Aspire Tigon Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Tigon elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Aspire Tigon Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Tigon. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door. 

Wat zit er in de doos

1x Tigon Kit (2ml, 0.4ohm pre-installed)
1x Glass tubw
1x Extra drip tip
1x Coil (1,2ohm)
10x Rubberen O-ring
1x Warranty card
1x Screw adjustment tool

Uw Aspire Tigon Opladen

De Aspire Tigon werkt op een batterij die beschikt over een capaciteit van 1800mAh. Om zo lang mogelijk optimaal gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig opgeladen wordt en wordt opgeladen voor hij helemaal leeg is.

Aan de achterkant van de Aspire Tigon vindt u een micro USB poort. Om de batterij op te laden, dient u de micro USB kant van het meegeleverde USB oplaadkabeltje in de micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

In de batterijknop van de Aspire Tigon zit een LED indicator verwerkt. Deze batterij indicator zal branden en uitgaan wanneer de batterij volledig is opgeladen. Daarnaast geeft de LED indicator ook de resterende batterijcapaciteit weer. Iedere keer wanneer u op de batterijknop hebt gedrukt, zal de indicator branden. Brandt het lampje roze? Dan is de batterij voor meer dan 70% vol. Wanneer het lampje blauw brandt, is de batterij voor 30% tot 69% vol. Brandt het lampje rood? Dan is de batterij bijna leeg en dient u deze op te laden. Het LED lampje zal ook van kleur veranderen tijdens het opladen. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, zal het lampje 20x roze knipperen, waarna het lampje uitgaat.

Atomizer plaatsen of vervangen

Als u uw elektrische sigaret voor het eerst gebruikt, is er waarschijnlijk al een coil unit geplaatst. Controleer voor u uw elektrische sigaret vult met e-liquid, of de coil unit goed is aangedraaid.

De coil unit van uw elektrische sigaret, zal af en toe vervangen moeten worden. Als u merkt dat de smaak van uw Aspire Tigon vermindert of branderig wordt, zal de coil unit vervangen moeten worden. De Aspire Tigon beschikt over een techniek waarbij het verwisselbare gedeelte via de onderkant van de tank vervangen dient te worden. Dit doet u door de atomizer base los te draaien van de tank. Wanneer u dit gedaan hebt, dient u het tankje op zijn kop te houden. Nu kunt u op de coil drukken, waarna deze uit de tank komt. Vervang deze door een nieuwe in de tank te drukken en draai de atomizer base terug op de tank. U hebt nu een nieuwe coil geplaatst.

DE ASPIRE TIGON TANK VULLEN MET E-LIQUID

Om uw elektrische sigaret te kunnen voorzien van e-liquid, dient u aan de top cap te trekken, en deze vervolgens opzij te schuiven. Als u dit gedaan hebt, kunt u in het tankje kijken. Het tankje is transparant, zodat u vanaf de buitenkant kunt zien hoeveel e-liquid er in zit. Vul het tankje van uw elektrische sigaret voor ongeveer 80%. Schuif de top cap met de klok mee terug op de clearomizer. Uw elektrische sigaret is nu voorzien van e-liquid.

Airflow control

Aan de onderkant van de clearomizer kunt u de luchttoevoer regelen. U kunt de ring onder het glaasje met de klok mee of tegen de klok in draaien om de luchttoevoer te vergroten of te verkleinen. Draai de luchttoevoer nooit helemaal dicht. Wanneer u dit doet, komt er geen lucht meer langs de coil unit en kan deze verbranden.

De glass tube vervangen

Het tankje van de Aspire Tigon is gemaakt van Pyrex glas. Het kan natuurlijk gebeuren dat het glaasje kapot gaat en u deze wilt vervangen. Dit kunt u doen door de atomizer base los te draaien, het coiltje te verwijderen zoals hierboven beschreven en vervolgens met het meegeleverde schroevendraaiertje het kleine schroefje dat zich in de metalen ruimte bevindt los te schroeven. Wanneer u dat hebt gedaan, kunt u de glass tube vervangen voor een nieuwe. Zet het geheel weer terug in elkaar, plaats een nieuwe coil, schroef het schroefje weer vast en draai de atomizer base terug op de tank. U hebt nu de glass tube vervangen.

De beveiliging van de aspire tigon

De Aspire Tigon is voorzien van een beveiligingssysteem om er voor te zorgen dat de batterij niet per ongeluk leegloopt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Om uw elektrische sigaret aan te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Om de Aspire Tigon uit te schakelen, dient u eveneens vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken.

Daarnaast beschikt de Aspire over een beveiliging die er voor zorgt dat de batterij zichzelf uitschakelt als de vuurknop langer dan 8 seconden wordt ingedrukt. Zo wordt oververhitting voorkomen.

De Aspire is tevens uitgerust met een kortsluitingsbeveiliging, een laag voltage beveiliging en een beveiliging tegen lage weerstanden. De batterij wordt in deze gevallen automatisch uitgeschakeld.

Beginnen met dampen

Nu de batterij is opgeladen, is ingeschakeld en het tankje is gevuld met e-liquid, kunt u beginnen met het daadwerkelijk gebruiken van uw elektrische sigaret. Als eerst brengt u het mondstuk naar uw mond. Vervolgens houdt u het batterijknopje ingedrukt. Het LED lampje zal nu branden. Nu kunt u aan het mondstukje zuigen en de damp inhaleren. Laat het knopje na het zuigen aan het mondstukje weer los.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen.

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee