Eleaf iStick Rim Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Rim elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick Rim Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Rim elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Eleaf iStick Rim 80W
1x Eleaf iStick MELO 5 Clearomizer
1x 0,6Ω Eleaf EC-SS316L Meshed
1x 0,15Ω Eleaf EC-Meshed
1x Eleaf QC3.0 Oplaadkabel
1x Reserve onderdelen
1x Handleiding

 

Uw Eleaf iStick Rim Opladen

De Eleaf iStick Rim beschikt over een batterij met een capaciteit van 3000mAh. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat deze wordt opgeladen voor de batterij volledig leeg is.

Aan de onderkant van de Eleaf Rim vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de USB-C kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de USB-C poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat. Aan de voorkant van de Rim vindt u een display. Op dit display kunt u uw resterende batterijcapaciteit is.

Uw Eleaf iStick MELO 5 gebruiksklaar maken

De coil unit plaatsen of vervangen

De MELO 5 beschikt over een kinderslot aan de onderkant. De coil unit bevindt zich op de atomizer base. Wanneer u de coil unit wenst te vervangen voor een nieuwe, dient u de atomizer base los te draaien van de onderkant van de tank. Als u dit doet, sluit het e-liquid reservoir zichzelf automatisch af. Wanneer u dit gedaan hebt kunt u de coil unit losdraaien en vervangen voor een nieuwe. Schroef het geheel weer terug in elkaar.

    • Let op: Indien u gebruik maakt van een nieuwe coil unit, dient u deze tien tot vijftien minuten in een gevuld tankje te laten rusten alvorens u de e-sigaret gebruikt. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u een verbrande smaak.

Uw iStick MELO 5 vullen met e-liquid

De Eleaf iStick MELO 5 beschikt over een top fill pull-and-slide systeem. Indien u de MELO 5 clearomizer wilt vullen met e-liquid, dient u de top cap ietwat omhoog te trekken, en deze daarna van de tank te schuiven. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. U ziet nu een rond gaatje in het midden en een langwerpig gat aan de zijkant. Laat de e-liquid via het langwerpig gat het tankje in stromen. Het middelste buisje is voor de luchttoevoer. Hier mag geen e-liquid in terecht komen.

Uw Eleaf iStick Rim in gebruik nemen

In- en uitschakelen

De Eleaf iStick Rim is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw elektrische sigaret aan te zetten, dient u vijf keer binnen 1,5 seconden op de batterijknop te drukken. Op het display zal worden weergeven dat het apparaat is ingeschakeld. Om de Rim uit te schakelen, dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Het menu besturen

Door tegelijkertijd op de batterij- en de plusknop te drukken, opent u het menu. Wanneer u in het menu bent, kunt u kiezen uit drie parameters om weer te geven op het display. U kunt kiezen tussen Puff, Time en Volt. Verder kunt u in het menu de stealth mode in- of uitschakelen. Wanneer u deze modus inschakelt, is het scherm uitgeschakeld, maar kunt u de mod nog wel gebruiken. In het menu hebt u daarnaast in de Wattage modus de optie om de preheat functie in- of uit te schakelen, in te stellen wanneer uw scherm op slaapstand gaat en bekijken op welke hardware versie uw mod draait.

U kunt door het menu navigeren door op de plus- of de minknop te drukken. Met de batterijknop kunt u uw keuze bevestigen. Wanneer u de instellingen naar wens hebt ingesteld, kunt u in het menu navigeren naar EXIT. Druk wanneer u daar bent op de batterijknop, en het menu zal afsluiten.

Het wattage instellen

Wanneer u in de variable wattage (VW) modus zit, kunt u het wattage middels de plus- en de minknop naar wens instellen. Wanneer u de plus- of de minknop ingedrukt houdt, zal de waarde snel op- of aflopen.

Starten met dampen

Zet het mondstuk aan uw lippen, druk op de batterijknop en inhaleer. Zodra u klaar bent met inhaleren, laat u de batterijknop direct los.

Beveiligingen en eigenschappen

De Eleaf iStick Rim beschikt over verschillende beveiligingen en eigenschappen om veiligheid te kunnen garanderen. De beveiligingen en eigenschappen waarover de Rim beschikt zijn:

  • Weerstandsrange: 0,05ohm tot en met 3,0 ohm;
  • Atomizer protection: Wanneer u de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, zal de spanning automatisch wegvallen;
  • Beveiliging tegen kortsluiting:Wanneer er kortsluiting ontstaat, verschijnt er ‘atomizer short’ op het display;
  • Beveiliging tegen onderladen:Wanneer de spanning van de batterij lager is dan 3,3V, zal deze niet inschakelen. U dient de Eleaf op te laden alvorens u hem kunt gebruiken;
  • Beveiliging tegen dry hit: Wanneer deze functie is ingeschakeld, zal er ‘dry protection’ op het display verschijnen en de spanning van de batterij wegvallen. U dient de clearomizer te vullen om de iStick Rim weer te kunnen gebruiken.
    • Let op: De beveiliging tegen dry hit werkt alleen wanneer u gebruik maakt van de ES-S 0,6 ohm atomizer en wanneer het apparaat is ingesteld op 30 Watt of lager.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u verder nog vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00uur tot 18:00uur voor u klaar.

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee