB oplaadkabeltje. Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterijen op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

UW SMOK MORPH IN GEBRUIK NEMEN

De atomizer plaatsen of vervangen

Als u uw elektrische sigaret voor het eerst gebruikt, is er waarschijnlijk al een coil unit geplaatst. Controleer voor u uw elektrische sigaret vult met e-liquid, of de coil unit goed is aangedraaid.

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw SMOK TFV-Mini V2 vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden. De coil unit bevindt zich aan de atomizer base. Om deze te vervangen, dient u het glaasje los te draaien van de atomizer base. Schroef vervolgens de oude atomizer eruit. Nu kunt u een nieuwe plaatsen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

Uw SMOK TFV-Mini V2 vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te kunnen voorzien van e-liquid, dient u de bovenkant van de clearomizer tegen de klok in open te schuiven. Bovenop de clearomizer ziet u ‘open’ met een pijl. Door deze te volgen opent u de clearomizer. Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken. Het tankje is transparant, zodat u vanaf de buitenkant kunt zien hoeveel e-liquid er in zit. Vul het tankje van uw elektrische sigaret voor ongeveer 80%. Zorg ervoor dat er geen e-liquid in het middelste buisje terecht komt. Dit buisje zorgt namelijk voor de luchttoevoer. Schuif de top cap met de klok mee terug op de clearomizer. Uw elektrische sigaret is nu voorzien van e-liquid.

    • Let op: Laat uw elektrische sigaret wanneer u deze gevuld hebt en een nieuwe of droge coil unit gebruikt, tien minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen, en voorkomt u een verbrande smaak.

UW SMOK MORPH IN GEBRUIK NEMEN

Touchscreen

Het scherm van de SMOK Morph is een touchscreen. Dat betekent dat u het menu kunt bedienen door de pictogrammen op het scherm aan te raken met uw vinger.

De knoppen

De SMOK Morph beschikt, naast het touchscreen, over twee fysieke knoppen. De batterijknop, waar u op drukt wanneer u het apparaat wilt gebruiken, beslaat de gehele zijkant. Door als het ware in de mod te knijpen, kunt u deze knop gebruiken.

Boven de batterijknop vindt u een klein knopje. Deze wordt gebruikt om het touchscreen scherm te blokkeren en te deblokkeren.

In- en uitschakelen

Om uw SMOK Morph in te schakelen, dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken. Het scherm zal “SMOK” tonen, om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld. Wanneer u opnieuw vijf keer op de batterijknop drukt, verschijnt er “POWER OFF? Yes or no” op het scherm. Door op “yes” te drukken, schakelt u de Morph volledig uit.

Het apparaat locken/unlocken

Door drie keer binnen één seconde op de batterijknop te drukken, kunt u de Morph op slot zetten. Wanneer u opnieuw drie keer binnen één seconde op de batterijknop drukt, gaat de SMOK Morph weer van het slot af.

Het touchscreen locken/unlocken

Door het knopje dat zich boven de batterijknop bevindt ingedrukt te houden, kunt u het touchscreen van het slot halen. Dat is nodig wanneer u gebruik wenst te maken van het menu. Wanneer u het knopje ingedrukt houdt, zal het slotje dat in de rechterbovenhoek van het display is weergegeven openen. Wanneer u op de batterijknop drukt, zal het touchscreen weer blokkeren en het slotje sluiten. De pictogrammen op het touchscreen zullen dan niet reageren op uw aanrakingen.

Stealth mode

In deze modus is het scherm van uw mod uitgeschakeld, maar kunt u deze wel gewoon gebruiken. U kunt dit instellen door één keer kort op het kleine knopje boven de batterijknop te drukken. Op eenzelfde manier kunt u het scherm weer inschakelen.

Upgraden

Om altijd over de nieuwste functies te kunnen beschikken, biedt Smok u de mogelijkheid om uw apparaat te upgraden. Hoe u dat doet, leest u hier.

Instellingen

Schakelen tussen de verschillende modi

Om te schakelen tussen de verschillende modi, dient u het touchscreen te unlocken. Dat doet u door het kleine knopje boven de batterijknop ingedrukt te houden. Als u het touchscreen geactiveerd hebt, drukt u met uw vinger op de menuknop, welke in de linkerbovenhoek is weergegeven. Als u dat gedaan hebt, kunt u schakelen tussen Power Mode, Temperature Control TCR Mode en MyMode. Ook kunt u via het menu naar System Settings.

Power Mode

In de Power Mode kunt u het wattage naar wens instellen. Wanneer u deze modus hebt geselecteerd, kunt u het wattage instellen en kunt u de preheat instellen. De preheat is de curve tot het maximum wattage is bereikt. Indien u deze op ‘soft’ zet, is de ramp-up wat langzamer dan wanneer u deze op ‘hard’ zet. U kunt de instellingen wijzigen door op de virtuele pijltjes en de virtuele plus- en minknop te drukken.

Temperature Control

In de Temperature Control Mode kunt u de maximum temperatuur van de coil instellen. Let er hierbij op dat u het juiste coil materiaal selecteert. Daarnaast kunt u het preheat wattage instellen. Op deze manier stelt u de ramp-up tot de maximum coil temperatuur in. Ook kunt u de Temperature Coefficient of Resistance instellen. U dient hierbij het het volgende schema aan te houden:

MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

My Mode

De My Mode functie is een modus waarin u uw favoriete instellingen op kunt slaan. De SMOK Morph kan tot wel vier verschillende instellingen opslaan. U kunt de instellingen invullen door middel van het touchscreen. Druk, wanneer u de juiste instellingen opgeslagen hebt, op ‘Save’.

Systeem instellingen

Binnen de systeeminstellingen zijn er vier verschillende submenu’s. Onder General vindt u informatie over uw product, kunt u de Morph terugzetten naar fabrieksinstellingen en kunt u de Morph volledig uitschakelen. Onder IQ-S Chip vindt u informatie over de hardware en de chip van uw Morph. Onder Wallpaper kunt u de achtergrond van uw Morph naar wens instellen. Onder Screen Color kunt u de schermkleur van uw Morph instellen.

Toegangscode instellen

Om te voorkomen dat iemand anders dan uzelf uw Morph gebruikt, kunt u een toegangscode instellen. Activeer deze functie door in het menu op ON te drukken. Druk nu op Change Passcode. U kunt nu een viercijferige code invoeren. Vervolgens zijn er twee controlevragen die u in dient te vullen, voor het geval u de toegangscode vergeten bent.

Meldingen en BEVEILIGINGen

De SMOK Morph beschikt over verschillende beveiligingen en meldingen om veilig gebruik te garanderen. Deze meldingen zijn onderverdeeld in twee categorieën. Het probleem kan namelijk zitten in de batterij of de clearomizer.

Batterij:

  • VOLT TOO HIGH: Het voltage van de batterij is hoger dan 9V. Plaats een andere batterij.
  • BATTERY LOW: Het voltage van de batterij is lager dan 6,4V (de SMOK zal uitvallen als het voltage lager dan 3V is of als de mod al een aantal keer een waarschuwing gegeven heeft).
  • PCBA TOO HOT: De interne temperatuur is te hoog en de mod zal zichzelf uitschakelen. U kunt de MOD weer gebruiken als deze is afgekoeld.

Clearomizer

  • NEW COIL: Er is een nieuwe coil gedetecteerd terwijl de Morph in TC modus staat. Kies “Y” als u inderdaad een nieuwe coil heeft geplaatst en kies “N” indien u gebruik blijft maken van de huidige coil.
  • OHMS TOO LOW: De weerstand van de coil is lager dan de minimale waarde (in TC modus is de minimale waarde 0,05 ohm, in VW modus is de minimale waarde 0,1 ohm). Plaats een andere coil.
  • OHMS TOO HIGH: De weerstand is hoger dan 2 ohm en lager dan 10 ohm. Plaats een andere coil.
  • ATOMIZER SHORT: Er is kortsluiting in de atomizer gedetecteerd. Schakel de Morph uit en vervang de coil unit.
  • NO ATOMIZER: De weerstand is hoger dan 10 ohm of er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een coil unit of draai de huidige coil unit los en opnieuw vast.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee