Joyetech Elitar Pipe Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech Elitar Pipe elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Joyetech Elitar Pipe Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech Elitar Pipe Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Joyetech Elitar Pipe
1x Joyetech Elitar Pipe Clearomizer
1x 0,6Ω SS316 BF Atomizer Head
1x 1,5Ω LVC Clapton Atomizer Head
1x Joyetech USB oplaadkabel

 

UW JOYETECH ELITAR PIPE OPLADEN

De Joyetech Elitar Pipe werkt op één losse 18650 batterij. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig wordt opgeladen, en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aangeraden wordt om de 18650 batterij met een externe oplader op te laden. Zo wordt de elektrische sigaret niet belast. Indien u dit niet wenst, kunt u de batterij ook opladen via de elektrische sigaret zelf.

Aan de zijkant van de pijpkop van de Joyetech Elitar Pipe vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB poort van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw Joyetech Elitar Pipe ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.

UW JOYETECH ELITAR PIPE GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Elitar Pipe te plaatsen of te vervangen dient u de top cap, het gedeelte waar het mondstuk op zit, los te draaien. Als u dit gedaan hebt, kunt u de oude coil unit los draaien. Draai er vervolgens een nieuwe coil unit in en schroef het geheel weer in elkaar. U hebt nu een nieuwe coil unit geplaatst.

  • Let op:Laat uw elektrische sigaret als een nieuwe coil unit geplaatst hebt en u deze net gevuld hebt 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u dat u een brandende smaak krijgt.

Uw Elitar Pipe vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te voorzien van e-liquid, dient u de top cap met het mondstuk op dezelfde manier los te draaien als hierboven beschreven. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het lege tankje kijken. Laat de e-liquid via de zijkant in het tankje komen. Draai de top cap terug op de tank. Uw elektrische sigaret is klaar voor gebruik.

  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

DE JOYETECH ELITAR PIPE IN GEBRUIK NEMEN

In- en uitschakelen

De Joyetech Elitar Pipe beschikt over een beveiliging die er voor zorgt dat uw batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw apparaat in te schakelen dient u 5 keer binnen 1 tot 2 seconden op de batterijknop te drukken. Op eenzelfde manier kunt u het apparaat uitschakelen.

Schakelen tussen verschillende modi

Door drie keer op de vuurknop te drukken, komt u in het menu. Druk vervolgens op de plusknop om te schakelen tussen VW/BYPASS/TC(Ni, Ti, SS)/TRC(M1, M2, M3). Druk vervolgens op de batterijknop om uw keuze te bevestigen.

 • Druk onder TC/TCR modus, wanneer knipperend, op de minknop om in het submenu te komen. Druk vervolgens op de plusknop om TX-Ni/Ti/SS(TC modus) of TC-M1/M2/M3(TCR modus). Druk vervolgens op de batterijknop om uw keuze te bevestigen.
 • De TC-SS modus is speciaal ontworpen voor stainless steel 316 coils. Aangeraden wordt om de BF-SS316 series te gebruiken.

Parameters instellen

Druk in TC/TCR modus drie keer op de batterijknop en vervolgens op de minknop om in het submenu te komen. Wanneer deze knippert, druk dan op de minknop om het wattage te selecteren en op de plusknop om in te stellen. Druk twee keer op de minknop en dan op de plusknop om de weerstand op slot te zetten/van het slot te halen. Druk drie keer op de minknop en dan op de plusknop om te schakelen tussen huidig, puff en tijd.

Druk on de VW/BYPASS modus drie keer op de batterijknop en dan op de minknop om in het submenu te komen. Druk wanneer deze knippert op de minknop om het wattage te selecteren. Druk op de plusknop en dan op de plusknop om te schakelen tussen huidig, puff en tijd.

Het wattage instellen

Druk op de plus- of de minknop om het wattage direct in te stellen als ik in de VW/BYPASS modus zit. Als u in de TC/TCR modus zit, druk dan drie keer op de batterijknop en vervolgens op de minknop om in het submenu te komen. Druk als deze knippert op de minknop om het wattage te selecteren en op de plusknop om het in te stellen.

Let op:

 1. TC/TCR modus ondersteunt coils tot en met 1,5 ohm. Indien de weerstand hoger is dan 1,5 ohm, zal de Elitar Pipe automatisch omschakelen naar VW modus.
 2. Als er een Kanthal coil in TC/TCR modus geïnstalleerd is, zal het apparaat automatisch omschakelen naar VW modus na twee seconden.

De temperatuur instellen

In de TC(Ni, Ti, SS)/TCR(M1, M2, M3) modus kan de temperatuur worden ingesteld van 100-315 graden Celsius of 200-600 Fahrenheit. Druk op de plusknop om de temperatuur te verhogen en op de minknop om de temperatuur te verlagen. Door lang op de plus- of de minknop te drukken gaat de instelling snel omhoog of omlaag.

De weerstand op slot zetten

Druk als u in TC-modus zit drie keer op de batterijknop en dan op de minknop om in het submenu te komen. Druk als het knippert twee keer op de minknop en dan op de plusknop om de weerstand op slot te zetten of van het slot te halen.

Let op:

 1. Zet de weerstand alleen vast als de coil op kamertemperatuur is, zodat het apparaat de juiste basisweerstand detecteert. Zolang de coil niet wordt vernieuwd, zal de temperature control accuraat blijven. Zodra de coil weerstand vast is gezet, kunt u de clearomizer los halen terwijl de coils warm of koel zijn. Het apparaat zal onder dezelfde parameter doorwerken.
 2. Haal de weerstand van het slot alvorens u een nieuwe coil unit plaatst. De temperature control zal anders mogelijk niet naar behoren werken. Als de weerstand van het slot is dient u er zeker van de zijn dat de nieuwe coil op kamertemperatuur geïnstalleerd wordt.

New coil, same coil

Als u de coil unit vervangt voor een coil unit met een hogere weerstand dan de oude, dan raden we aan om de basisweerstand opnieuw vast te stellen. Dat dient te gebeuren op kamertemperatuur. Druk als u de oude coil uit het apparaat gehaald hebt lang op de batterijknop om de reset in werking te zetten. Als er een nieuwe coil is geplaatst en de tank op de pijp is geplaatst, zal het scherm. “New Coil, Same Coil” verschijnen. Druk op de plusknop om te bevestigen dat u een nieuwe coil hebt geplaatst.

Indien u de melding krijgt terwijl u geen nieuwe coil hebt geplaatst, dient u op de minknop te drukken zodat de basisweerstand correct opgeslagen blijft.

TCR waarden instellen

Met de temperature coëfficiënt of resistance (TCR) functie kunt u de temperatuur van de coil (Ni, Ti, SS) zelf instellen.

Druk als het apparaat is uitgeschakeld tegelijkertijd op de plus- en de batterijknop voor vijf seconden om in het TCR-menu te komen:

Let op:

 1. Druk op de plusknop om te schakelen tussen TCR M1, M2 en M3;
 2. Druk eerst op de minknop en druk vervolgens op de plus- of de minknop om de waarden in te stellen;
 3. Druk langdurig op de batterijknop om de instelling te bevestigen.

Materiaal

TCR waarde range

Nickel

600-700

NiFe

300-400

Titanium

300-400

SS (303, 304, 316, 317)

80-200

OVERIGE FUNCTIES EN INSTELLINGEN

Stealth functie

Door als het apparaat is ingeschakeld tegelijkertijd op de batterijknop en de minknop te drukken, kunt u de stealth functie in- en uitschakelen. Als de stealth functie is ingeschakeld, kunt u dampen terwijl het scherm uitgeschakeld is.

Toetsenblokkering

Druk, als het apparaat is ingeschakeld, tegelijkertijd op de min- en de plusknop om de toetsenblokkering in- of uit te schakelen. Indien de toetsenblokkering is ingeschakeld kunt u nog wel dampen, maar zijn de overige toetsen geblokkeerd. Zo voorkomt u dat u per ongeluk een instelling wijzigt.

Het display omdraaien

Druk wanneer het apparaat is uitgeschakeld tegelijkertijd op de min- en de plusknop om het display om te keren. Op eenzelfde manier kunt u het display ook weer terugdraaien.

Inhaleren

Door op de vuurknop te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de vuurknop na het inhaleren meteen weer los.

BEVEILIGING

Om veilig gebruik te kunnen garanderen beschikt Joyetech Elitar Pipe over verschillende beveiligingen. De beveiligingen waarover de Elitar Pipe beschikt zijn:

 • Atomizer kortsluiting beveiliging: Als er kortsluiting in de atomizer ontstaat, verschijnt er “atomizer short” in het display.
 • Geen atomizer alert: Als u op de vuurknop drukt en er verschijnt “No Atomizer”
 • Weak battery alert: Als het voltage van de batterij lager dan 2,9V is, zal er “weak battery” op het display verschijnen.
 • Atomizer low alert: Als de weerstand van de coil lager is dan 0,1 ohm als u in VW modus zit, of 0,05 ohm als u in TC/TCR modus zit, zal er “atomizer low” op het scherm verschijnen.
 • Temperatuur beveiliging: Als u in TC/TCR modus zit en de coil temperatuur bereikt de maximaal ingestelde temperatuur, zal het scherm “protect” weergeven.
 • Apparaat te warm alert: Als de temperatuur van het apparaat hoger dan 70 graden Celsius is, zal de spanning wegvallen en zal er “Device Too Hot” op het scherm

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen.

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee