Geekvape Aegis Mini Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Geekvape Aegis Mini elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Geekvape Aegis Mini handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Geekvape Aegis Mini elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Geekvape Aegis Mini MOD
1x Cerberus Sub-ohm Tank
2x Extra Super Mesh X2 Coil 0.3Ω
1x Reserve Tankglaasje
1x Reserve onderdelen
1x USB oplaadkabel
1x Handleiding

 

UW GEEKVAPE AEGIS MINI OPLADEN

De Geekvape Aegis Mini beschikt over een batterij met een capaciteit van 2200mAh. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat deze wordt opgeladen voor de batterij volledig leeg is.

Aan de voorkant van de Geekvape Aegis vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. Op het display van de Aegis vindt u de batterijindicator. Op deze indicator kunt u zien of de batterij wordt opgeladen, en hoe vol uw batterij nog is.

UW GEEKVAPE AEGIS MINI GEBRUIKSKLAAR MAKEN

Coil unit plaatsen of vervangen

Als u de coil unit wilt plaatsen of vervangen, dient u de tank los te draaien van de atomizer base. Als u dit gedaan heeft kunt u de coil unit los schroeven en vervangen voor een nieuwe. Schroef het geheel weer terug in elkaar.

  • Let op: indien u gebruik maakt van een nieuwe coil unit, dient u deze 10 tot 15 minuten in een gevuld tankje te laten rusten alvorens u de e-sigaret gebruikt. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een branderige smaak.

Uw Aegis Mini vullen met e-liquid

Indien u de Aegis wilt vullen met e-liquid, dient u de top cap een stukje tegen de klok in te draaien, waarna u deze los kunt halen. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. U ziet nu een rond gaatje in het midden en een langwerpig gat aan de zijkant. Laat de e-liquid via het langwerpig gat aan de zijkant het tankje in stromen. Het middelste buisje is voor de luchttoevoer. Hier mag geen e-liquid in terecht komen.

Uw Geekvape Aegis MINI in gebruik nemen

In gebruik nemen

De Geekvake Aegis Mini is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw elektrische sigaret aan te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Op het display zal zichtbaar worden wanneer het apparaat ingeschakeld is. Om de Aegis uit te schakelen, dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Uw instellingen wijzigen

Door drie keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken, komt u in het instelmenu. Als u in het menu zit, kunt u tussen de verschillende modi (PWR, Ni, SS, Ti, TCR, VPC Bypass) navigeren door op de linker (-) en de rechter (+) instelknop te drukken. Om uw keuze te bevestigen, dient u één seconde op de batterijknop te drukken. Op deze manier verlaat u tevens het instelmenu. Doet u niets? Dan zal de Aegis het instelmenu na vijf seconden automatisch verlaten.

Power mode

In de power mode kunt u het wattage naar wens instellen. U doet dit door wanneer u in de PWR mode zit, op de plus- of de minknop te drukken. Door op de plusknop te drukken gaat het wattage omhoog en door op de minknop te drukken gaat het wattage omlaag. Wanneer u één van deze knoppen ingedrukt houdt, kunt u de instelling sneller wijzigen.

Temperature control

Wanneer u in de Ti, Ni, SS of TCR modus zit, kunt u de temperatuurinstellingen wijzigen door op de plus- of de minknop te drukken. Wanneer u één van deze knoppen ingedrukt houdt, kunt u de instelling sneller wijzigen. Wanneer u over de maximum of minimum temperatuur gaat, schakelt de Aegis van Fahrenheit naar graden Celsius of andersom.

De puff-meter instellen

De puff-meter houdt het aantal trekjes dat u neemt bij. Wilt u de meter weer op nul zetten? Druk dan op de batterijknop om de “puff value” te selecteren. Wanneer u dit gedaan hebt, dient u op de plusknop te drukken om de meter te wissen. Door opnieuw op de batterijknop te drukken kunt u de meter herstellen.

TCR parameters instellen (temperature coefficient of resistance)

Druk drie keer snel op de batterijknop om in het instelmenu te komen. Druk vervolgens op de plus- of de minknop om TCR mode te selecteren. Wanneer u dit gedaan hebt, drukt u op de batterijknop om met de cursor door TCR mode te navigeren. Druk nu op de plus- of de minknop om de parameters in te stellen. Door de plus- of de minknop ingedrukt te houden, kunt u de instelling sneller wijzigen.

VPC parameters instellen (manual curve mode)

Druk drie keer snel op de batterijknop om in het instelmenu te komen. Druk vervolgens op de plus- of de minknop om de VPC modus te selecteren. Druk nu op de batterijknop om de cursor op P1 te zetten. Wanneer u dit gedaan hebt, drukt u op de plus- of de minknop om de P1 power value naar wens in te stellen. Door langere tijd op de plus- of de minknop te drukken, kunt u de instelling sneller wijzigen. Door opnieuw op de batterijknop te drukken, selecteert u P2, P3, P4 of P5. Wanneer u één van deze modi hebt geselecteerd, kunt u de instelling eveneens wijzigen door op de plus- of de minknop te drukken.

Toets blokkering

Door de plus- en de minknop tegelijkertijd voor twee seconden ingedrukt te houden, kunt u de insteltoetsen blokkeren. Wanneer u dit gedaan hebt kan de Aegis nog wel in- en uitgeschakeld worden door vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Starten met dampen

Zet het mondstuk aan uw lippen, druk op de batterijknop en inhaleer. Zodra u klaar bent met inhaleren, laat u de batterijknop direct los.

Beveiliging

De Geekvape Aegis Mini beschikt over verschillende beveiligingen om veilig gebruik te kunnen garanderen. De beveiligingen waarover de Aegis beschikt zijn:

 • Kortsluiting beveiliging
 • Hoge weerstandsbeveiliging
 • Laag voltage beveiliging
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Geen atomizer beveiliging
 • 10s cut-off
 • Schermblokkering
 • Beveiliging tegen zwakke batterij
 • Beveiliging tegen droge coil unit (TC modus)

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee