Eleaf iStick TC100W Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick TC100W elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick TC100W Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick TC100W box MOD Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe box MOD, deze handleiding zorgvuldig door.

WAT ZIT ER IN DE DOOS

1x Eleaf iStick TC100W Body
1x USB oplaadkabel
1x Engelstalige Handleiding
1x 510 Connector

 

UW ELEAF ISTICK TC100W OPLADEN

De iStick TC100W werkt op een standaard 18650 batterij. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Verwijder het magnetische batterijklepje en plaats een 18650 batterij met de pluskant naar boven in het apparaat. Zorg dat het zwarte lint onder de batterij zit, zodat deze makkelijk te verwijderen is.

Aan de onderkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw box MOD te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. De batterij indicator zal knipperen om aan te geven dat uw apparaat aan het opladen is. Als uw batterij volledig is opgeladen, zal het scherm uitgaan.

Het volledig opladen van uw batterij duurt, afhankelijk van de batterijcapaciteit, ongeveer 3 uur.

UW ELEAF ISTICK TC100W IN GEBRUIK NEMEN

Uw Eleaf iStick TC100W aan- en uit zetten

De iStick is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw box MOD aan te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Op het display is de batterij status, de weerstand van de atomizer en het ingestelde wattage of de temperatuur af te lezen. Met de middelste menu knop kunt u kiezen om in de wattage mode, in de temperature Nickel mode of in de temperature Titanium mode te dampen. Door de knop twee seconden in te drukken, kunt u schakelen tussen deze standen. Om uw Eleaf uit te schakelen, dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Schakelen tussen de verschillende modi

Door lang op de batterijknop te drukken, kunt u schakelen tussen de variable wattage modus, de Bypass modus, de TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR-M1, TCR-M2 en TCR-3 modus.

Variable wattage modus

Wanneer u in de variable wattage modus zit, kunt u het wattage naar wens instellen. Het wattage van de Eleaf iStick TC100W is in te stellen van 1,0 tot en met 100 watt. Dit doet u in de wattage modus met de pijltjes. Hoe hoger u het wattage instelt, hoe meer damp en hoe meer u in uw keel zult voelen.

    • Let op: Een te hoge instelling kan een verbrande smaak geven.
    • Let op: Gebruik de wattage modus nooit met een Ni200 coil unit. Gebruik voor de Ni200 coil unit altijd de temperature mode. De weerstand van de coil moet tussen de 0,1 ohm en 3,5 ohm liggen.

Bypass modus

Wanneer u in de Bypass modus dampt, wordt er een directe uitgangsspanning toegepast. Dat betekent dat dat de spanning van de batterij direct naar de atomizer wordt geleid. Indien u in deze modus wilt dampen, dient u gebruik te maken van coils die beschikken over een weerstand tussen 0,1 ohm en 3,5 ohm.

Temperature control modus

In de temperature control modus kan de temperatuur naar wens worden aangepast doormiddel van de pijltjestoetsen. De temperatuur kan worden ingesteld tussen de 100 en de 315 graden Celsius of tussen de 200 en 600 graden Fahrenheit.

    • Let op: De temperature control modus van de iStick TC100W is slechts geschikt voor Ni200 coil units. Gebruik geen ander materiaal.

TC-Ni/TC-Ti/TC-SS/TCR(M1, M2, M3) modus

Wanneer u in de TC- Ni, TC-Ti of in de TC-SS modus dampt, kunt u gebruik maken van coil units die gemaakt zijn van Nickel 200, Titanium en 316 Stainless Steel. Dampt u in de Temperature Coefficient of Resistance (TCR) modus? Dan kunt u gebruik maken van coils die binnen de verschillende TCR waarden vallen en een weerstand van 0,05 ohm tot en met 1,5 ohm hebben.

TCR (M1, M2, M3) modi instellen

Druk wanneer de iStick is uitgeschakeld, tegelijkertijd op de batterijknop en de plusknop om in het TCR instellingsmenu te komen.

Druk op de plus- of de minknop om te schakelen tussen M1, M2 en M3. Druk nu op de batterijknop om de gekozen modus te bevestigen. Druk dan op de plus- of de minknop om de TCR waarden in te stellen aan de hand van het materiaal van de coil die u gebruikt. Bekijk hiervoor onderstaand schema. Houd de batterijknop ingedrukt of wacht tien seconden om de instelling te bevestigen.

MateriaalNickelNiFeTitaniumSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600 - 700 300 - 400 300 - 400 80 - 200

Wattage instellen onder TCR

Het wattage kan worden ingesteld van 1W tot en met 100W. Door de menu knop en de plusknop tegelijkertijd ingedrukt te houden, kunt u het wattage omhoog zetten. Indien u het wattage juist wilt verlagen, houdt u tegelijkertijd de menu- en de minknop ingedrukt.

Temperatuur instellen onder TCR

De temperatuur kan worden ingesteld van 100 tot en met 315 graden Celsius of 200 tot en met 600 Fahrenheit. U kunt de temperatuur instellen door op de plus- of de minknop te drukken. De temperatuur verhoogt- of verlaagt dan in stapjes van 5 graden Celsius of 10 Fahrenheit.

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

U kunt schakelen tussen de Celsius en Fahrenheit door door te gaan naar de maximum of de minimum temperatuur, en dan één keer door te klikken. Voorbeeld: indien het apparaat op 315 graden Celsius staat en u drukt één maal op de plusknop, dan schakelt de MOD over naar 200 Fahrenheit.

De weerstand van de atomizer vastzetten

Omdat Nickel van weerstand verandert als de draad warm wordt, is het belangrijk om de weerstand te vergrendelen. Doe dit als de clearomizer op kamertemperatuur is.

Draai de clearomizer op de iStick TC100W. Houd de aan- en uitknop en de plusknop voor twee seconden tegelijk ingedrukt. Op het display ziet u achter de weerstand het Ohm-teken (Ω) veranderen in een slotje. De weerstand van de coil is nu vergrendeld. Als u de coil unit wilt vervangen, of een nieuwe clearomizer wil plaatsen, drukt u nogmaals de aan- en uitknop en de plusknop tegelijk voor twee seconden in. Het slotje verandert nu terug in een Ohm-teken (Ω). De weerstand is nu ontgrendeld.

Coil unit/clearomizer vervangen

Op het display verschijnt “New coil up same down”. U klikt nu op de plusknop om de nieuwe coil unit of clearomizer te bevestigen. Als u dit gedaan heeft, kunt u de weerstand weer vergrendelen.

Tijdens het dampen houdt u de aan- en uitknop ingedrukt. Op het scherm zal u tijdens het indrukken van de knop het aantal seconden van de duur van de hijs zien. Wanneer de knop langer dan tien seconden ingedrukt wordt, zal de iStick in beveiliging schieten. De melding “Over 10s” zal verschijnen.

Instelknoppen vergrendelen

Indien u de instelknoppen wilt vergrendelen, dient u deze beide tegelijk in te drukken voor twee seconden. Op het display verschijnt nu “Lock”. Om de knoppen te ontgrendelen, dient u beide knoppen eveneens voor twee seconden ingedrukt te houden.

Display omdraaien

Om het display van de iStick om te draaien, dient u als deze uitgeschakeld is de twee instelknoppen ingedrukt te houden tot het display oplicht. Om het display terug te draaien, dient u de instelknoppen eveneens ingedrukt te houden in de uitgeschakelde modus. Uw apparaat uitschakelen doet u door vijf keer snel op de aan- en uitknop te drukken.

Stealth mode

De iStick kan zo ingesteld worden dat het display zwart blijft tijdens het dampen. Dit doet u door de aan- en uitknop en de minknop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Om snel de huidige instellingen te kunnen bekijken, kunt u eenmaal kort op de aan- en uitknop drukken.

Clearomizer

De iStick werkt met alle clearomizers die voorzien zijn van een 510 of eGo aansluiting. Als u een clearomizer met een eGo aansluiting wil gebruiken, dient u gebruik te maken van een 510 naar eGo adapter.

Meldingen en beveiligingen

Mocht er kortsluiting ontstaan, zal op het display “Atomizer Short” verschijnen. Wanneer de weerstand lager dan 0,15 Ohm is in de wattage modus, of 0,05 Ohm in de temperature control modus, ziet u op het display “Atomizer low”. Om de accu te beschermen tegen te ver ontladen, zal de accu zichzelf uitschakelen wanneer de batterijspanning 3,3V is. Wanneer in de temperature control modus de coil unit warmer is dan de ingestelde temperatuur, zal op het display de melding “Temp protection” verschijnen. Wanneer de iStick te warm wordt, verschijnt er “Device too hot” op het display. De iStick zal in de beveiliging schieten en is weer te gebruiken als deze weer is afgekoeld.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee