Eleaf iStick Pico S Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Pico S elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iStick Pico S Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iStick Pico S elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Eleaf iStick Pico S MOD
1x Eleaf ELLO Vate Clearomizer
1x 0,15Ω HW-M Coil (70 - 80W)
1x 0,2Ω HW-N Coil (65 - 75W)
1x 18650 Batterij Sleeve
1x Micro USB oplaadkabel
1x Reserve onderdelen
1x Handleiding

 

Uw Eleaf iStick Pico S Opladen

De iStick Pico S werkt op zowel een verwisselbare 18650 batterij als op een 21700 batterij, welke u in de battery tube dient te plaatsen. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

Aangeraden wordt om de 18650 of de 21700 batterij op te laden via een externe oplader. Zo wordt de MOD niet belast en wordt de batterij sneller opgeladen. U kunt de batterij echter ook via de Pico S opladen. U dient de batterij dan eerst in de MOD te plaatsen. Dat doet u door de battery tube uit de MOD te draaien. Als u dit gedaan hebt, dient u de batterij met de minpool aan de bovenkant en de pluspool aan de onderkant in de battery tube te plaatsen.

  • Let op: Indien u gebruik maakt van een 18650 batterij, dient u de batterij passend te maken door gebruik te maken van de meegeleverde battery sleave.

Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een 1A AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

De batterij indicator op het scherm van de iStick Pico S zal knipperen als de resterende batterijcapaciteit lager is dan 10%. Tijdens het opladen zal de batterij indicator blijven knipperen. Als uw batterij volledig opgeladen is, zal het scherm uit gaan.

Uw Eleaf Ello Vate clearomizer gebruiksklaar maken

Coil unit plaatsen of vervangen

Om de coil unit te plaatsen of te vervangen, dient u de clearomizer van de iStick Pico S af te schroeven. Draai nu de onderste ring los van het tankje. Let hierbij op dat u het tankje op zijn kop houdt en wegzet, omdat anders eventuele e-liquid uit het tankje loopt. Neem de base tussen uw vingers, en draai met de andere hand de coil unit voorzichtig los. Draai een nieuwe coil unit op de base. Om te zorgen dat de coil unit voldoende e-liquid absorbeert, is het raadzaam om twee druppels e-liquid in de wick van de coil te druppelen. Schroef vervolgens het geheel weer in elkaar.

Vullen met e-liquid

De Eleaf ELLO Vate clearomizer wordt gevuld via de bovenkant. Schuif het mondstuk in de richting van het pijltje. Nu kunt u in het tankje kijken. Aan de zijkant ziet u een langwerpig gat. Vul het tankje via dit gat met e-liquid en draai het mondstuk terug op het tankje.

  • Let op: Vul het tankje voor niet meer dan 90%, om lekkage te voorkomen. Zorg daarnaast dat u uw clearomizer niet helemaal leeg dampt, maar vul deze op tijd bij. Zo voorkomt dat de coil unit droog wordt en voorkomt u een branderige smaak.
  • Let op: Houd bij het gebruik van een nieuwe coil unit uw elektrische sigaret, nadat u deze gevuld heeft, 10 tot 15 minuten rechtop. Op deze manier kan de coil unit de vloeistof goed absorberen en voorkomt u een branderige smaak.

Airflow control

De Eleaf ELLO Vate is uitgerust met een ring waarmee u de luchttoevoer naar wens aan kunt passen. Dit doet u door de onderste ring van de clearomizer met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

510 aansluiting

Mocht u gebruik willen maken van een andere clearomizer dan de Eleaf ELLO Vate, dan kan dat. Alle clearomizers met een 510 aansluiting kunnen worden aangesloten op de Eleaf iStick Pico S.

Uw Eleaf iStick Pico S instellen

In- en uitschakelen

De Eleaf iStick Pico S is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw Eleaf in- of uit te schakelen, dient u vijf keer binnen één tot twee seconden op de batterijknop te drukken.

Stealth on/off

Door de batterij- en de minknop tegelijkertijd in te drukken terwijl het apparaat ingeschakeld is, kunt u schakelen tussen de Sealth On en de Sealth Off mode. In de Sealth On mode kan gedampt worden met het OLED-scherm uit. Druk één keer op de batterijknop om de huidige instellingen te bekijken.

Instellingsknoppen op slot zetten

Door de plus- en de minknop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden terwijl het apparaat ingeschakeld is, zet u de plus- en min knop op slot. Op het scherm zal nu “Lock” verschijnen. Op dezelfde manier kunt u de plus- en min knop ontgrendelen. Met deze functie kunt u voorkomen dat de plus- en min knop ongewenst ingedrukt worden en hiermee ongewenst instellingen veranderen.

Schermweergave draaien

Door de plus- en min knop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden terwijl uw apparaat uitgeschakeld is, draait het scherm 180 graden.

Het instellen van de modi

Schakelen tussen verschillende modi

Door drie keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken terwijl het apparaat is ingeschakeld, zal het scherm de huidige modus laten zien. Door op de plus- of min knop te drukken kunt u schakelen tussen VW, Bypass, TC-Ni, TC-Ti, TC-SS316, TCR-M1, TCR-M2 en TCR-M3 modi. Druk vervolgens één keer op de batterijknop of wacht 10 seconden om de instelling te bevestigen.

Wattage instellen

In deze modus kan het wattage worden ingesteld van 1W tot en met 100W door op de plus- of de min knop te drukken. De plusknop verhoogt het wattage en de min knop verlaagt het wattage. Als het apparaat in variable wattage modus staat, dient er een coil gebruikt te worden met een weerstand tussen 0,05 ohm en 3,0 ohm.

In Bypass modus

Als uw apparaat in Bypass mode staat, wordt er een directe uitgangsspanning toegepast. Hoe hoger de resterende batterijcapaciteit, hoe hoger de spanning die naar de batterij gaat.

  • Let op: We raden u af om deze stand te gebruiken als u geen ervaren damper bent. In de Bypass modus is er geen temperatuurbescherming en kan het apparaat erg warm worden.

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 of M3 modus

Als uw apparaat in TC-Ni, TC-Ti of TC-SS modus staat, dient er een Nickel 200, Titanium of Stainless Steel 316 coil unit te worden gebruikt welke een weerstand heeft van 0,05 ohm tot en met 1,5 ohm. De TCR (Temperature Coëfficiënt of Resistance) modus ondersteunt verschillende temperature control coils binnen de verschillende TCR waarde bereiken. De TCR kan ingesteld worden in verschillende waarden binnen het juiste bereik.

De instellingen van de TCR M1, M2 en M3 modus

Druk als het apparaat uitgeschakeld is tegelijk langdurig op de batterij- en de plusknop om het instellingmenu te komen. Druk nu achter elkaar op de batterijknop om te schakelen tussen de M1, M2 of M3 modi. Druk op de plus- of min knop om de TRC waarde te verhogen of te verlagen. Houd hierbij rekening met het materiaal van de coil die u gebruikt. Bekijk hiervoor onderstaand schema. Druk langdurig op de batterijknop of wacht tien seconden om de instelling te bevestigen.

MateriaalNickelTitaniumNiFeSS (303, 304, 316, 317)
TCR waarde bereik 600-700 300-400 300-400 80-220

Wattage instellen

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2 en M3 modus, kan het wattage worden ingesteld van 1W tot en met 85W. Druk vier keer snel achter elkaar op de batterijknop om het wattage instellingsmenu te bereiken. Druk op de plus- of min knop om het wattage te verhogen of te verlagen. Houd de plus- of min knop ingedrukt om het wattage snel te verhogen of te verlagen.

Temperatuur instellen

In TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR M1, M2, M3 modus, kan de temperatuur worden ingesteld van 100 tot en met 315 graden Celsius door op de plus- of de min knop te drukken. Door op de plusknop te drukken gaat de temperatuur omhoog en door op de min knop te drukken gaat de temperatuur omlaag. Door de plus- of min knop ingedrukt te houden, gaat de temperatuur snel omhoog- of omlaag.

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

Verhoog de temperatuur tot 315 graden Celsius. Druk vervolgens nogmaals op de plusknop. De temperatuur zal nu automatisch omschakelen naar de laagste Fahrenheit (220F). Als u van Fahrenheit naar graden Celsius wilt, verlaagt u de temperatuur naar 220 Fahrenheit. Druk vervolgens nogmaals op de min knop. De temperatuurweergave zal nu automatisch omschakelen naar de hoogste graden Celsius (315C).

De firmware van de Pico S upgraden

Eleaf brengt zo nu en dan een upgrade uit, om er voor te zorgen dat uw iStick Pico S over de nieuwste functionaliteiten beschikt. Hoe u uw apparaat kunt upgraden leest u hier.

Beginnen met dampen

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid en alle instellingen goed staan, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u de batterijknop ingedrukt. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

Beveiliging

Om uw veiligheid te kunnen garanderen is de Eleaf iStick Pico S uitgerust met verschillende beveiligingen:

 • Atomizer protection: Als u de batterijknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, stopt de elektrische sigaret met het doorlaten van spanning en verschijnt er “Over 10s” in het scherm.
 • Atomizer low alert : Als de weerstand van de coil unit lager dan 0,1Ohm in VW of Bypass modus, of lager dan 0,05Ohm in TC modus is, zal de melding “Atomizer low” verschijnen.
 • Atomizer short-circuit en No atomizer protection: Als er kortsluiting ontstaat in de atomizer, zal de melding “Atomizer Short” verschijnen. Als er geen connectie met een coil unit is, zal de melding “No Atomizer” verschijnen.
 • Low-voltage protection: Als het voltage van de batterij lager is dan 3,3V, zal het scherm eerst de melding “Battery Low” weergeven en daarna de melding “Lock”. Laadt uw apparaat op om het apparaat van het slot te halen.
 • Temperature protection : Als uw apparaat in TC modus de ingestelde temperatuur bereikt, zal de melding “Temp Protection” verschijnen. U kunt het apparaat gewoon blijven gebruiken.
 • Temperature Alert: Als uw apparaat te warm wordt, verschijnt de melding “Device Too Hot”. Als het apparaat is afgekoeld kunt u het weer gebruiken.
 • Weak Battery Alert: In alle modussen; als het apparaat met een coil unit werkt en het voltage van de batterij daalt tot 2,9V, zal de melding “Weak Battery” verschijnen. Het uitgangsvermogen zal dalen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee