Eleaf iKonn Total Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iKonn Total elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf iKonn Total Kit Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf iKonn Total. Lees om op optimaal gebruik te maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Eleaf iKonn Total MOD
2x Eleaf ELLO Mini Tank
2x 0,2Ω HW1 Single Coil
2x 0,3Ω HW2 Dual Coil
2x Eleaf USB oplaadkabel
1x Reserve onderdeeltjes

 

UW ELEAF IKONN VOORZIEN VAN EEN BATTERIJ EN OPLADEN

De Eleaf iKonn maakt gebruik van een losse 18650 Li-on batterij. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig wordt opgeladen, en wordt opgeladen voor deze volledig leeg is.

U kunt de 18650 Li-on batterij op 2 manieren opladen. De beste manier is om uw batterij op te laden via een externe lader. Zo wordt tijdens het opladen alleen de batterij belast, en niet uw elektrische sigaret. U kunt de Li-on batterij ook opladen middels uw elektrische sigaret. U dient de batterij dan eerst in het apparaat te plaatsen. Dat doet u door de ronde dop op de bovenkant van het apparaat los. Vervolgens plaatst u de batterij in het apparaat. Let hierbij goed op dat u de batterij op de juiste manier plaatst. Dat wil zeggen: met de pluspool naar beneden en met de minpool naar boven.

Aan de onderkant van de Eleaf iKonn vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB oplaadkabel in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de USB poort van de kabel in uw computer of in een ander apparaat. U kunt uw iKonn ook via het stopcontact opladen. U dient de USB aansluiting van de USB oplaadkabel dan in een 1A AC adapter te steken, welke u vervolgens in het stopcontact doet.
Als u dit gedaan heeft, zal er een rood lichtje gaan branden. Wanneer uw apparaat volledig is opgeladen, zal het lampje uitgaan.
Om te zien hoe vol uw batterij nog is, kunt u het volgende schema aanhouden:

 • 60-100%          Het lampje blijft branden
 • 30-59%            Het lampje knippert langzaam
 • 10-29%            Het lampje knippert matig
 • 0-9%                Het lampje knippert snel

UW ELEAF IKONN GEBRUIKSKLAAR MAKEN

De coil unit plaatsen of vervangen

Als u de coil unit in de ELLO mini clearomizer wilt plaatsen, dient u de clearomizer cover van het apparaat te schuiven. Vervolgens dient u de ELLO mini los te draaien van de iKonn. Om bij de coil unit te komen, dient u het tankje los te draaien van de ring aan de onderkant van het glaasje. Als u dit gedaan heeft, heeft u de atomizer base in uw hand. Dit is het gedeelte waar de coil unit op zit. Draai de oude coil unit van de atomizer base af en plaats een nieuwe. Nu kunt u het geheel weer in elkaar zetten.

  • Let op: Laat uw elektrische sigaret als u een nieuwe coil unit geplaatst hebt en u deze net gevuld hebt 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de coil unit de e-liquid goed absorberen en voorkomt u dat u een verbrande smaak krijgt.

Uw Eleaf iKonn Total vullen met e-liquid

Om de clearomizer te vullen met e-liquid, dient u de zogenaamde top cap naar achteren te schuiven. Op de bovenste rand van de clearomizer staat ‘open’ aangegeven. Daarboven ziet u een driehoekje. Duw de top cap in de richting die de punt van het driehoekje aangeeft. Er verschijnt nu een opening. U kunt uw clearomizer nu voorzien van e-liquid. Schuif het geheel weer dicht. Uw elektrische sigaret is nu klaar voor gebruik.

  • Let op: Als de top cap zich in een positie bevindt waarin deze niet de ruimte heeft om naar achteren geschoven te worden, dient u de clearomizer met de klok mee te draaien totdat dit wel kan.
  • Let op: Laat het tankje van uw elektrische sigaret nooit helemaal leeggaan, maar vul deze op tijd bij. Zo krijgt de coil unit niet de kans om uit te drogen en voorkomt u een branderige smaak.

DE ELEAF IKONN IN GEBRUIK NEMEN

In- en uitschakelen

De Eleaf iKonn Total is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in uw broekzak of tas. Om de iKonn in te schakelen, dient u vijf keer zeer snel, binnen één tot twee seconden, op de vuurknop te drukken. De vuurknop zit verborgen en wordt ingedrukt door middel van de clearomizer cover. Een lampje zal nu vijf keer knipperen. Op eenzelfde manier kunt u de iKonn uitschakelen.

Airflow instellen

Het kapje onder de clearomizer dient voor het regelen van de luchttoevoer. U kunt met de klok mee of tegen de klok in draaien om de luchttoevoer te vergroten of te verkleinen. De luchttoevoer zal het grootst zijn, wanneer de markeringen boven elkaar staan.

Inhaleren

Door op de vuurknop te drukken en tegelijkertijd in te ademen, kunt u inhaleren. Laat de vuurknop na het inhaleren meteen weer los.

BEVEILIGING

Om veilig gebruik te kunnen garanderen, beschikt de Eleaf iKonn Total over verschillende beveiligingen. De beveiligingen waarover de iKonn beschikt zijn:

 • Atomizer protection: Als u langer dan 15 seconden op de vuurknop drukt, zal er een lampje 10 keer branden en schakelt het apparaat zichzelf uit.
 • Kortsluiting beveiliging: Als er kortsluiting ontstaat vóór het dampen, zal het lampje zodra u gaat dampen 5 keer knipperen. Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit. Als er kortsluiting ontstaat tijdens het dampen, zal het lampje 3 keer knipperen.
 • Laag voltage beveiliging: Als de spanningsweerstand lager is dan 3,3V, zal het indicatielampje 40 keer knipperen en de spanning wegvallen.
 • Weerstandsbeveiliging: Als de output load resistance hoger dan 3,0 Ohm is, zal het lampje langzaam knipperen om aan te geven dat er geen coil unit is gezien. Als de output load resistance lager is dan 0,15 Ohm, zal het lampje vijf keer knipperen om aan te geven dat er een te lage output load of kortsluiting is.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee