Geekvape Aegis X Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Geekvape Aegis X elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Geekvape Aegis X Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Geekvape Aegis X elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x GeekVape Aegis X MOD
1x GeekVape Cerberus Sub-ohm Tank
1x 0,2Ω Super Mesh X1 Coil
1x Extra Glass Tube
1x Reserve onderdelen
1x USB oplaadkabel
1x Handleiding

 

UW GEEKVAPE AEGIS X OPLADEN

De Geekvape Aegis X werkt op twee losse 18650 batterijen. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterijen, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen worden en dat deze worden opgeladen voor de batterijen volledig leeg zijn.

We raden u aan de 18650 batterijen op te laden met een externe oplader. Zo wordt de mod niet belast en worden de batterijen efficiënt en snel opgeladen. U kunt uw batterijen ook via de mod opladen. Dat doet u als volgt:

Aan de voorkant van de Geekvape Aegis X vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. Op het display van de Aegis vindt u de batterijindicator. Op deze indicator kunt u zien of de batterij wordt opgeladen, en hoe vol uw batterij nog is.

UW GEEKVAPE AEGIS X GEBRUIKSKLAAR MAKEN

Coil unit plaatsen of vervangen

Als u de coil unit wilt plaatsen of vervangen, dient u de tank los te draaien van de atomizer base. Als u dit gedaan heeft kunt u de coil unit los schroeven en vervangen voor een nieuwe. Schroef het geheel weer terug in elkaar.

  • Let op: indien u gebruik maakt van een nieuwe coil unit, dient u deze 10 tot 15 minuten in een gevuld tankje te laten rusten alvorens u de e-sigaret gebruikt. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een branderige smaak.

Uw GeekVape Cerberus sub-ohm tank vullen met e-liquid

Indien u de Aegis wilt vullen met e-liquid, dient u de top cap een stukje tegen de klok in te draaien, waarna u deze los kunt halen. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. U ziet nu een rond gaatje in het midden en een langwerpig gat aan de zijkant. Laat de e-liquid via het langwerpig gat aan de zijkant het tankje in stromen. Het middelste buisje is voor de luchttoevoer. Hier mag geen e-liquid in terecht komen.

Uw Geekvape Aegis X in gebruik nemen

In gebruik nemen

De Geekvake Aegis X is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw elektrische sigaret aan te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Op het display zal zichtbaar worden wanneer het apparaat ingeschakeld is. Om de Aegis X uit te schakelen, dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Uw instellingen wijzigen

Door drie keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken, komt u in het instelmenu. Als u in het menu zit, kunt u door de verschillende modi navigeren door op de twee kleine instelknoppen die zich boven het Aegis logo bevinden te drukken. Om uw keuze te bevestigen, dient u twee seconden op de batterijknop te drukken. Op deze manier verlaat u tevens het instelmenu. Doet u niets? Dan zal de Aegis X het instelmenu na vijf seconden automatisch verlaten.

Power mode

In de power mode kunt u het wattage naar wens instellen. U doet dit door wanneer u in de PWR mode zit, te kiezen tussen Soft, Standard of Powerful. Dat doet u door op de plus- of de minknop te drukken. Wanneer u één van deze modi hebt ingesteld, kunt u het wattage instellen. Door op de plusknop te drukken gaat het wattage omhoog en door op de minknop te drukken gaat het wattage omlaag. Wanneer u één van deze knoppen ingedrukt houdt, kunt u de instelling sneller wijzigen.

Temperature control

Wanneer u in de Ti, Ni, SS of TCR modus zit, kunt u de temperatuurinstellingen wijzigen door op de plus- of de minknop te drukken. Wanneer u één van deze knoppen ingedrukt houdt, kunt u de instelling sneller wijzigen. Wanneer u over de maximum of minimum temperatuur gaat, schakelt de Aegis van Fahrenheit naar graden Celsius of andersom.

TCR parameters instellen (temperature coefficient of resistance)

Druk drie keer snel op de batterijknop om in het instelmenu te komen. Druk vervolgens op de plus- of de minknop om TCR mode te selecteren. Wanneer u dit gedaan hebt, drukt u op de batterijknop om met de cursor door TCR mode te navigeren. Druk nu op de plus- of de minknop om de parameters in te stellen. Door de plus- of de minknop ingedrukt te houden, kunt u de instelling sneller wijzigen.

VPC parameters instellen (manual curve mode)

Druk drie keer snel op de batterijknop om in het instelmenu te komen. Druk vervolgens op de plus- of de minknop om de VPC modus te selecteren. Druk nu op de batterijknop om de cursor op P1 te zetten. Wanneer u dit gedaan hebt, drukt u op de plus- of de minknop om de P1 power value naar wens in te stellen. Door langere tijd op de plus- of de minknop te drukken, kunt u de instelling sneller wijzigen. Door opnieuw op de batterijknop te drukken, selecteert u P2, P3, P4, P5 of P6. Wanneer u één van deze modi hebt geselecteerd, kunt u de instelling eveneens wijzigen door op de plus- of de minknop te drukken.

De puffmeter en weerstand resetten

De puff-meter houdt het aantal trekjes dat u neemt bij en de resistance houdt de coil bij. Wilt u de meters resetten? Druk dan op de batterijknop om de puff- of de coil counter of de te selecteren. Wanneer u dit gedaan hebt, dient u op de plusknop te drukken om de meter te wissen. Door opnieuw op de batterijknop te drukken kunt u de meter herstellen.

Menu instellingen

Wanneer u in het menu selectiescherm zit, kunt u tegelijkertijd op de plus- en de minknop drukken om het menu te betreden. Nu kunt u kiezen tussen AUTO/THEME/COLOR/VERSION/ABB/RESET. Gebruik de plus- en de minknop om het menu in te stellen.

Toets blokkering

Door de plus- en de minknop tegelijkertijd voor twee seconden ingedrukt te houden, kunt u de insteltoetsen blokkeren. Wanneer u dit gedaan hebt kan de Aegis nog wel in- en uitgeschakeld worden door vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Schermhelderheid instellen

Door de batterijknop ingedrukt te houden en tegelijkertijd op de plus- of de minknop te drukken, kunt u de helderheid van het display verhogen of verlagen.

Stealth mode

Wenst u wel gebruik te maken van uw Aegis X, maar hebt u liever dat het scherm uitstaat? Dan kunt u de Stealth mode inschakelen. Dit doet u door tegelijkertijd op de batterijknop, de plusknop en de minknop te drukken voor drie seconden. Op eenzelfde manier schakelt u het scherm weer in.

Starten met dampen

Zet het mondstuk aan uw lippen, druk op de batterijknop en inhaleer. Zodra u klaar bent met inhaleren, laat u de batterijknop direct los.

Beveiliging

De Geekvape Aegis Mini beschikt over verschillende beveiligingen om veilig gebruik te kunnen garanderen. De beveiligingen waarover de Aegis beschikt zijn:

 • Kortsluiting beveiliging
 • Hoge weerstandsbeveiliging
 • Laag voltage beveiliging
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Geen atomizer beveiliging
 • 10s cut-off
 • Schermblokkering
 • Beveiliging tegen zwakke batterij
 • Beveiliging tegen droge coil unit (TC modus)

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee