Joyetech eVic Basic Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eVic Basic elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Joyetech eVic Basic Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eVic Basic elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Joyetech eVic Basic
1x Joyetech CUBIS Pro Mini
1x Joyetech BF Atomizer Head 0,5Ω SS316
1x Joyetech BF Atomizer Head 1,5Ω Clapton
1x Joyetech USB oplaadkabel

 

uw Joyetech evic basic OPLADEN

De Joyetech eVic Basic beschikt over een ingebouwde batterij met een capaciteit van 1500mAh. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen worden en worden opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterijen op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

De eVic Basic in gebruik nemen

In- en uitschakelen

De Joyetech eVic Basic is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Joyetech in- of uit te schakelen, dient u vijf keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken.

Schermweergavetijd instellen

Druk, als het apparaat ingeschakeld is, tegelijkertijd op de vuurknop en de rechter instelknop om in het menu te komen. Druk nogmaals op de rechter instelknop om in het schermweergave-menu te komen. Kies de gewenste tijd. Druk hierna op de vuurknop om uw keuze te bevestigen.

Tijd instellen

Druk drie keer op de vuurknop om in het instellingsmenu te komen. De eerste rij zal knipperen. Druk op de linker instellingsknop om te schakelen tussen uur, minuut, jaar, maand en dag. Druk nu op de rechterknop om de tijd of het jaar in te stellen (alleen het jaar kan met de linker knop worden veranderd). De eVic Basic heeft twee manieren om de tijd te weergeven. Dit kan met een wijzerplaat, of digitaal.

Logo

Druk tegelijkertijd op de vuurknop en op de rechterkant van de instellingsknop om in het instellingsmenu te komen. Druk twee keer op de rechter instellingsknop om in het logo menu te komen. Kies aan/uit door op de rechter instelknop te drukken. Druk vervolgens op de vuurknop om uw keuze te bevestigen.

Schakelen tussen verschillende modussen.

Druk drie keer op de vuurknop om naar het instellingsmenu te gaan. Druk op de rechter instelknop om te schakelen tussen TEMP, TCR, POWER en BYPASS mode. Druk op de vuurknop om de keuze te bevestigen.

  1. Druk in TEMP of TCR modus, als deze knipperen, op de linker instelknop om in het bij-menu te komen. In het bij-menu kunt u VT, PWR, COIL en AMP instellen. Zit u in VT, druk dan op de rechter instelknop om tussen Temp Ni en Temp SS316/M1, M2 en M3 te schakelen. Druk op de vuurknop om uw keuze te bevestigen. Als de AMP rij knippert, kunt u op de rechter instelknop drukken om te schakelen tussen AMP, PUFF en TIME.
  2. Druk terwijl POWER of BYPASS knippert, op de linker instellingsknop om in het bij-menu te komen. Druk als de AMP-rij knippert op de rechter instelknop om te schakelen tussen AMP, PUFF en TIME.

Temp-SS316

De Temp-SS316 modus is speciaal ontworpen voor stainless steel 316 coils. Het gebruik van een Joyetech BF-SS316 coil wordt geadviseerd.

TCR (M1, M2, M3)

Met de TCR modus (Temperatuur Coëfficiënt of Resistance, ofwel weerstandstemperatuurcoëfficiënt), kunt u de instellingen voor de temperatuur gecontroleerde coils aanpassen. Als de TCR-modus indicatie knippert, dient u op de linkerkant van de instellingsknop te drukken om de sub items M1, M2 en M3 te laten knipperen. Druk vervolgens op de rechterknop om de M1, M2 of M3 modus te kiezen en druk op de vuurknop om te modus te bevestigen.

TCR instellen:

Druk, als u uw apparaat heeft uitgeschakeld, voor vijf seconden tegelijkertijd op de vuurknop en op de rechterkant van de instellingsknop. Het TCR-menu zal nu verschijnen.

  • Druk op de rechter- of linkerkant van de instellingsknop om te schakelen tussen TCR M1, M2 of M3;
  • Druk op de vuurknop om een parameter te selecteren;
  • Druk op de instellingsknop om de parameter in te stellen;
  • Druk lang op de vuurknop of doe 10 seconden niets om uw instelling te bevestigen.

Het TCR waarde bereik in een schema:

MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

 

Temperatuur instellingen
Onder TEMP modus (inclusief TCR), kan de coil unit met de instellingsknop ingesteld worden van 100-315 graden Celsius of 200-600 Fahrenheit. Door op de rechterkant van de instellingsknop te drukken, verhoogt u de temperatuur. Door op de linkerkant van de knop te drukken, verlaagt u de temperatuur. Door kortstondig op de instellingsknop te drukken, verhoogt- of verlaagt u de temperatuur in stapjes van 5 graden Celsius of 10 Fahrenheit. Door lang op de instellingsknop te drukken, zal de temperatuur instelling snel hoger of lager gaan.

Aanvullende functies

De atomizer weerstand op slot/van het slot halen:

Druk drie keer op de vuurknop om in het menu te komen. Druk dan twee keer op de linkerkant van de instellingsknop. De tweede rij zal knipperen. Druk op de rechterkant van de instellingsknop om de weerstand van de coil vast te zetten of van het slot te halen. Als het “Lock-sign” verschijnt, is de weerstand vastgezet.

  • Let op: Zet de weerstand van de coil vast als deze op kamertemperatuur is. Op deze manier wordt de basisweerstand van de coil vastgezet. De temperature control zal nu accuraat werken, zolang er niet van coil gewisseld wordt. Als de weerstand is vastgezet, kunt u de tank verwijderen als de coil warm of koud is, en zal blijven functioneren onder dezelfde parameter.

Haal de weerstand van het slot alvorens u van coil verandert. De temperature control zal anders niet naar behoren werken. Houd er rekening mee dat u als u de weerstand van de nieuwe coil wilt vastzetten, dit wederom doet als deze op kamertemperatuur is.

Nieuwe coil, zelfde coil:

Wanneer de atomizer wordt vervangen waarvan de weerstand hoger is dan van de vorige, dan is het opnieuw instellen van de basisweerstand aangeraden. Druk, wanneer de tank is losgekoppeld, de vuurknop in om een nieuwe test te initiëren. Als u een nieuwe coil heeft geplaatst en de tank weer heeft geïnstalleerd, zal de melding “New Coil, Same Coil” met de gelezen Ohm verschijnen. Druk op de rechterkant van de instellingsknop om te bevestigen dat er een nieuwe coil is geplaatst. Als deze melding om een andere reden verschijnt, bijvoorbeeld als u dezelfde, nog warme, coil unit terugplaatst, druk dan op de linkerkant van de instelknop om aan te geven dat de basisweerstand niet gereset hoeft te worden.

Wattage aanpassing bij VT modus

Het maximale initiële wattage kan worden aangepast onder VT modus. Druk drie keer op de vuurknop om in het menu te komen. Druk vervolgens op de linkerkant van de instelknop, en de tweede rij zal knipperen. Druk dan op de rechterkant van de instelknop om het wattage aan te passen. Druk op de vuurknop om de instelling te bevestigen.

  • Let op: VT modus ondersteunt een maximale weerstand van 1,5 Ohm. Als de weerstand hoger is dan 1,5 Ohm, zal het apparaat automatisch omschakelen naar de VW modus.
  • Let op: Als u een normale Kanthal coil gebruikt in de VT modus, zal het apparaat na 2 seconden automatisch omschakelen naar de VW modus.

Storingsindicator en beveiliging

Over 10 second protection:

Als de vuurknop langer dan 10 seconden wordt ingedrukt, zal de spanning wegvallen en zal de melding “Over 10s protection” verschijnen.

Atomizer short-circuit protection

Als er kortsluiting in de atomizer ontstaat, zal de melding “Atomizer Short” verschijnen;

Weak Battery Alert:

Als onder VT/VW modus het batterijvoltage lager is dan 2,9V, zal de melding “Weak Battery” verschijnen. De batterijspanning zal verminderen.

Ulocking Battery Low:

Zodra het opladen is begonnen, wordt de ‘laag voltage beveiliging’ geactiveerd.

Atomizer Low Alert:

Als de weerstand van de atomizer lager dan 0,1 Ohm onder VW modus en 0,05 Ohm onder VT modus is, zal de melding “Atomizer Low” verschijnen.

Temperature Protection:

Als de temperatuur van de coil onder VT modus hoger is dan de ingestelde temperatuur, zal de melding “Temperature Protection” verschijnen.

Temperature Alert:

Als de temperatuur van het apparaat hoger ligt dan 70 graden Celsius, zal de spanning automatisch uitgeschakeld worden en zal de melding “Device Too Hot” verschijnen.

Upgraden en een logo uploaden

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste functionaliteiten, dient u uw apparaat te upgraden. Om uw apparaat te upgraden naar de nieuwste firmware versie, dient u naar deze pagina te gaan. Volg de beschreven instructies op om de upgrade succesvol uit te kunnen voeren.

Middels ditzelfde programma kan een logo geüpload worden. De uitleg hiervan staat eveneens op deze pagina.

  • Let op: Als het apparaat vastloopt tijdens het doen van een upgrade, dient u op de plus-kant van de instelknop te drukken en tegelijkertijd met een klein voorwerp in het kleine reset-gaatje aan de onderkant te prikken.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee