Joyetech eGrip 2 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eGrip 2 elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Joyetech eGrip 2 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eGrip II elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Joyetech eGrip 2 Body
1x 0,25Ω NotchCoil (30W - 70W)
1x 0,5Ω SS316 BF Atomizer Head (10W - 30W)
1x 1,5Ω Clapton BF Atomizer Head (8W - 20W)
1x BF Rebuildable Atomizer Head 0,5Ω (25 - 75W)
1x Joyetech USB oplaadkabel
1x Handleiding (engelstalig)

 

De Joyetech eGrip 2 opladen

De body van de eGrip II is uitgerust met een batterij welke een capaciteit van 2100mAh bezit. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat de batterij wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Onderaan het display van uw elektrische sigaret, vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van de meegeleverde oplaadkabel in de micro USB poort van uw Joyetech eGrip II te steken. De andere kant van de USB oplaadkabel steekt u vervolgens in de USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact doet. U kunt uw e-sigaret ook opladen middels de USB poort van uw computer of een ander apparaat.

Als u uw eGrip oplaadt terwijl hij aan staat, zal er onder aan het OLED scherm in de batterij indicator een bliksemschichtje verschijnen Als de batterij volledig is opgeladen, verdwijnt het bliksemschichtje. Laadt u uw elektrische sigaret aan terwijl hij uit staat, dan zal de batterij indicator onder aan het OLED scherm verschijnen. Als de batterij volledig opgeladen is, zal de batterij indicator verdwijnen.

    • Let op: Houd er rekening mee dat het opladen via de computer of een ander apparaat langer duurt dan wanneer u uw elektrische sigaret via het stopcontact oplaadt. Aangeraden wordt om een AC adapter te gebruiken.

Atomizer Head Plaatsen / Vervangen

Bij uw eGrip II zijn 4 atomizer heads bijgeleverd, namelijk 0,25Ω NotchCoil, 0,5Ω SS316 BF atomizer head, 1,5Ω Clapton BF atomizer head en een BF Rebuildable atomizer head (lees meer). BF atomizer heads boven de 1,0 Ohm zijn gemaakt om de damp eerst in de mond te krijgen, alvorens u deze over de longen inhaleert. BF atomizer heads onder de 1,0 Ohm zijn gemaakt om de damp rechtstreeks in de longen te kunnen inhaleren. Een rebuildable atomizer head is een atomizer head die u, na deze is opgebrand, zelf opnieuw op kunt bouwen.

Als u de Joyetech eGrip II voor het eerst gebruikt, dient u de atomizer head te plaatsen voor u kunt starten met dampen. Om dit te doen, dient u het mondstuk base los te draaien van de body. De eGrip is beveiligd met een kinderslot. Om de base los te maken, dient u op het kapje te drukken alvorens u de base tegen de klok in open draait.

Als u dit heeft gedaan, pakt u een atomizer head en schroeft u deze op de base. Vervolgens schroeft u het geheel terug op de body. Uw elektrische sigaret is bijna klaar voor gebruik.

De atomizer head van een elektrische sigaret verslijt, en moet om de paar weken worden vervangen. Als uw e-sigaret van smaak verandert of een branderige smaak krijgt, is uw atomizer head aan vervanging toe. Om de atomizer head te vervangen draait u het mondstuk base los zoals hierboven beschreven. Vervolgens schroeft u de oude atomizer head los van het mondstuk base. Als u dit gedaan heeft, plaatst u een nieuwe atomizer head. Hierna schroeft u het geheel in elkaar.

    • Let op: Druppel bij het gebruik van een nieuwe atomizer head 5 druppels e-liquid in de atomizer head, om te zorgen dat er genoeg vloeistof is geabsorbeerd en u geen branderige smaak krijgt en een zogenaamde ‘dry burn’ voorkomt.

De eGrip 2 vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te vullen met e-liquid, dient u het mondstuk base los te draaien. Als u dit op de juiste manier hebt gedaan, kunt u in het tankje kijken. Vul het tankje met de vloeistof naar uw keuze. Het tankje is voorzien van glazen wanden, zodat u kunt zien hoeveel vloeistof in het tankje zit. Aan de buitenkant van het tankje ziet u een markering. Vul het tankje niet verder dan tot de aangegeven markering. Dit om overstroming te voorkomen.

Als u dit heeft gedaan, kunt u het mondstuk base weer terugschroeven op de body. Uw Joyetech eGrip II is nu bijna klaar voor gebruik.

Uw Joyetech eGrip 2 in gebruik nemen

Om de batterij van uw e-sigaret te activeren, dient u 5x achtereenvolgend snel op de vuurknop te drukken. Het display zal hierna aan gaan. Om de batterij van uw elektrische sigaret uit te zetten, drukt u eveneens 5x snel achter elkaar op de vuurknop. Het display zal uit gaan.

Het OLED Scherm en haar functies

Het geïntegreerde OLED scherm bezit een aantal functies. Naast het weergeven van de tijd en wat andere informatie, bezit het ook een menu waarin instellingen veranderd kunnen worden.

In het tankje is een LED lampje verwerkt welke zal branden wanneer u de vuurknop indrukt. De kleur van dit lampje is naar wens aan te passen of uit te zetten. U kunt dit aanpassen door de vuurknop en de plusknop tegelijkertijd in te drukken tot het ‘LED color’-menu verschijnt. Eenmaal in het ‘LED color’-menu aangekomen, kunt u met de minknop de kleur van uw keuze selecteren. Om deze keuze vervolgens te bevestigen, drukt u op de vuurknop.

Om in te stellen na hoeveel tijd uw scherm uit zal gaan, drukt u eveneens tegelijkertijd op de vuurknop en de plusknop tot het ‘LED color’-menu verschijnt. Druk vervolgens op de plusknop om naar het menu te gaan waar u de tijd kunt instellen. Hier kunt u vervolgens met de minknop de gewenste tijd selecteren. Om deze te bevestigen, drukt u op de vuurknop.

Key Lock en Key Unlock

Om de toetsblokkering in te schakelen, drukt u de plus- en de minknop tegelijkertijd in tot er ‘Key Lock’ op uw scherm verschijnt. De plus- en minknop zullen nu geblokkeerd zijn, zodat u niet per ongeluk een instelling kan veranderen. Wilt u weer gebruik maken van een van deze knoppen, dan kunt u de plus- en de minknop opnieuw tegelijkertijd indrukken. Zodra er ‘Key UnLock’ op uw scherm verschijnt, zijn de knoppen weer klaar voor gebruik.

Flappy Bird

De eGrip II biedt u de mogelijkheid om ‘Flappy Bird’ te spelen. Dit is een spelletje waarbij het de bedoeling is dat u met een vogeltje door pilaren heenvliegt zonder ze te raken. Om bij dit spelletje te komen, drukt u de vuurknop en de plusknop tegelijkertijd in tot het ‘LED color’-menu verschijnt. Vervolgens drukt u 3x op de plusknop. Het ‘Game’-menu zal nu verschijnen en biedt u 4 opties aan. Door op de minknop te drukken, kunt u ‘Easy’, ‘Normal’, ‘Hard’ of ‘Exit’ selecteren. Druk op de vuurknop om het spel te starten, of indien u ‘Exit’ geselecteerd heeft, terug te gaan naar het startscherm van uw elektrische sigaret. Zodra het spel is gestart, laat u uw vogeltje vliegen door op de vuurknop te drukken. Door de vuurknop los te laten, zal het vogeltje dalen. Als u een pilaar raakt, bent u af en is het spelletje afgelopen. Uw eindscore zal, samen met de beste score ooit gehaald op uw apparaat, op uw scherm verschijnen. Door 2x op de vuurknop te drukken zal het spel opnieuw starten. Als u wil stoppen met het spel, drukt u tegelijkertijd op zowel de vuurknop als de plusknop tot het startscherm verschijnt.

Airflow Control

De eGrip II is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer kan aanpassen naar uw eigen voorkeur. Dit doet u door de zwarte ring aan de mondstuk base naar links of rechts te draaien. Als de markeringen op gelijke hoogte zitten, is de luchttoevoer het grootst. Als u de ring een kwartslag naar links of rechts draait, verkleint u de luchttoevoer.

Instellen juiste wattage / temperatuur

Voor u begint met het in gebruik nemen van uw elektrische sigaret, is het belangrijk dat u het juiste wattage en de juiste temperatuur bij de juiste atomizer head ingesteld hebt.

u de batterij is opgeladen, het tankje is gevuld met e-liquid en de stroom is ingeschakeld, kunt u bijna beginnen met het daadwerkelijk gebruik van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstukje naar uw mond. Vervolgens drukt u het batterijknopje in. Het LED lampje zal branden. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los. Probeer de mogelijkheid tot het veranderen van de luchttoevoer en het aanpassen van het voltage uit, om te ervaren welke instellingen het beste bij u passen.

De juiste stand instellen

Het is belangrijk om de juiste stand in te stellen die past bij het type atomizer waar u mee wilt dampen. De BF atomizer heads zijn in verschillende weerstanden en materialen verkrijgbaar (zie tabel hieronder). Door 3x achter elkaar op de vuurknop te drukken zal de huidige stand gaan knipperen. Als u tijdens het knipperen van deze stand op de plusknop drukt kunt u kiezen voor andere standen zoals Power, ByPass, Temp Ni, Temp Ti, Temp SS316, TCR 120 M1, M2, M3.

U zult tijdens schakelen tussen de verschillende standen de Temp Ti, Temp SS316 en Temp SS316 niet direct tegenkomen. Deze standen kunt u via de Temp Ni kiezen door 1x op de minknop te drukken zodra Temp Ni in uw scherm verschijnt. Door daarna weer op de plusknop te drukken kunt u kiezen tussen Temp Ti, Temp SS316 en Temp SS316. Kies de juiste stand voor uw type BF atomizer head.

Ook zult u tijdens het schakelen niet direct de TCR M2 en M3 tegenkomen, deze kunt u op dezelfde manier als de Temp-standen selecteren via de TCR 120 M1. Bij deze stand stelt u handmatig de gegevens in, deze stand is daarom niet bedoelt voor beginnende dampers.

- De Power-stand gebruikt u voor de SS316 en Clapton BF atomizer heads.

- De Bypass-stand zet de batterijspanning direct door op de BF atomizer head. Deze stand is te gebruiken met elk type BF atomizer head.

- De Temp Ni-stand is enkel te gebruiken met de Ni200 (nikkel) BF atomizer head.

- De Temp Ti-stand is enkel te gebruiken met de TI (titanium) BF atomizer head.

- De Temp SS316 is enkel te gebruiken met de SS316 (stainless steel) BF atomizer head.

- De TCR 120 M1, M2, M3 is een stand waarbij u zelf de gegevens kunt instellen, de M staat voor Memory (geheugen). Bij het plaatsen van een nieuwe BF atomizer head kunt u direct naar deze instellingen door de TCR 120 M1, M2 of M3 stand te selecteren. Hierdoor bespaart u tijd en moeite door deze instellingen opnieuw in te voeren.

Joyetech BF Atomizer Head Overzicht

 0,25Ω Notchcoil0,5Ω SS3160,6Ω SS3161,0Ω SS3161,5Ω Clapton0,2Ω Ni2000,4Ω Ti
Geschikt wattage 30 - 70W 10 - 30W 15 - 28W 10 - 25W 8 - 20W 30 - 75W 30 - 75W
Variabel temp. Ja Ja Ja Ja Nee Ja Ja
Aanbevolen temp. 240 - 300℃ 240 - 270℃ 230 - 260℃ 220 - 250℃ n.v.t. 260 - 290℃ 230 - 260℃
Damp

Direct Long

Mond tot Long

Duurzaamheid

E-liquidverbruik

Batterijverbruik

 

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

 

Komt u er toch niet helemaal uit?

Onze klantenservice staat op werkdagen van 9:00 tot 18:00 voor u klaar

 

Bel gratis 0800 8108
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00

 

Mail naar [email protected]
Ontvang een antwoord op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00

 

Vul het contactformulier in
Vraag over een bestelling? Vermeld uw bestelnummer

 

Bezoek onze winkels
Zeven dagen per week geopend in Breda, Den Haag en Utrecht

 

WhatsApp naar 06 4416 4416
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee