Joyetech eGo ONE V2 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eGo ONE V2 elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Joyetech eGo ONE V2 Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Joyetech eVic Basic elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Joyetech eGo ONE V2 Batterij
1x Joyetech eGo ONE V2 Atomizer
1x eGo ONE CL Atomizer Head 0,5Ω
1x eGo ONE CL Atomizer Head 1,0Ω
1x Joyetech eGo ONE V2 Drip Tip Metaal
1x Joyetech eGo ONE V2 Drip Tip Plastic
1x Joyetech USB Cable

 

De Joyetech ego one V2 OPLADEN

De Joyetech eGo one V2 bezit een batterij met een capaciteit van 1500mAh. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Om te kunnen zien hoe vol uw batterij is, dient u te kijken naar het LED lampje in de batterijknop. Als u deze knop indrukt, zal het lampje branden. Blijft deze branden? Dan is uw batterij voor 60% tot 100% vol. Als het lampje langzaam knippert, is de batterij voor 30% tot 59% vol. Wanneer uw batterij 10% tot 29% vol is, zal het lampje sneller knipperen en wanneer uw batterij bijna leeg is, zal het lampje heel snel knipperen.

Op de zijkant van de batterij van de eGo one V2 vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. Het LED lampje, welke is geïntegreerd in de batterij knop, zal branden. Als deze gestopt is met branden, is uw batterij volledig opgeladen.

    • Let op: Houd er rekening mee dat het opladen via de computer of een ander apparaat langer duurt dan wanneer u uw elektrische sigaret via het stopcontact oplaadt. Aangeraden wordt om een AC adapter te gebruiken.

De Joyetech eGo ONE V2 Vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te kunnen voorzien van e-liquid, dient de clearomizer losgedraaid te worden van de batterij. Houd de clearomizer op zijn kop en draai de atomizer base los.

Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken. Houd het tankje ietwat schuin en laat de e-liquid langs de zijkant in het tankje lopen. Zorg dat er geen vloeistof in het middelste pijpje terecht komt. Doe het tankje dus niet te vol. Zo voorkomt u lekkages.

Schroef de atomizer base weer terug op de clearomizer en schroef het geheel weer op de batterij. Uw eGo one is bijna klaar voor gebruik.

Uw Joyetech eGo ONE in gebruik nemen

De eGo ONE V2 is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw elektrische sigaret aan te zetten, dient u 5x snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Een LED lampje zal 5x knipperen als indicatie dat uw elektrische sigaret klaar is voor gebruik. Om de eGo one uit te schakelen, dient u eveneens 5x snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

airflow control

De ring onder de clearomizer dient voor het regelen van de luchttoevoer. U kunt met de klok mee of tegen de klok in draaien om de luchttoevoer te vergroten of te verkleinen. Als u de luchttoevoer volledig open heeft staan, kan er direct over de longen worden geïnhaleerd. Als u de luchttoevoer kleiner maakt, kunt u de damp eerst in de mond nemen voor u deze inhaleert.

constant voltage & direct output

Constant voltage betekent dat uw elektrische sigaret, ongeacht de resterende capaciteit van uw batterij, altijd even veel damp afgeeft. Direct output betekent dat de maximale batterijspanning wordt geleverd, om zo veel mogelijk damp te kunnen geven. Dit wordt minder naarmate de batterij verder leeg gaat. Om deze instelling aan te kunnen passen, dient u als de batterij uitgeschakeld is 10 seconden op de batterijknop te drukken. Als het lampje oranje oplicht, heeft u de batterij in de direct output modus gezet. Licht het lampje wit op, dan staat de batterij in de constant voltage modus.

Beginnen met dampen

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u het batterijknopje ingedrukt. Het LED lampje zal nu branden. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

    • Let op: Probeer de mogelijkheid tot het veranderen van de luchttoevoer uit om te kijken wat het beste bij u past.

Atomizer Head vervangen

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw eGo one vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden. De coil unit bevindt zich aan de atomizer base. Schroef de clearomizer open zoals u dat gewend bent met het vullen. Schroef vervolgens de oude atomizer los van de atomizer base. Nu kunt u een nieuwe plaatsen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

    • Let op: Druppel een paar druppels e-liquid op de nieuwe coil unit en laat uw elektrische sigaret na u deze gevuld hebt met e-liquid 5 tot 10 minuten rusten. Zo zorgt u er voor dat er genoeg vloeistof is geabsorbeerd en voorkomt u een zogenaamde ‘dry burn’, welke u een branderige smaak kan geven.

Dubbele beveiliging

De Joyetech eGo ONE V2 bevat twee chips om veilig gebruik te kunnen garanderen. De weerstand van de verdamper wordt automatisch gecontroleerd. Mocht deze minder dan 0,2Ω of groter dan 5Ω zijn, dan knippert het lampje 5 keer. Mocht er kortsluiting ontstaan, dan wordt de batterij direct uitgeschakeld. Het lampje zal in dit geval 5 keer kort oplichten. Om de atomizer te beveiligen zal deze automatisch worden uitgeschakeld als langer dan 15 seconden op de knop wordt gedrukt. Dit voorkomt dat de verdamper aan blijft staan als de knop bijvoorbeeld in uw tas per ongeluk wordt ingedrukt. Om de batterij te beschermen tegen te ver ontladen schakelt de batterij uit als de spanning daalt tot onder 3,3 Volt. Het lampje zal in dat geval 40 keer knipperen.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee