Aspire Puxos Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Puxos elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Aspire Puxos Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Puxos. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door. 

Wat zit er in de doos

1x Aspire Puxos
1x Micro USB oplaadkabel
1x Battery Sleeve

 

Uw Aspire Puxos Opladen

De Aspire Puxos is compatibel met zowel een 18650 als een 20700 of 21700 batterij. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en dat ze worden opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

Om de MOD te ontlasten en om uw batterij snel opgeladen te hebben, kunt u de 18650 batterijen het beste opladen in een externe oplader. Let er hierbij goed op dat u de batterij op de juiste manier in de externe lader plaatst. Als u de batterij na het opladen terug in de Aspire Puxos plaatst, dient u goed te kijken naar de plus- en de minpolen van de batterij. Het is van belang dat u de batterij op de juiste manier terug in de Puxos plaatst. De batterij plaatsen doet u door de magnetische batterijklep die zich aan de zijkant van de Puxos bevindt los te halen en de batterij in het batterijcompartiment te plaatsen.

  • Let op: Indien u gebruik maakt van een 18650 batterij, dient u deze te voorzien van de meegeleverde battery sleeve, alvorens u deze in de Puxos plaatst.

U kunt uw apparaat ook opladen via het meegeleverde Micro USB oplaadkabeltje. Aan de voorkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterijen op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

UW ASPIRE PUXOS IN GEBRUIK NEMEN

De batterij

De MOD schakelt zichzelf automatisch in wanneer u een batterij geplaatst hebt. Op het scherm zal nu 18650 of 21700 verschijnen. Selecteer nu de juiste batterij. Hebt u een 18650 batterij geplaatst, dan zal de uitgangsspanning 80W zijn. Hebt u een 20700 of een 21700 batterij geplaatst? Dan is de uitgangsspanning 100W.

In- en uitschakelen

Om het apparaat op slot te zetten, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Met snel achter elkaar bedoelen we binnen twee seconden. Als de MOD op slot staat, dient u drie seconden op de batterijknop te drukken om het apparaat uit te schakelen. Door vijf keer binnen twee seconden op de vuurknop te drukken, kunt u het apparaat weer inschakelen.

De toetsen blokkeren

Door tegelijkertijd op de batterijknop en de minknop te drukken, kunt u de instellingsknoppen op slot zetten. Als u dit juist gedaan hebt, zal het symbool van een slotje in het display verschijnen. Wanneer de toetsen geblokkeerd zijn kunt u uw instellingen niet veranderen, maar wel dampen. Om de toetsen van de blokkade af te halen, dient u eveneens tegelijkertijd op de batterijknop en op de minknop te drukken.

Schakelen tussen de verschillende modi

Druk tegelijkertijd op de batterijknop en op de plusknop om te schakelen tussen Variable Wattage, Variable Voltage, Bypass, CPS (C1, C2, C3), TC (Ni/Ti/SS316L) en TCR (M1, M2, M3). Druk op de plus- of de minknop om door het menu te navigeren en op de batterijknop om een modus te bevestigen.

De wattage modus

Wanneer u in de Wattage modus zit, kunt u kiezen tussen “H”, “N” en “S”. “H” staat voor Hard, “N” staat voor Normal en “S” staat voor Soft.

TCR instellen

Door, wanneer de Puxos in de Temperature Control modus staat, tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken, komt u in het PWR en TCR instel menu. Druk nu op de batterijknop om te schakelen tussen PWR en TCR. Gebruik de plus- en de minknop om de waarden in te stellen. PWR kan worden ingesteld van 1W tot en met 80 of 100W (afhankelijk van de batterij). De TCR waarden kunnen worden ingesteld van 0,10 tot en met 9,99.

  • Let op: De TCR waarden voor TC (Ni/Ti/SS316L) kunnen niet worden ingesteld.

Customizable Power Settings

Wanneer de Aspire Puxos in de CPS modus staat, dient u tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken om de heat ramp-up (power curve) te verfijnen. Druk op de plus- of de minknop om het wattage aan te passen. Druk vervolgens op de batterijknop om de tijd te selecteren van één tot tien seconden. Druk nu opnieuw tegelijkertijd op de plus- en de minknop om het CPS menu te verlaten.

Atomizer vervangen in TC modus

Als u een nieuwe atomizer plaatst terwijl uw MOD in TC modus staat, zal er op het scherm “New Atomizer?” verschijnen. Daarna zal er “YES+/NO-“ op het scherm verschijnen. Door op de plusknop te drukken selecteert u “YES+”. Als u dit doet, zal het apparaat de weerstand van de nieuwe atomizer lezen en opslaan. Door op de minknop te drukken selecteert u “NO-“. Als u dit doet, zal het apparaat de weerstand van de vorige atomizer behouden.

  • Let op: Zorg dat de atomizer op kamertemperatuur is alvorens u deze in de Puxos plaatst. Zo voorkomt u dat het apparaat de verkeerde weerstanden detecteert.

Scherm instellingen

Door tegelijkertijd voor twee seconden op de plus- en de minknop te drukken, kunt u de scherm instellingen aanpassen. Door op de plus- of de minknop te drukken, kunt u schakelen tussen helderheid en schermrotatie. Met de batterijknop kunt u één van deze instellingen selecteren. Vervolgens kunt u de plus- en de minknop gebruiken om de instelling te wijzigen. Druk tot slot op de batterijknop om de keuze te bevestigen.

Beveiliging

De beveiligingen waarover de Aspire Puxos beschikt zijn:

 • Automatisch uitschakelen bij te lang indrukken batterijknop;
 • Beveiliging tegen kortsluiting;
 • Beveiliging tegen te lage weerstand;
 • Beveiliging tegen oververhitting;
 • Beveiliging tegen overladen;
 • Beveiliging tegen onderladen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het van belang dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter daarom aandachtig door om verrassingen te voorkomen.

 

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee