Eleaf iStick Trim Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Trim elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick Trim Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Trim Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Eleaf iStick Trim Body
1x Eleaf GSTurbo Clearomizer
1x Eleaf GS Air Coil Unit 0,75Ω
1x Eleaf GS Air Coil Unit 1,5Ω
1x Micro USB Oplaadkabel

 

UW ELEAF ISTICK TRIM OPLADEN

De iStick Trim beschikt over een batterij met een capaciteit van 1800mAh. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aan de onderkant van de e-sigaret vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw e-sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. De batterij indicator zal knipperen om aan te geven dat uw apparaat aan het opladen is. Als uw batterij volledig is opgeladen, zal de batterij indicator uitgaat.

De Trim bevat vijf LED lampjes om aan te geven hoe vol uw batterij nog is. Als het batterijpercentage 100% tot 81% is, zullen er vijf lampjes branden. Is de batterij voor 80% tot 61% vol, dan branden er vier lampjes. Bij een percentage van 60% tot 41% branden er drie lampjes. Bevat uw batterij 40% tot 21%, dan branden er 2 lampjes. Als uw batterij bijna leeg is en minder dan 20% bevat, brandt er één lampje.

UW ELEAF ISTICK TRIM GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit van de Eleaf GSTurbo clearomizer te plaatsen of te vervangen, dient u de atomizer base los te draaien van het tankje. Voor u dit kunt doen, is het van belang dat u de clearomizer losdraait van de Eleaf iStick Trim body.

Als u de clearomizer in uw handen hebt, dient u deze op zijn kop te houden. Nu draait u de atomizer base tegen de klok in los van het tankje. Als u dit gedaan heeft, hebt u de atomizer base in uw handen. Draai nu de eventuele oude coil unit los van de atomizer base, en plaats een nieuwe. Nu kunt u het geheel weer terug in elkaar draaien.

  • Let op: Wanneer u een nieuwe coil unit hebt geplaatst, is het raadzaam om deze tien minuten in een gevuld tankje te laten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een verbrande smaak.

Uw Eleaf GSTurbo clearomizer vullen met e-liquid

De GSTurbo clearomizer dient gevuld te worden via de onderkant. Om uw Eleaf GSTurbo te vullen met e-liquid, dient u de clearomizer op de zelfde manier open te draaien als hierboven beschreven. Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken.

Als eerste kunt u de coil primen. Dat doet u door een druppeltje e-liquid in het gaatje aan de bovenkant van de coil en aan de sleuven aan de zijkant van de coil te druppelen. Zet de atomizer base met de coil nu weg en pak het tankje. Houd het tankje ietwat schuin en laat de e-liquid langs de zijkant van het glas in het tankje lopen. Vul het tankje voor ongeveer 75%. Het is van groot belang dat er geen e-liquid in het middelste buisje terecht komt. Dit is het buisje voor de luchttoevoer. Indien hier e-liquid in terecht komt, kunt u e-liquid in uw mond krijgen.

Nu schroeft u de atomizer base met de coil unit terug op het tankje. Als u dit gedaan hebt, schroeft u de clearomizer terug op de Eleaf iStick Trim body. Laat de iStick Trim vijf tot tien minuten rusten, zodat de coil unit de kans krijgt om de e-liquid goed te absorberen. Uw e-sigaret is nu klaar voor gebruik.

  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een verbrande smaak.

UW ELEAF ISTICK TRIM IN GEBRUIK NEMEN

Uw elektrische sigaret in- of uitschakelen

De iStick is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Eleaf aan te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Met snel bedoelen we binnen één a twee seconden. Wilt u de batterij weer op slot zetten, dan dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

De iStick Trim instellen

De Eleaf iStick Trim is in drie standen te gebruiken. U kunt de Trim gebruiken in Low Power, Modest Power en High Power. Door drie keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken, kunt u schakelen tussen de verschillende standen. Afhankelijk van de coil unit die u gebruikt en de mode die u instelt, verkrijgt u een ander wattage en daarmee een andere dampervaring.

Op het display welke zich aan de bovenkant bevindt, kunt u zien in welke modus de Trim staat. De hoogte van het wattage is per stand afhankelijk van de weerstand van de coil. In onderstaand schema kunt u zien hoe het zit:

WeerstandLow PowerModest PowerHigh Power
0,60Ω - 0,99Ω 12W 16,5W 22W
1,00Ω - 1,99Ω 12W 15W 18W
2,00Ω - 3,00Ω 5W 8W 10W

 

Airflow Control

De zwarte ring die zich aan de clearomizer bevindt kunt u gebruiken om de luchttoevoer naar wens in te stellen. Door de zwarte ring tegen de klok in en met de klok mee te draaien, zet u de luchttoevoer verder open of draait u deze verder dicht. Hoe groter de luchttoevoer, hoe meer damp er wordt gecreëerd. Staat de luchttoevoer dichter, dan komt er minder damp vrij.

  • Let op: Zorg er voor dat u de luchttoevoer nooit helemaal dichtdraait. Als u dat wel doet, wordt er geen lucht meer doorgelaten en kan de atomizer verbranden.

Uw elektrische sigaret gebruiken

Om een hijs te nemen van uw e-sigaret, dient u op de batterijknop te drukken en aan het mondstuk te zuigen. Laat als u klaar bent met het nemen van de hijs, de batterijknop los.

BEVEILIGING

 • Atomizer beveiliging: Als de batterijknop langer dan 15 seconden wordt ingedrukt, zal het apparaat zichzelf uitschakelen. In het display verschijnt ‘Over 10s’.
 • Weerstand beveiliging: Als de weerstand van de coil lager dan 0,6 Ohm is, zal het display ‘atomizer short’ weergeven als u op de vuurknop drukt.
 • Geen atomizer alert: Het display zal ‘No Atomizer’ weergeven als er geen atomizer gevonden wordt of als de atomizer een weerstand van 3.0 Ohm of hoger heeft.
 • Low voltage protection: Als het voltage lager is dan 3,3V zal het scherm ‘Lock’ weergeven en de spanning wegvallen. Door het apparaat op te laden, kunt u de BASAL opnieuw inschakelen.
 • Temperature alert: Als de temperatuur van het apparaat te hoog is, zal de spanning wegvallen en het scherm ‘device too hot’ weergeven. Als de Eleaf is afgekoeld, kunt u er weer gebruik van maken.

 

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee