Eleaf Aster Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf Aster elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Eleaf Aster Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Eleaf Aster. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Eleaf Aster Body
1x Eleaf USB oplaadkabel

 

Uw Eleaf Aster opladen

De body van de Eleaf Aster werkt op één losse 18650 batterij. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en dat de batterij wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Aangeraden wordt om de 18650 batterij op te laden in een externe oplader. Op deze manier is uw batterij het snelst opgeladen, en wordt uw MOD tijdens het opladen niet belast.

Hebt u geen externe oplader, dan dient u de batterij eerst in het apparaat te plaatsen. Dit doet u door de magnetische batterijklep los te halen en de batterij met de pluspool boven en de minpool beneden te plaatsen. Nu plaatst u de batterijklep weer terug. Aan de voorkant van uw Eleaf Aster vindt u een Micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de Micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in de USB poort van een AC adapter die u vervolgens in het stopcontact doet. U kunt uw Eleaf Aster ook opladen door de USB aansluiting van de oplaadkabel in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat te steken.

  • Let op: De maximale output van de adapter of USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat mag maximaal 5V/1A zijn.

UW ELEAF ASTER IN GEBRUIK NEMEN

Apparaat in- en uitschakelen

Om het apparaat in- of uit te schakelen, dient u binnen één tot twee seconden, vijf keer snel achter elkaar, op de vuurknop te drukken.

Stealth on/off

Door tegelijkertijd op de vuurknop en de minknop te drukken wanneer het apparaat is ingeschakeld, kunt u schakelen tussen Stealth On en Stealth Off. In de Stealth On modus kunt u dampen terwijl het display is uitgeschakeld. Door één keer op de vuurknop te drukken, kunt uw huidige instellingen bekijken.

Instellingstoetsen blokkeren/deblokkeren

Door tegelijkertijd twee seconden op de plus- en de minknop te drukken als het apparaat is ingeschakeld, zet u de plus- en de minknop op slot. Op het display zal dan “Lock” verschijnen. Door nogmaals tegelijkertijd twee seconden op de plus- en de minknop te drukken, worden de toetsen gedeblokkeerd. Op het display zal dan “Unlock” verschijnen.

De displayweergave omkeren

Door twee seconden tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken terwijl het apparaat is uitgeschakeld, zal de schermweergave 180 graden draaien. Door deze handeling nogmaals uit te voeren, draait het display weer terug.

Schakelen tussen damp modi

Druk, wanneer het apparaat is ingeschakeld, drie keer snel achter elkaar op de vuurknop. Het apparaat zal nu de huidige modus weergeven. Door op de plus- of de minknop te drukken, kunt u schakelen tussen VW, Bypass, Smart, TC-Ni, TC-Ti, TC-SS, TCR-M1, TCR-M2 en TCR-M3. Druk vervolgens op de vuurknop of wacht 10 seconden, om de instelling te bevestigen.

Variable Wattage Modus

Atomizer head
Als het apparaat in VW modus staat, kan er gebruik gemaakt worden van atomizer heads met een weerstand van 0,1 ohm tot en met 3,5 ohm.

Het wattage instellen
Het wattage kan in deze modus ingesteld worden van 1W tot en met 75W door op de plus- of minknop te drukken. Door op de plusknop te drukken gaat het wattage omhoog. Drukt u op de minknop, dan verlaagt u het wattage. Door de plus- of minknop ingedrukt te houden, verhoogt of verlaagt u het wattage snel.

Bypass Modus

Als de Eleaf Aster in Bypass modus staat, kan er gebruik gemaakt worden van atomizer heads met een weerstand van 0,1 ohm tot en met 3,5 ohm. In deze modus wordt direct output toegepast. Dat betekent dat hoe hoger de resterende batterij capaciteit is, hoe hoger de spanning die naar het apparaat wordt doorgegeven.

Smart Modus

In deze modus kan het wattage ingesteld worden van 1W tot en met 75W. Dit doet u door op de plus- of de minknop te drukken en kan alleen als er een atomizer head is geïnstalleerd. De Smart Modus slaat de output power op voor iedere weerstandswaarde en kan maximaal 10 instellingen opslaan. Als u de output power instelling van een weerstand verandert, zal deze automatisch opgeslagen worden. Als er al 10 profielen zijn opgeslagen, zal het profiel wat als eerst is opgeslagen automatisch verwijderd worden. Het apparaat kan in deze modus atomizer heads aan met een weerstand van 0,1 ohm tot en met 3,5 ohm.

TC-Ni/TC-Ti/TC-SS/TCR(M1, M2, M3) modi

Als het apparaat in TC-Ni/TC-Ti/TC-SS modus staat, dient u gebruik te maken van atomizer heads van Nickel 200, Titanium of Stainless Steel 316. In TCR (Temperature Coefficient of Resistance) modus, ondersteunt het apparaat verschillende temperature control coils met verschillende TCR waarde ranges. De TCR kan ingesteld worden op verschillende waarden. De coil mag een weerstand hebben van 0,05 ohm tot en met 1,5 ohm.

De instellingen van TCR modus (M1, M2, M3)

Druk, als de Eleaf Aster is uitgeschakeld, tegelijkertijd op de voorknop en de plusknop. Als u deze knoppen ingedrukt houdt, komt u in het TCR (M1, M2, M3) menu terecht.

 • Druk op de plus- of de minknop om te schakelen tussen M1, M2 en M3.
 • Druk één maal op de vuurknop om de keuze te bevestigen.
 • Druk op de plus- of de minknop om de TCR waarde in te stellen naar het materiaal van de coil die u gebruikt.
 • Houd de vuurknop ingedrukt of doe 10 seconden niets om uw keuze te bevestigen.

Materiaal

Nickel

Titanium

NiFe

SS (303, 304, 316, 317)

TCR Value Range

600-700

300-400

300-400

80-200

Het wattage instellen

In TC-Ni/TC-Ti/TC-SS/TCR (M1, M2 ,M3) modus kan het wattage ingesteld worden van 1W tot en met 75W. Druk vier keer snel achter elkaar op de vuurknop om het instellingsmenu te bereiken. Druk op de plus- en de minknop om het wattage hoger of lager te zetten. Als u de plus- of minknop ingedrukt houdt, zal het wattage snel omhoog of omlaag gaan.

De temperatuur instellen

In TC-Ni/TC-Ti/TC-SS/TCR (M1, M2, M3) modus kan de temperatuur ingesteld worden van 100 tot en met 315 graden Celsius of 200 tot en met 600 Fahrenheit. Door op de plus- of de minknop te drukken, kunt u de temperatuur hoger of lager zetten. Dit gaat in stappen van 5 graden Celsius of 10 Fahrenheit. Als u de plus- of minknop ingedrukt houdt, zal de temperatuurinstelling snel omhoog of omlaag gaan.

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

Om te schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit dient u de temperatuur tot 315 graden Celsius in te stellen. Als u dan doorgaat met op de plusknop drukken, schakelt het apparaat over naar de laagste Fahrenheit instelmogelijkheid (200 Fahrenheit). Indien u van Fahrenheit terug naar graden Celsius wilt, stelt u het apparaat op de laagst mogelijke Fahrenheit (200 F) en gaat dan verder met op de minknop drukken. Het apparaat schakelt nu naar de hoogst mogelijke graden Celsius instelling (315 C).

Schakelen tussen graden Celsius en Fahrenheit

Om de weerstand van de coil vast te zetten of van het slot te halen dient u in TC-Ni/TC-Ti/TC-SS/TCR (M1, M2, M3) modus, als het apparaat is ingeschakeld, de vuurknop en de plusknop tegelijkertijd ingedrukt te houden voor twee seconden. Het “Lock”-teken zal verschijnen als de weerstand is vastgezet en het ohm-teken zal verschijnen als u de weerstand weer van het slot haalt.
Let op:

 • Zet de weerstand van de coil vast als deze op kamertemperatuur is. Zo kan het apparaat de juiste basisweerstand meten.
 • Als de weerstand is vastgezet en u verwijdert de coil en plaatst diezelfde coil terug, dan kan het apparaat dezelfde “basis weerstand” aanhouden, ook al kan de weerstand iets verschillen door de temperatuur. Als de weerstand niet vast staat en u verwijdert dan de coil en zet deze weer terug, kan het apparaat “New coil up same down” aangeven als de weerstand iets veranderd is. Als het dezelfde coil is, dient u op de minknop te drukken. Is het een nieuwe coil? Druk dan op de plusknop. Haal de weerstand altijd van het slot als u de coil unit gaat vervangen!
 • Als u per ongeluk een coil gebruikt met een weerstand van boven de 1,5 ohm terwijl u in TC-Ni/TC-Ti/TC-SS/TCR (M1, M2, M3) modus zit, dan schakelt het apparaat automatisch over naar VW modus.

Uw Eleaf Aster upgraden

Om uw apparaat van de nieuwste software te voorzien, brengt Eleaf regelmatig upgrades uit. Hoe u deze op uw Eleaf Aster kunt installeren, vindt u hier: E-sigaret upgraden.

Een logo uploaden

Om een logo op het apparaat te zetten dient u eerst de stappen te volgen die in bovenstaande link staan beschreven. U kunt een .bmp bestand uploaden met 96*16 pixels. Als u het logo geüpload hebt, dient u twee keer snel achter elkaar op de vuurknop te drukken, als het apparaat ingeschakeld is, om het logo wel of niet op uw display te krijgen. Met de plus- en minknop kunt u de afbeelding draaien.

Als het niet lukt en het apparaat zichzelf uitschakelt, dient u één keer op de minknop te drukken om het apparaat opnieuw op te starten.

Meldingen en Beveiligingen

Om er voor te zorgen dat u uw Eleaf Aster veilig kunt gebruiken, beschikt deze over verschillende meldingen en beveiligingen. De meldingen en beveiligingen waarover de Eleaf Aster beschikt zijn:

 • Atomizer protection: Als de vuurknop langer dan 10 seconden wordt ingedrukt, valt de spanning automatisch weg en verschijnt er “Over 10s” op het display.
 • Atomizer Low Alert: Als de weerstand van de coil lager is dan 0,1 ohm in VW, Bypass of Smart modus of lager dan 0,05 ohm in TC modi, zal er “Atomizer Low” op het display verschijnen.
 • Atomizer kortsluiting & geen atomizer bescherming: Als er kortsluiting in de atomizer ontstaat, verschijnt er “Atomizer Short” in beeld. Als er geen atomizer is aangesloten of de atomizer geen contact maakt, staat er “No Atomizer” in beeld.
 • Laag voltage beveiliging: Als het voltage van de batterij lager is dan 3,3V, zal het display eerst “Battery Low” en dan “Lock” weergeven. Laadt de batterij op als u uw apparaat weer in gebruik wilt nemen.
 • Temperatuur beveiliging: Als in TC modus de coil de ingestelde temperatuur bereikt, zal het scherm “Temp Protection” weergeven. U kunt uw apparaat gewoon blijven gebruiken.
 • Temperatuur waarschuwing: Als het apparaat te warm wordt, zal het apparaat zichzelf uitschakelen en zal er “Device Too Hot” in het scherm verschijnen. U kunt het apparaat weer gebruiken als deze is afgekoeld.
 • Batterij alert: Als het apparaat met een atomizer werkt en het voltage van de batterij zakt lager dan 2,9V, dan zal er “Weak Battery” op het scherm verschijnen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen.

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee