Joyetech Ocular/Ocular-C Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech Ocular/Ocular-C elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Joyetech Ocular/Ocular-C Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech Ocular/Ocular-C MOD. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Joyetech Ocular 80W/Joyetech Ocular-C 150W
1x Micro USB oplaadkabel
2x Handleiding

 

UW JOYETECH OCULAR/Ocular-C OPLADEN

Joyetech Ocular

De Joyetech Ocular werkt op een batterij die beschikt over een capaciteit van 5000mAh. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aan de linkerzijkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een 1A AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

Joyetech Ocular-C

De Joyetech Ocular-C werkt op twee losse 18650 batterijen. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen worden en worden opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

Aangeraden wordt om de 18650 batterijen op te laden middels een externe oplader. Zo wordt de MOD ontlast en worden de batterijen sneller opgeladen. U kunt uw batterijen echter ook in de MOD zelf opladen. Dat doet u als volgt: Aan de linkerzijkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een 1A AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

UW JOYETECH OCULAR INSTELLEN

In- en uitschakelen

De Joyetech Ocular is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Joyetech in- of uit te schakelen, dient u vijf keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken.

Een modus kiezen

Swipe het scherm als het apparaat is ingeschakeld naar links of naar rechts om te schakelen tussen de verschillende modi. Kies de modus die past bij de atomizer die u gebruikt. Als u in de VT/TRC modus zit, klik dan op “Ω” om de weerstand vast te zetten of van het slot te halen.

Het wattage en de temperatuur instellen

Druk, als het apparaat in VW modus zit, op de plus- of de min om het wattage in te stellen. Staat het apparaat in VT/TCR modus? Dan kunt u op de plus- of de minknop drukken om de temperatuur in te stellen. Druk op de “W” aan de onderkant om het gewenste wattage in te stellen.

TCR waarden instellen

Als u in de TCR (M1, M2 of M3) modus zit, kunt u op TCR value drukken om de waarden in te stellen. Stel een waarde in die past bij de coil die u gebruikt, en druk vervolgens op OK om uw keuze te bevestigen. Houd hierbij rekening met het volgende schema:

MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

Stel een dagelijks “puff plan” in

Druk op het “PUFF” icoon om het aantal trekjes en het dagelijkse “Puff Plan” te zien. Druk op het instellingsicoon aan de onderkant om de geschiedenis te zien of om een nieuw puff plan in te stellen. Door op het “HISTORY” icoon te drukken ziet u een overzicht van uw dampgedrag. Druk op “PUFF SET” om een nieuw plan in te stellen.

Touchscreen blokkering in- en uitschakelen

Druk op het “LOCK” icoon om het touchscreen op slot te zetten. Door het scherm te swipen, heft u de blokkering weer op. Om te voorkomen dat u per ongeluk uw instellingen wijzigt, gaat het scherm automatisch op slot wanneer u een trekje neemt.

Een trekje nemen

Breng de clearomizer naar uw mond, druk op de batterijknop en inhaleer. Laat, als u klaar bent met inhaleren, de batterijknop meteen weer los.

Micro USB poort

De Micro USB poort zit aan de linkerzijkant van de Ocular. Buiten dat het apparaat via deze Micro USB poort opgeladen kan worden, kunt u het apparaat ook van de nieuwste software voorzien. Hoe u dat doet, leest u hier.

Uw Ocular resetten

Indien de Ocular vast loopt tijdens gebruik, kunt u met een naald in het reset gaatje aan de onderkant van de Ocular prikken. Indien u problemen hebt met het upgraden, dient u het apparaat met de Micro USB kabel aan de computer te koppelen, de batterijknop in te drukken en met een naald in het rest gat prikken.

ALGEMENE INSTELLINGEN

Door, als het apparaat is ingeschakeld, het scherm naar beneden te swipen, komt u in het hoofdmenu. In dit menu ziet u vier submenu’s, namelijk Vape, Steps, Music en Photos. Als u naar beneden swiped, ziet u vier andere submenu’s: Settings, Calendar, QR-code en Contacts.

Vape: Druk op het “VAPE” icoon om terug te gaan naar de damp modus.

Steps: De Ocular heeft een ingebouwde stappenteller. Druk op “STEPS” om te zien hoeveel stappen u hebt gezet en welke afstand u heeft afgelegd. Druk op het instellingsicoon om de geschiedenis te bekijken of om uw lengte en gewicht in te voeren.

Music: Via de Ocular kan er muziek beluisterd worden. Dit kunt u doen door een 3,5mm jackplug hoofdtelefoon aan te sluiten op het apparaat. U kunt de VT software gebruiken om muziek van uw PC op de Ocular te zetten. Let op: Namen van de liedjes kunnen alleen worden opgeslagen met letters of cijfers en in mp3 formaat. Er kunnen 50 liedjes worden opgeslagen op de Ocular.

Photos: Gebruik de VT software om een foto (240*320 pixel in jpg formaat) op het apparaat te uploaden. Per keer kan er één foto geüpload worden, tot een maximum van 100 foto’s.

Instellingen: Er zijn verschillende systeeminstellingen. Op de eerste pagina is de eerste rij WIRELESS en uitknop. Schakel dit in indien u het apparaat wilt verbinden met de mobiele app (vergeet niet de bluetooth in te schakelen op uw mobiel). De tweede rij (VAPOR) maakt het mogelijk om de stealth modus in- of uit te schakelen. De derde rij is de TIME SET. Op deze rij kunt u de datum en de tijd instellen. Op de vierde rij vindt u DISPLAY. Hier kunt u de schermhelderheid instellen door op de plus- en de minknop te drukken. Ook kunt u de screensaver in- of uitschakelen, het type weergave instellen (analoge klok, digitale klok of foto) en hoelang het wordt weergegeven instellen. Daarnaast kunt u de wallpaper functie in- en uitschakelen en een foto als wallpaper instellen. De vijfde rij is om het apparaat te RESETTEN. U kunt de systeemdata resetten, het aantal trekjes en het stappen aantal resetten. Door omhoog naar de tweede pagina te swipen, vindt u op de eerste rij ABOUT. Hier vindt u informatie over de huidige software versie en de hardware versie.

Calendar: Druk op het CALENDAR icoon om de datum te checken. Druk op het setting icoon onder aan het scherm om de tijd en de datum in te stellen.

QR Code: Scan de QR code om de mobiele app te downloaden (iOS/Anrdoid).

Contacts: Hier vindt u contactinformatie en kunt u Joyetech volgen voor het laatste nieuws.

BEVEILIGING

Om uw veiligheid te kunnen garanderen is de Joyetech Ocular uitgerust met verschillende beveiligingen:

  • New coil, same coil: Als u een nieuwe atomizer plaatst waarvan de weerstand hoger is dan de vorige, dan dient u de basis weerstand te resetten. Dit dient te gebeuren wanneer de atomizer op kamertemperatuur is. Druk, wanneer de atomizer los is gehaald, langdurig op de batterijknop om een reset te initiëren. Als u nu een nieuwe atomizer plaatst, zal er “New Coil, Same Coil” in het display verschijnen. Druk op "Yes" om te bevestigen dat u een nieuwe coil geplaatst hebt. Indien u de melding krijgt terwijl u geen nieuwe atomizer hebt geplaatst, dient u op “No” te drukken. Zo blijven de huidige instellingen gelijk.
  • Over 10s protection: Als u de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, stopt de elektrische sigaret met het doorlaten van spanning en verschijnt er “Over 10s” in het scherm.
  • Atomizer short-circuit en No atomizer protection: Als er kortsluiting ontstaat in de atomizer, zal de melding “Atomizer Short” verschijnen. Als er geen connectie met een coil unit is, zal de melding “No Atomizer found” verschijnen.
  • Weak Battery Alert: In alle modussen; als het apparaat met een coil unit werkt en het voltage van de batterij daalt tot 2,9V, zal de melding “Weak Battery” verschijnen. Het uitgangsvermogen zal dalen.
  • Low-voltage protection: Als het voltage van de batterij lager is dan 3,3V, zal het scherm eerst de melding “Battery Low” weergeven en daarna de melding “Battery Low Lock”. Laadt uw apparaat op om het apparaat van het slot te halen.
  • Atomizer low alert: Als de weerstand van de coil unit lager dan 0,1 ohm in VW, of lager dan 0,05Ohm in TC of TCR modus is, zal de melding “Atomizer low” verschijnen.
  • Temperature protection: Als uw apparaat in TC of TCR modus de ingestelde temperatuur bereikt, zal de melding “Temp Protection” verschijnen. U kunt het apparaat gewoon blijven gebruiken.
  • Device too hot alert: Als uw apparaat warmer wordt dan 70 graden Celsius, verschijnt de melding “Device Too Hot”. Als het apparaat is afgekoeld kunt u het weer gebruiken.
  • Check USB adapter alert: Als het voltage van de adapter 5,8V of hoger geeft, dan zal het scherm “Check USB Connect” weergeven indien u de batterijknop indrukt of het apparaat inplugt.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee