Smok Alien 220W Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok Alien 220W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Smok Alien 220W handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Smok Alien 220W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Smok Alien 220 MOD
1x Smok TFV8 Baby Beast Tank
1x 0,4Ω V8 Baby Q2 Coil (40-80W)
1x 0,15Ω V8 Baby T8 Octuple Coil (50-110W)
1x Extra Tankglaasje
1x Reserve Onderdelen
1x Micro USB Oplaadkabel
1x Instructiekaartje

 

UW SMOK ALIEN 220W OPLADEN

De Alien 220W maakt gebruik van twee losse 18650 Li-on batterijen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en worden opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

U kunt de 18650 Li-on batterijen op 2 manieren opladen. De beste manier is om uw 18650 batterijen op te laden via een externe lader. Zo worden tijdens het opladen alleen de batterijen belast, en niet uw elektrische sigaret. U kunt de Li-on batterijen ook opladen via uw elektrische sigaret. U dient de batterij dan eerst in het apparaat te plaatsen. Dat doet u door de batterijklep aan de onderkant van het apparaat open te schuiven. Vervolgens plaatst u de batterijen in het apparaat. Let hierbij goed op dat u de batterij op de juiste manier plaatst.

Aan de voorkant van de Smok Alien 220W vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB aansluiting van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw Smok ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.

UW SMOK ALIEN 220W GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Smok TFV8 Baby Beast tank te plaatsen of te vervangen, dient u de top cap los te draaien van de onderzijde van de tank. De top cap en het glaasje zullen er nu af gaan en de coil unit ligt nu bloot. Nu kunt u de oude coil unit verwijderen. Draai er vervolgens een nieuwe coil unit op en schroef het geheel weer in elkaar. U hebt nu een nieuwe coil unit geplaatst.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret, als u een nieuwe coil unit geplaatst hebt en u deze net gevuld hebt, 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u dat u een brandende smaak krijgt.

Uw Smok TFV8 Baby Beast tank vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te voorzien van e-liquid, dient u de clearomizer cover van het apparaat te schuiven. Op de bovenkant van de clearomizer staat ‘open’ aangegeven met ernaast een pijl. Plaats uw duim bij het woord ‘open’ en duw in de richting van de pijl. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. Vul het tankje met een e-liquid naar keuze via de langwerpige opening aan de zijkant. Zorg dat de e-liquid niet in het middelste buisje komt. Dit is het buisje voor de luchttoevoer. Draai de clearomizer cover dicht. Uw elektrische sigaret is klaar voor gebruik.

  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

DE SMOK ALIEN 220W IN GEBRUIK NEMEN

De MOD inschakelen

Om uw Smok Alien 220W in te schakelen dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de vuurknop te drukken. Het scherm zal “SMOK”, “ALIEN” tonen om te laten zien dat het apparaat succesvol ingeschakeld is.

Schakelen tussen verschillende modi

 • Indien de Smok Alien 220W ingeschakeld is, kunt u schakelen tussen TC, VW en MEMORY modus door tegelijkertijd op de batterijknop en op de minknop te drukken;
 • Druk tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop om te schakelen tussen de verschillende effecten. U hebt de keuze uit Norm/Soft/Hard in WATT MODE, 15W-220W in TEMP MODE of M1-M22 in MEMORY MODE;
 • Druk op de plus- of de minknop om de temperatuur of het wattage in te stellen.

Scherm op slot zetten

Klik vijf keer binnen één tot twee seconden op de vuurknop om het scherm op slot te zetten.

Apparaat uitschakelen

Druk, als het scherm op slot staat, vijf seconden op de vuurknop en kies voor “power off”. Het apparaat zal zichzelf nu uitschakelen.

Inhaleren

Door op de vuurknop te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de vuurknop na het inhaleren meteen weer los.

Upgraden

Om altijd over de nieuwste functies te kunnen beschikken, biedt Smok u de mogelijkheid om uw apparaat te upgraden. Hoe u dat doet, leest u hier.

INSTELLINGEN

Het menu

Als het apparaat is opgestart, dient u de vuurknop drie keer binnen één tot twee seconden in te drukken om in het hoofdmenu te komen. Met de plus- en de minknop kunt u door het menu navigeren. Door de vuurknop ingedrukt te houden, kunt u uw keuze bevestigen.

Temperature control modus

U kunt uw Smok Alien in temperature control modus gebruiken als u een coil gebruikt die hiervoor geschikt is. De coil types die hiervoor geschikt zijn, zijn TC-NI, TC-TI, TC-SS coils.

 • Stel de temperature control modus in door, als uw apparaat ingeschakeld is, tegelijkertijd op de vuurknop en de minknop te drukken en tussen de verschillende modi te schakelen en de temperature control modus te selecteren.
 • Druk tegelijkertijd de vuurknop en de plusknop in om het wattage in te stellen van 15W tot 220W.
 • Gebruik de plus- en de minknop om de temperatuur in te stellen. Dit gaat in stapjes van 5 graden Celsius of 10 Fahrenheit. Om te schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit dient u over het maximum- of minimum graden Celsius of Fahrenheit te gaan. Het apparaat schakelt dan vanzelf over op de andere temperatuurweergave.
 • Ga naar het Coil Material Selection Menu om het materiaal van de coil waarmee u dampt in te stellen. Er zijn drie opties beschikbaar: T-Ni/T-Ti/T-SS.
 • Ga naar het Adjustable Initial Resistance Menu om de weerstand van de coil in te stellen. U kunt dit doen door, als u in het menu bent, de plus- en minknop te gebruiken.
 • Als het scherm “TEMPERATURE PROTECTED” laat zien, betekent dit dat uw coil unit de ingestelde maximum temperatuur heeft bereikt. Als dit gebeurt, kunt u gewoon blijven dampen, maar zal het apparaat niet in staat zijn om het gewenste wattage te leveren.

Variable Wattage modus

De Variable Wattage modus is te gebruiken met alle soorten atomizer.

 • Stel de Variable Wattage modus in door, als uw apparaat ingeschakeld is, tegelijkertijd op de vuurknop en de minknop te drukken en tussen de verschillende modi te schakelen en de Variable Wattage modus te selecteren.
 • Door tegelijkertijd op de vuurknop en de plusknop te drukken, kunt u schakelen tussen STRENGTH HARD, STRENGTH NORM, STRENGTH SOFT.
 • Gebruik de plus- en de minknop om het wattage in te stellen. Het wattage kan worden ingesteld in stapjes van 0,1W.

MEMORY modus

 • U kunt de MEMORY modus inschakelen door te schakelen tussen de TC modus, de VW modus en de MEMORY modus. Dit doet u door tegelijkertijd op de vuurknop en de minknop te drukken als uw apparaat is ingeschakeld.
 • Gebruik de plus- en de minknop om te schakelen tussen STRENGTH HARD, STRENGTH NORM en STRENGTH SOFT.
 • Wacht vijf seconden of houd de vuurknop ingedrukt om de M1-M22 instellingen in te schakelen. Stel het wattage in door op de plus- of de minknop te drukken.

MELDINGEN EN BEVEILIGING

De Smok Alien 220W beschikt over verschillende meldingen en beveiligingen om veilig gebruik te kunnen garanderen:

 • BATTERY LOW: De batterij is bijna leeg. Laadt de batterij op;
 • HIGH IMPUT: Het batterijvoltage is hoger dan nodig. Vervang de batterij;
 • NO COIL: Er is geen atomizer gedetecteerd. Plaats een atomizer;
 • NEW COIL?: Er is een nieuwe atomizer gedetecteerd terwijl het apparaat in TC modus staat;
 • OHMS TOO LOW: Er is een te lage weerstand gedetecteerd. Vervang de atomizer;
 • OHMS TOO HIGH: Er is een te hoge weerstand gedetecteerd. Vervang de atomizer;
 • COIL SHORT: Er is kortsluiting in de atomizer gedetecteerd. Vervang de atomizer;
 • TEMPERATURE PROTECTION: Temperatuurbeveiliging wanneer het apparaat in TC modus staat;
 • DRY COIL NO LIQUID: Er zit onvoldoende e-liquid in de clearomizer waardoor de coil droog staat. Vul uw tankje bij.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee