Eleaf iStick Power Nano Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Power Nano elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick Power Nano Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Power Nano elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Eleaf iStick Power Nano
1x Eleaf Melo 3 Nano Clearomizer
1x Eleaf EC 0,3Ω Atomizer Head (30 - 80W)
1x Eleaf ECML 0,75Ω Atomizer Head (8 - 25W)
1x Joyetech USB oplaadkabel
1x Reserve seal ringen

 

Uw Eleaf iStick Power Nano opladen

De body van de Eleaf iStick Power Nano is uitgerust met een batterij welke beschikt over een capaciteit van 1100mAh. De batterij indicator op het scherm zal knipperen als de resterende batterijcapaciteit minder dan 10% is. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat de batterij wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Aan de onderkant van uw Eleaf iStick vindt u een Micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de Micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in de USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact doet. U kunt uw Power Nano ook opladen door de USB aansluiting van de oplaadkabel in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat te steken.

  • Let op: Houd er rekening mee dat het opladen via de computer of een ander apparaat langer duurt dan wanneer u uw elektrische sigaret via het stopcontact oplaadt. Aangeraden wordt om een AC adapter te gebruiken. Het volledig opladen van uw apparaat zal in dat geval ongeveer 2 uur in beslag nemen.

Uw Eleaf Melo 3 Nano Clearomizer Gebruiksklaar maken

Coil unit plaatsen of vervangen

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw Eleaf iStick Power Nano vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden.

Om de coil unit te plaatsen of te vervangen, dient u de clearomizer van de iStick af te schroeven. Draai nu de onderste ring los van het tankje. Let hierbij op dat u het tankje op zijn kop houdt en wegzet, omdat anders eventuele e-liquid uit het tankje loopt. Neem de base tussen uw vingers, en draai met de andere hand de coil unit voorzichtig en met de klok mee los. Draai een nieuwe coil unit op de base. Om te zorgen dat de coil unit voldoende e-liquid absorbeert, is het raadzaam om twee druppels e-liquid in de wick van de coil te druppelen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

Vullen met e-liquid

Om uw elektrische sigaret te vullen met e-liquid, pakt u het tankje vast bij het glas en draait u bovenkant los van het tankje. Als u dit op de juiste manier gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken.

Laat de e-liquid langs de zijkant in het tankje glijden. Zorg dat er geen e-liquid in het middelste buisje komt. Dit is het buisje wat de damp naar uw mond brengt. Doe het tankje niet helemaal vol, maar vul deze voor ongeveer 80% om overstroming te voorkomen.

Schroef het geheel vervolgens terug in elkaar.

Tip: Houd uw elektrische sigaret nadat u deze voor het eerst gevuld heeft voor 5 tot 10 minuten rechtop, zodat de coil unit de vloeistof goed kan absorberen. Zo voorkomt u een branderige smaak.

Airflow Control

De Melo 3 Nano is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer naar wens aan kunt passen. Dit doet u door de onderste ring van de clearomizer met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

510 Aansluiting

Mocht u gebruik willen maken van een andere clearomizer dan de Eleaf Melo 3, dan kan dat. Alle clearomizers met een 510 aansluiting kunnen worden aangesloten op de Eleaf iStick Pico.

Uw Eleaf iStick Power Nano Instellen

In- en uitschakelen

De iStick Power Nano is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Eleaf in- of uit te schakelen, dient u 5 keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken.

Sleath on/off

Door de vuurknop en de min knop tegelijkertijd in te drukken terwijl het apparaat ingeschakeld is, kunt u schakelen tussen de Sealth On en de Sealth Off mode. In de Sealth On mode kan gedampt worden met het OLED-scherm uit. Druk één maal op de vuurknop om de huidige instellingen te bekijken.

Instellingsknoppen op slot zetten

Door de plus en de min-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden terwijl het apparaat ingeschakeld is, zet u de plus- en min knop op slot. Op het scherm zal nu “Lock” verschijnen. Op dezelfde manier kunt u de plus en min-knop ontgrendelen. Met deze functie kunt u voorkomen dat de plus en min-knop ongewenst ingedrukt worden en hiermee ongewenst instellingen veranderen.

Schermweergave draaien

Door de plus- en min knop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden terwijl uw apparaat uitgeschakeld is, draait het scherm 180 graden.

Schakelen tussen verschillende modes

Door lang op het knopje tussen de plus en min-knop te drukken, kunt u schakelen tussen VW, Bypass, Smart, TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR-M1, TCR-M2 en TCR-M3 modus.

 1. In Variabel Wattage Modus

  Als het apparaat in variable wattage modus staat, dient er een coil gebruikt te worden met een weerstand tussen 0,1Ohm en 3,5Ohm.

  Wattage instellen

  In deze modus kan het wattage worden ingesteld van 1W tot en met 40W door op de plus- en de min knop te drukken. De plusknop verhoogt het wattage en de min knop verlaagt het wattage.

 2. In Bypass Modus

  Als uw apparaat in Bypass mode staat, dient er een coil gebruikt te worden met een weerstand tussen 0,1Ohm en 3,5Ohm. Een directe uitgangsspanning wordt toegepast in deze modus. Hoe hoger de resterende batterijcapaciteit, hoe hoger de spanning die naar de batterij gaat.

 3. In Smart modus

  Als uw apparaat in Smart modus staat, kan het wattage ingesteld worden van 1W tot 40W, door op de plus of min-knop te drukken. Dit kan alleen als er een atomizer in het apparaat zit. De Smart modus zal de spanning meten voor elke weerstand en kan dit van 10 verschillende weerstanden opslaan. Zodra u de uitgangsspanning voor een bepaalde weerstand verandert, dan zal het apparaat de veranderde instelling automatisch opslaan. Als het apparaat al 10 weerstanden heeft onthouden en u wilt een nieuwe weerstand toevoegen, dan zal de eerst opgeslagen weerstand worden verwijderd. In deze modus ondersteunt het apparaat coils met een weerstand van 0,1Ohm-3,5Ohm.

 4. In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 of M3 modus

  Als uw apparaat in TC-Ni, TC-Ti of TC-SS modus staat, dient er een Nickel 200, Titanium of Stainless Steel 316 coil unit te worden gebruikt. De TCR (Temperature Coëfficiënt of Resistance) modus ondersteunt verschillende temperature control coils binnen de verschillende TCR waarde bereiken. De TCR kan ingesteld worden in verschillende waarden binnen het juiste bereik. De coil unit dient een weerstand te hebben tussen 0,05Ohm en 1,5Ohm.

De instellingen van de TCR M1, M2, en M3 modus

Druk als het apparaat uitgeschakeld is tegelijk op de vuur- en de plusknop, om in het instellingmenu te komen.

 1. Druk nu op de plus- of min knop om te schakelen tussen de M1, M2 of M3 modus;
 2. Druk één maal op de vuurknop om de modus te bevestigen;
 3. Druk op de plus- of min knop om de TRC waarde te verhogen of te verlagen. Houd hierbij rekening met het materiaal van de coil die u gebruikt*.
 4. Druk op de vuurknop of wacht tien seconden om de instelling te bevestigen.

*Schema met de verschillende waardes voor de coils die u kunt gebruiken in TCR modus.

MateriaalNickelTitaniumNiFeSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

 

Wattage instellen

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 en M3 modus, kan het wattage worden ingesteld van 1W tot en met 40W. Druk, zonder los te laten, tegelijkertijd op het knopje tussen de plus en min-knop en op de plus-knop om het wattage te verhogen. Druk anderzijds tegelijkertijd op het knopje tussen de plus en min-knop en op de min-knop om het wattage te verlagen.

Temperatuur instellen

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2, M3 modus, kan de temperatuur worden ingesteld van 100 tot en met 315 graden Celsius of 200 tot 600 Fahrenheit door op de plus- of de min knop te drukken. Door op de plusknop te drukken gaat de temperatuur omhoog en door op de min knop te drukken gaat de temperatuur omlaag. Dit gaat in stapjes van 5 graden Celsius of 10 Fahrenheit. Door de plus- of min knop ingedrukt te houden, gaat de temperatuur snel omhoog- of omlaag.

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

Verhoog de temperatuur tot 315 graden Celsius. Druk vervolgens nogmaals op de plusknop. De temperatuur zal nu automatisch omschakelen naar de laagste Fahrenheit (200F). Als u van Fahrenheit naar graden Celsius wilt, verlaagt u de temperatuur naar 200 Fahrenheit. Druk vervolgens nogmaals op de min knop. De temperatuurweergave zal nu automatisch omschakelen naar de hoogste graden Celsius (315C).

weerstand vastzetten

Houd in TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 en M3 modus, wanneer uw apparaat is ingeschakeld, de vuur- en de plusknop tegelijkertijd voor twee seconden ingedrukt om de weerstand vast te zetten. Het “lock-sign” zal op het scherm verschijnen. Op dezelfde manier kunt u de weerstand van het slot afhalen. Het Ohm teken (Ω) zal dan in het scherm verschijnen.

Let op:

 1. Zet de weerstand vast als uw coil unit op kamertemperatuur is, zodat de basisweerstand vastgelegd wordt. Doet u dit pas nadat u de coil al heeft gevuurd, dan meet het apparaat niet de oorspronkelijke weerstand en is het nulpunt onjuist.
 2. Als de weerstand is vastgezet en u verwijdert de coil en plaatst diezelfde coil opnieuw, kan het apparaat dezelfde basisweerstand behouden, ondanks dat de weerstand verhoogd kan zijn door een hogere temperatuur. Als de weerstand niet is vastgezet en u haalt de coil eruit en plaatst een coil terug, zal de melding “New coil up same sown” verschijnen. Als het dezelfde coil is, druk dan op de min knop. Is het een nieuwe coil? Druk dan op de plus knop. Zet de weerstand niet vast als u de coil unit vernieuwt door een coil unit met een andere weerstand.
 3. Als u per ongeluk een gemeenschappelijke coil of een coil met een weerstand van boven de 1,5Ohm in TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 of M3 gebruikt, zal het apparaat automatisch omschakelen naar VW-mode.

Beveiliging

Atomizer protection

Als u de vuurknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, stopt de elektrische sigaret met het doorlaten van spanning en verschijnt er “Over 10s” in het scherm.

Atomzier short-cirvuit en No atomizer protection

Als er kortsluiting ontstaat in de atomizer, zal de melding “Atomizer Short” verschijnen. Als er geen connectie met een coil unit is, zal de melding “No Atomizer” verschijnen.

Low-voltage protection

Als het voltage van de batterij lager is dan 3,3V, zal het scherm de melding “Lock” weergeven. Laadt uw apparaat op om het apparaat van het slot te halen.

Temperature protection

Als uw apparaat in TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 of M3 modus de ingestelde temperatuur bereikt, zal de melding “Temp Protection” verschijnen.

Temperature Alert

Als uw apparaat te warm wordt, verschijnt de melding “Device Too Hot”. Als het apparaat is afgekoeld kunt u het weer gebruiken.

Beginnen met dampen

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid en alle instellingen goed staan, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u de vuurknop. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

Tot slot

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee