Joyetech eVic Primo SE Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eVic Primo SE elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

JOYETECH EVIC PRIMO SE KIT HANDLEIDING

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eVic Primo SE. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Joyetech eVic Primo 80W MOD
1x Joyetech ProCore SE Clearomizer
1x 0,4Ω ProC1 Atomizer Head
1x 0,25Ω ProC1-S Atomizer Head
1x Vape Band
1x Reserve rubberen ringetjes
1x USB oplaadkabel
1x Schroevendraaiertje
1x Handleiding (Engelstalig)

 

UW JOYETECH EVIC PRIMO SE OPLADEN

De Joyetech eVic Primo SE werkt op een verwisselbare 18650 batterij, welke aan de onderkant in de Primo geplaatst kan worden. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aangeraden wordt om de 18650 batterij op te laden via een externe oplader. Zo wordt de MOD niet belast en wordt de batterij sneller opgeladen. U kunt de batterij echter ook via de Joyetech eVic Primo SE opladen. Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een 2A AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

UW JOYETECH PROCORE SE GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit verplaatsen of vervangen

Om de coil unit te plaatsen of te vervangen, dient u de clearomizer van de Joyetech eVic Primo af te schroeven. Houd het tankje vervolgens op zijn kop, om er voor te zorgen dat de eventueel resterende e-liquid niet uit de clearomizer loopt. Draai nu de atomizer base los, en zet het tankje neer. Nu kunt u de clearomizer losdraaien met behulp van de ProCore widget, en deze vervangen voor een nieuwe. Om te zorgen dat de coil unit voldoende e-liquid absorbeert, is het raadzaam om twee druppeltjes e-liquid op het katoen van de coil te druppelen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

De ProCore SE clearomizer bijvullen met e-liquid

De ProCore SE clearomizer dient via de onderkant gevuld te worden. Om de ProCore SE te voorzien van e-liquid, dient u het tankje op zijn kop te houden en de atomizer base los te schroeven van de clearomizer. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. Vul het tankje voor ongeveer 75 tot 80%, om overstroming en lekken te voorkomen. Schroef de atomizer base terug op de clearomizer en schroef de clearomizer terug op de eVic Primo SE.

  • Let op: Zorg dat u uw clearomizer niet helemaal leeg dampt, maar vul deze op tijd bij. Zo voorkomt u dat de coil unit droog wordt en voorkomt u een verbrande smaak. Houd bij het gebruik van een nieuwe coil unit uw elektrische sigaret, nadat u deze gevuld heeft, vijf tot tien minuten rechtop. Op deze manier kan de coil unit de vloeistof goed absorberen en voorkomt u een branderige smaak.

Airflow Control

De ProCore SE clearomizer is uitgerust met een instelbare luchtdoorlaat. Door aan de ring die zich om de atomizer base bevindt te draaien, kunt u de luchttoevoer naar wens instellen. U kunt de ring tegen de klok in en met de klok mee draaien.

510 aansluiting

Mocht u gebruik willen maken van een andere clearomizer dan de ProCore SE clearomizer, dan kan dat. Alle clearomizers die beschikken over een 510 aansluiting kunnen worden aangesloten op de Joyetech eVic Primo SE.

UW JOYETECH EVIC PRIMO SE INSTELLEN

In- en uitschakelen

De Joyetech eVic Primo SE beschikt over een beveiligingssysteem om te voorkomen dat de batterij per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Joyetech in- of uit te schakelen, dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken.

Upgraden

Joyetech brengt zo nu en dan een upgrade uit, om uw apparaat te voorzien van de nieuwste functies en functionaliteiten. Hoe u uw eVic Primo SE kunt upgraden, leest u hier: E-sigaret upgraden.

Schakelen tussen de verschillende modi

Door drie keer op de batterijknop te drukken, komt u in het menu. Druk vervolgens op de plus- en de minknop om te schakelen tussen Power, Bypass, Start, Clock, TEMP(Ni, Ti, SS316). Door op de batterijknop te drukken, kunt u de instelling bevestigen.

  • Let op: De Temp-SS316 modus is speciaal ontworpen voor het gebruik van coils die gemaakt zijn van roestvrij staal 316.

De parameters instellen

Wanneer u in de Temp/TCR modus zit, kunt u door middel van de plus- en de minknop de temperatuur direct instellen.

  • Let op: Wanneer u in de Temp/TCR modus zit, dient u gebruik te maken van een coil unit die beschikt over een maximum weerstand van 1,5 ohm. De eVic Primo SE zal automatisch omschakelen naar de variable wattage modus, indien de weerstand van de coil hoger is dan 1,5 ohm.
  • Let op: Indien u in Temp/TCR modus zit en u maakt gebruik van een coil van Kanthal, zal de Joyetech eveneens omschakelen naar de variable wattage modus.

Druk vier keer op de batterijknop en vervolgens op de plusknop om het wattage in te stellen. Druk vier keer op de batterijknop en vervolgens op de minknop om de weerstand op slot te zetten of van het slot te halen. Als u nu nogmaals op de minknop drukt, kunt u kiezen of u op het scherm de huidige instellingen, het aantal genomen trekjes of de duur van een trekje wilt zien. Door op de plusknop te drukken, kunt u één van deze instellingen selecteren. Wanneer u in de variable wattage modus zit, kunt u het wattage doormiddel van de plus- en de minknop verhogen of verlagen. Als u vier keer op de batterijknop drukt, kunt u kiezen of u op het scherm de huidige instellingen, het aantal genomen trekjes of de duur van een trekje wilt zien. Door op de plusknop te drukken, kunt u één van deze instellingen selecteren.

Nieuwe coil, dezelfde coil

Wanneer u de coil unit vervangt voor een exemplaar met een hogere weerstand dan de oude, is het van belang dat u de basis weerstand opnieuw vastzet. Dit dient u te doen wanneer de MOD en de coil unit op kamertemperatuur zijn.

Wanneer u de oude coil unit hebt losgehaald van de clearomizer, dient u langdurig op de batterijknop te drukken om een reset op te starten. Als u nu een nieuwe coil unit plaatst, zal de melding “New Coil, Same Coil” in het display verschijnen. Druk nu op de plusknop om te bevestigen dat u een nieuwe coil geplaatst hebt.

  • Let op: Als deze melding in het scherm verschijnt terwijl u geen nieuwe coil geplaatst hebt of een nieuwe reset hebt opgestart, dient u te allen tijde op de minknop te drukken. Als u op de minknop drukt, houdt de MOD zich aan de oude basisweerstand. Kies altijd de juiste modus en instellingen voor de juiste coil.

De TCR waarden instellen

Wanneer u in de Temperature Coefficient of Resistance modus zit, kunt u de temperature control coils (Ni, Ti, SS) geheel naar wens instellen. Druk, wanneer de eVic Primo SE is uitgeschakeld, vijf seconden tegelijkertijd op de batterij- en de plusknop om in het TCR menu te komen. Druk nu op de plusknop om te schakelen tussen TCR M1, M2 en M3. Druk vervolgens eerst op de minknop en stel de waarde daarna met de plus- en de minknop aan de hand van onderstaand schema in. Druk tot slot langere tijd op de batterijknop of wacht een aantal seconden om de instelling te bevestigen.

TCR waarde schema:

MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

Klok en datum instellen

De Joyetech eVic Primo SE beschikt over een real time clock functie. De klok kan zowel digitaal als analoog weergegeven worden.

Druk die keer op de batterijknop en schakel door de verschillende modi door op de plusknop te drukken. Selecteer de Clock modus. Druk nu vier keer op de batterijknop en druk daarna op de minknop om de tijd en de datum in te stellen. Wanneer één van deze twee knippert, dient u op de plusknop te drukken. Als u dit hebt gedaan, kunt u de tijd of de datum door middel van de plus- en de minknop instellen.

Screensaver instellen

Druk, wanneer de Joyetech is ingeschakeld, tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop. Druk vervolgens op de minknop om de tijd in te stellen. Druk nu op de batterijknop om de instelling te bevestigen. Het scherm zal de analoge klok weergeven wanneer de Joyetech in stand by staat.

OVERIGE FUNCTIES

Stealth modus

Wanneer u de Joyetech eVic in de stealth modus zet, kunt u dampen met het display uit. Houd de batterijknop en de minknop tegelijkertijd ingedrukt om de stealth modus in- of uit te schakelen.

Toetsenblokkering

Druk tegelijkertijd op de min- en de plusknop om de toetsen te blokkeren. Er zal nu “Key Lock” in het scherm verschijnen. Als de toetsenblokkering is ingeschakeld, zullen de instelknoppen niet werken. U kunt nog wel gewoon dampen.

Display omdraaien

Druk, wanneer de Joyetech is uitgeschakeld, tegelijkertijd op de min- en de plusknop om het display 180 graden te draaien.

Logo instellen

Om uw Joyetech te personaliseren, hebt u de mogelijkheid om een logo in te stellen. Dit logo moet in zwart-wit zijn en in .bmp formaat opgeslagen zijn. Het logo mag maximaal 64*40 pixels groot zijn.

Druk tegelijkertijd op de batterij- en de plusknop om in het instellingsmenu te komen. Druk nogmaals op de plusknop om in het logo menu te komen. Door op de plusknop te drukken, kunt u de logo modus in- of uitschakelen. Druk vervolgens op de batterijknop om de instelling te bevestigen.

  • Let op: U dient de upgrade software voor de eVic Primo SE te gebruiken om het logo te uploaden. Hoe u een logo upload vindt u hier: E-sigaret upgraden.

Preheat functie

Door langere tijd tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop te drukken, komt u in de instellingsinterface. Druk vervolgens twee keer op de plusknop om in het preheat instellingsmenu te komen. Druk dan op de minknop en daarna op de batterijknop om te schakelen tussen de preheat power en de tijd. Nu kunt u op de plus- of de minknop drukken om de preheat in te stellen. Druk nu langere tijd op de batterijknop om de om de instelling te bevestigen.

Duur van de hijs instellen

De Joyetech eVic Primo SE heeft een beveiliging die er voor zorgt dat als u langer dan een bepaald aantal seconden op de batterijknop drukt, de batterij geen spanning meer afgeeft. Afhankelijk van uw dampgewoonten kunt u dit instellen van vijf tot en met 15 seconden.

Druk langere tijd tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop om in het menu te komen. Druk drie keer op de plusknop om in het instellingsmenu te komen. Druk op de minknop om de maximum tijd in te stellen. Zodra u de duur hebt ingesteld, zal de Joyetech de melding “Over ..S Protect” weergeven en zichzelf automatisch uitschakelen. Druk in dit geval vijf keer op de batterijknop om de MOD opnieuw in te schakelen.

MELDINGEN EN BEVEILIGING

De Joyetech eVic Primo SE beschikt over verschillende meldingen en beveiligingen om veilig gebruik te kunnen garanderen. De meldingen en beveiligingen waarover de Primo beschikt zijn:

 • Over 10s protection: Wanneer u de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, zal de MOD zichzelf uitschakelen en zal er Over 10s Protection op het display verschijnen.
 • Atomizer Short-Circuit protection: Wanneer u op de batterijknop drukt en het display weergeeft No Atomizer Found, moet u controleren of er wel een coil unit is geplaatst en of deze wel goed vastgedraaid is.
 • Weak Battery Alert: Wanneer de MOD werkt met de atomizer en de batterij van de MOD een voltage van onder de 2,9V heeft, zal er Weak Battery op het display verschijnen. De uitgangsspanning zal daarnaast afnemen.
 • Low Power Alert: Wanneer het voltage van de batterij lager is dan 3,3V, zal er Battery Low op het scherm verschijnen. Als u nogmaals op de batterijknop drukken, zal er Battery Lock op het scherm verschijnen. Daarna zal de MOD stoppen met werken. U dient in dit geval de batterij van de MOD op te laden.
 • Atomizer Low Alert: Wanneer de weerstand van de coil lager is dan 0,1 ohm in variable wattage modus of 0,05 in TCR/TC modus, zal er Atomizer Low op het scherm verschijnen.
 • Temperature Protection: Wanneer u in TC of TCR modus zit en de temperatuur van de coil is hoger dan de ingestelde maximum temperatuur, dan zal het scherm Protect weergeven.
 • Device Too Hot: Wanneer de temperatuur van de MOD hoger dan 70 graden Celsius is, zal de uitgangsspanning automatisch wegvallen en verschijnt er Device Too Hot op het display.

STARTEN MET DAMPEN

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid en alle instellingen goed staan, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u de vuurknop ingedrukt. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee