Justfog Q16 Starter Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Justfog Q16 elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

JUSTFOG Q16 Starter Kit

Bedankt voor het aanschaffen van de Justfog Q16 Starter Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x        Justfog J-Easy 9 batterij;
1x        Justfog Q16 Clearomizer;
2x        Justfog Organic Cotton Coil;
1x        USB oplaadkabel;
1x        Handleiding

DE JUSTFOG Q16 OPLADEN

De Justfog Q16 Kit is uitgerust met een J-Easy 9 batterij welke een capaciteit van 900mAh bezit. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat de batterij wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Aan de onderkant van de J-Easy 9 batterij vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact doet. Ook kunt u uw elektrische sigaret opladen middels de USB poort van uw computer of een ander apparaat. Als u dit gedaan heeft, ziet u op het display streepjes knipperen. Dit betekent dat uw elektrische sigaret aan het opladen is. Als de streepjes niet meer bewegen en u ziet 5 streepjes in het beeld staan, betekent dit dat uw J-Easy 9 batterij volledig opgeladen is.

De naast elkaar gepositioneerde streepjes geven het resterende batterijpercentage aan. Ziet u 5 streepjes, dan is uw batterij voor 80% tot 100% vol. Als u 4 streepjes ziet, is de resterende capaciteit 60% tot 80%. Bij 3 zichtbare streepjes is de resterende capaciteit 40% tot 60%. Ziet u er 2, dan is het percentage gedaald tot 20% tot 40%. Als u 1 streepje ziet, is het batterij percentage lager dan 20%. De batterij aanduiding zal 10x knipperen om aan te geven dat uw batterij bijna leeg is en opgeladen dient te worden.

    • Let op: Omdat de Justfog J-Easy 9 batterij van het Constant Voltage type is, blijft het geleverde voltage te allen tijde gelijk. Dit betekent dat de dampafgifte en de smaak gelijk zal blijven, ongeacht uw batterijpercentage.

COIL UNIT PLAATSEN/VERVANGEN

Als u de Justfog Q16 Starter Kit voor het eerst gebruikt, dient u de coil unit te plaatsen voor u kunt starten met dampen. Om dit te doen, dient u de clearomizer los te draaien van de airflow control. Als u dit heeft gedaan, draait u een coil unit, met de schroefdraad naar beneden, in de airflow control. Vervolgens schroeft u het geheel in elkaar. Dat wil zeggen; de airflow control op de batterij, en de clearomizer over de coil unit heen op de airflow control.

De coil unit van een elektrische sigaret verslijt, en moet om de paar weken worden vervangen. Als uw e-sigaret van smaak verandert of een branderige smaak krijgt, is uw coil unit aan vervanging toe. Dit doet u door de Justfog Q16 los te draaien zoals hierboven beschreven. Vervolgens schroeft u de oude coil unit los van de airflow control. Als u dit gedaan heeft, plaatst u een nieuwe. Hierna schroeft u het geheel in elkaar. Uw Q16 is weer klaar voor gebruik.

    • Let op: Houd bij het gebruik van een nieuwe coil unit uw elektrische sigaret, nadat u deze gevuld heeft, voor twee minuten rechtop, zodat de coil unit de vloeistof goed kan absorberen. Zo voorkomt u een branderige smaak.

DE JUSTFOG Q16 VULLEN MET E-LIQUID

Om uw elektrische sigaret te vullen met e-liquid, dient u het tankje van airflow control los te draaien. Als u dit op de juiste manier hebt gedaan, kunt u in het tankje kijken. Houd het tankje tijdens het vullen ietwat schuin om te voorkomen dat er vloeistof in het middelste buisje terecht komt. Dit is het buisje wat de damp naar uw mond brengt. Doe het tankje niet helemaal vol, maar vul de clearomizer voor ongeveer 80%. Dit om overstroming te voorkomen. Als u dit gedaan heeft, kunt u het geheel weer in elkaar draaien. Uw Justfog Q16 is bijna klaar voor gebruik.

UW JUSTFOG Q16 IN GEBRUIK NEMEN

De Justfog is voorzien van een beveiligingssysteem. Dit om te zorgen dat uw batterij niet per ongeluk leeg loopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om de batterij van uw e-sigaret te activeren, dient u 5x achtereenvolgend snel op de batterijknop te drukken. Het display zal hierna 5x knipperen. Om de batterij van uw elektrische sigaret uit te zetten, drukt u eveneens 5x op de batterijknop. Ook nu zal het display 5x knipperen. Om te controleren of u de batterij daadwerkelijk in of uitgeschakeld hebt, kunt u 1x op een willekeurige knop drukken. Als er niets oplicht, staat uw Q16 uit.

VOLTAGE AANPASSEN

Voor wie de damp-ervaring aan wil passen, heeft Justfog een variabel voltage geïntegreerd. Bij het veranderen van het voltage, wordt de temperatuur aangepast. Dit zorgt voor een andere damp-ervaring. Hoe hoger het voltage, hoe hoger de temperatuur.

Het voltage kan worden aangepast middels de plus- en min knop op de batterij. Het voltage start op 3,4V en kan met de plus knop per 0,2V worden opgevoerd tot 4,8V. Als u het voltage omlaag wil, gebruikt u de mi knop. 

AIRFLOW CONTROL

De Justfog Q16 is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer kan aanpassen naar uw eigen voorkeur. Dit doet u door de zwarte ring met de klok mee en tegen de klok in te draaien. Als u de ring met de klok mee draait, sluit u de luchttoevoer. Draait u de zwarte ring tegen de klok in, dan draait u de luchttoevoer verder open.

BEGINNEN MET DAMPEN

Nu de batterij is opgeladen, het tankje is gevuld met e-liquid en de stroom is ingeschakeld, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruik van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstukje naar uw mond. Vervolgens drukt u het batterijknopje in. Het LED lampje zal branden. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los. Probeer de mogelijkheid tot het veranderen van de luchttoevoer en het aanpassen van het voltage uit, om te ervaren welke instellingen het beste bij u passen.

    • Let op: De Justfog Q16 heeft een zelfbeschermingsfunctie. Als de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt wordt, zal het batterij lampje op het display 10 keer knipperen alvorens uw e-sigaret zichzelf uitschakelt. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

 

Komt u er toch niet helemaal uit?

Onze klantenservice staat op werkdagen van 9:00 tot 18:00 voor u klaar

 

Bel gratis 0800 8108
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00

 

Mail naar [email protected]
Ontvang een antwoord op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00

 

Vul het contactformulier in
Vraag over een bestelling? Vermeld uw bestelnummer

 

Bezoek onze winkels
Zeven dagen per week geopend in Breda, Den Haag en Utrecht

 

WhatsApp naar 06 4416 4416
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee