Aspire Odyssey Mini Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Odyssey Mini elektrische sigaret. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw nieuwe elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Aspire Odyssey Mini Handleiding

Bedankt voor het aanschaffen van de Aspire Oddyssey Mini Kit. Lees om optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische sigaret, deze handleiding zorgvuldig door.

Wat zit er in de doos

1x Aspire Pegasus 50 Watt MOD
1x Aspire Triton Mini Clearomizer
2x 0,15Ω Ni200 Triton Mini Replacement Atomizer
1x 1,2Ω Kanthal Triton Mini Replacement Atomizer
1x 1,8Ω Clapton Triton Mini Replacement Atomizer
1x Reserve tank glaasje
1x Micro USB Laadkabel
1x Handleiding

Uw Aspire Odyssey Mini opladen

De Aspire Odyssey maakt gebruik van één losse 18650 batterij. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van uw batterij, is het van belang dat deze altijd volledig worden opgeladen, en dat deze wordt opgeladen voor deze volledig leeg zijn.

Om de MOD te ontlasten en om uw batterij snel opgeladen te hebben, kunt u de 18650 batterij het beste opladen middels een externe oplader. Let er hierbij goed op dat u de batterij op de juiste manier in de externe lader plaatst. Als u de batterij na het opladen terug in de Odyssey plaatst, dient u goed te kijken naar de plus- en de minpolen van de batterij. Het is van belang dat u de batterijen op de juiste manier terug in de Odyssey plaatst.

U kunt uw apparaat ook opladen via het meegeleverde Micro USB oplaadkabeltje. Aan de onderkant van het apparaat vindt u een Micro USB poort. Om uw batterij op te laden, dient u de Micro USB aansluiting van de meegeleverde USB lader in de Micro USB poort van uw elektrische sigaret te steken. Vervolgens steekt u de andere kant van de USB oplaadkabel in een USB poort van een AC adapter, welke u vervolgens in het stopcontact steekt, of in de USB poort van bijvoorbeeld uw computer of een ander apparaat.

Uw Aspire Odyssey gebruiksklaar maken

De atomizer plaatsen of vervangen

Om de atomizer te plaatsen of te vervangen, dient u het tankje los te draaien van de atomizer base. Vervolgens trekt u het glaasje los van de atomizer base. Nu kunt u een atomizer plaatsen, of de oude atomizer losdraaien en een nieuwe plaatsen. Als u dit gedaan heeft, dient u het glaasje terug op de atomizer base te plaatsen. Draai nu de tank terug op de atomizer base. U heeft nu een atomizer geplaatst of vervangen.

Uw Aspire Odyssey vullen met e-liquid

Om de Aspire Odyssey te vullen met e-liquid, dient u de top cap los te draaien van het tankje. Als u dit gedaan heeft, kunt u in het tankje kijken. U kunt het tankje nu vullen met e-liquid. Doe dit niet in het middelste buisje. Dit buisje zorgt voor de luchttoevoer. Laat de e-liquid langs de zijkant via het glaasje het tankje inlopen. Als u dit gedaan heeft, kunt u de top cap terug op het tankje draaien. Het tankje is nu gevuld.

Uw Aspire Odyssey in gebruik nemen

In- en uitschakelen

Om het apparaat in te schakelen, dient u vijf keer snel achter elkaar op de batterijknop te drukken. Met snel achter elkaar bedoelen we binnen twee seconden. Op eenzelfde manier kunt u de MOD op slot zetten. Als u dit gedaan heeft, zal er “LOCKED CLOCK5X” in het scherm verschijnen.

De toetsen blokkeren

Door tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken, kunt u de toetsen op slot zetten. Er verschijnt dan een slotje op het display. De plus- en de minknop zullen nu niet werken. Wel kunt u gewoon gebruik maken van de batterijknop. Door wederom tegelijkertijd op de plus- en de minknop te drukken, deblokkeert u de toetsen.

Slaapstand

De MOD zal in slaapstand raken wanneer u hem 60 seconden niet gebruikt. Door op de batterijknop te drukken, zal het apparaat weer geactiveerd worden. Als u het apparaat op slot gezet heeft, zal het apparaat “LOCKED CLICK5X” weergeven.

Scherminformatie

Wanneer het apparaat is ingeschakeld, zal de Odyssey het resterende batterijpercentage, de weerstand van de coil, het voltage en het wattage weergeven.

Nieuwe atomizer

Als er een nieuwe atomizer is geplaatst, zal op het display “NEW ATOMIZER” verschijnen, gevolgd door de opties yes en no. Als u voor no kies, zullen de instellingen het zelfde blijven als voorheen. Kiest u voor yes, dan krijgt u de optie om te kiezen tussen “Ka Ni Ti”. Ka staat voor Kanthal coil, Ni staat voor Nickel en Ti staat voor Titanium. Nickel en Titanium coils zijn de coils die geschikt zijn om temperature control mee te dampen.

Kanthal coil

Indien u kiest voor Ka (Kanthal, standaard wattage modus), zal het volgende scherm u de keuze tussen Bypass (Directe spanning van de batterij naar de clearomizer. U kunt in deze stand niet het wattage instellen) of Regulated (De spanning is gecontroleerd door de CPU in het apparaat. Het wattage kan nu worden ingesteld door op de instellingsknoppen te drukken). Houd er rekening mee dat Stainless Steel en NiChrome coils gebruikt kunnen worden onder de “Ka” instelling.

REG modus

De Odyssey geeft 1 tot en met 50 Watt in REG modus. Het apparaat berekent het voltage, maximaal 8,5V, gebaseerd op de weerstand van de huidige atomizer. Indien de wattage instelling het voltage hoger zou brengen, zal de Odyssey het voltage terugzetten naar 8,5V.

Graden Celsius of Fahrenheit en de weerstand vastzetten

Indien u Ni of Ti in TC modus selecteert, zal u de keuze krijgen tussen Fahrenheit en graden Celsius. Vervolgens zal het apparaat de “ROOM TEMP” lezen. Door op “YES” te drukken, zal u de weerstand van de atomizer vastzetten (De omgevingstemperatuur kan de weerstand van een coil beïnvloeden. Met deze functie zorgt u voor een consistente weerstand en een consistente dampervaring). Door op “NO” te drukken, zal de oude weerstand gebruikt worden als basis voor de temperatuurberekeningen.

U kunt de temperatuur nu naar wens instellen door op de bovenste of op de onderste instellingsknop te drukken.

BYPASS modus

Indien u in BYPASS modus zit, kan het apparaat gebruik maken van coils met een weerstand van 0,2ohm. In REG modus is het maximum wattage voor 0,1ohm tot en met 0,2ohm 30Watt.

Scherm uitschakelen

Door drie keer binnen 1,5 seconden op de batterijknop te drukken, zet u het scherm op slot. Indien het scherm op slot staat kunt u het apparaat nog wel gebruiken, alleen is het scherm zwart. Door opnieuw drie keer binnen 1,5 seconden op de batterijknop te drukken of door het apparaat op te laden, activeert u het scherm weer.

Temperatuur

Het apparaat kan worden ingesteld van 200 tot 600 Fahrenheit en van 100 tot 315 graden Celsius.

Schermrotatie

Het scherm zal automatisch meedraaien met de MOD.

Beveiliging

De beveiligingen waarover de Aspire Odyssey beschikt zijn:

  • Stepdown protection: Als de batterij over te weinig mAh beschikt om het huidige wattage aan te kunnen, zal het apparaat het wattage in stapjes van 10W omlaag brengen. Als de batterij te weinig spanning heeft, zal het apparaat zichzelf direct instellen op 10W. Als het wattage lager dan 20W is, zal het batterij icoon knipperen. Als u nu op de batterijknop drukt, zal er “LOW BATTERY” in het scherm verschijnen.
  • Automatic cutoff: Indien u de batterijknop langer dan twaalf seconden ingedrukt houdt, zal het apparaat stoppen met vuren en zal er voor drie seconden “over 12s” in het scherm verschijnen, waarna het apparaat stand by gaat. Om opnieuw gebruik te kunnen maken van het apparaat, dient u opnieuw op de batterijknop te drukken.
  • High temperature protection: Als het apparaat warmer wordt dan 75 graden Clesius, zal het apparaat “DEVICE TOO HOT” weergeven en stand by gaan. U kunt het apparaat weer gebruiken als het is afgekoeld.
  • Kortsluiting beveiliging: Als het apparaat kortsluiting detecteert, zal het apparaat stoppen met werken. Op het scherm verschijnt “LOW RESISTOR” voor drie seconden, waarna het apparaat in stand by modus gaat. Om dit te corrigeren, dient u de atomizer te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Indien de melding opnieuw verschijnt, dient u een nieuwe atomizer te plaatsen.
  • No atomizer: Wanneer er geen atomizer is gedetecteerd, zal het apparaat voor drie seconden “CHECK ATOMIZER” weergeven, waarna deze in stand by modus gaat.
  • Lage weerstandsbeveiliging: Als het apparaat een weerstand lager dan 0,1ohm detecteert, zal op het display “LOW RESISTANCE” verschijnen en na drie seconden in de stand by modus gaan. Het apparaat zal niet meer werken totdat de atomizer is vervangen.
  • Beveiliging tegen verkeerd geplaatste batterij: Als de batterij verkeerd om in de MOD geplaatst is, zal de MOD niet werken. Indien u hem aansluit op de lader, zal het scherm na drie seconden uitvallen en het apparaat stoppen met opladen.

TOT SLOT

Een elektrische sigaret is een apparaatje dat vol zit met kleine elektronica. Net zoals bij andere elektrische apparaten, is het belangrijk dat de e-sigaret met zorg wordt gebruikt om defecten en schade te voorkomen. Lees de bijgevoegde bijsluiter aandachtig door om verrassingen te voorkomen. Hebt u vragen of opmerkingen? De Rookwinkel.nl klantenservice staat op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur voor u klaar (0800-8108).

Welkom bij

De producten op onze website zijn alleen geschikt voor volwassenen. Om gebruik te maken van onze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.


Bent u 18 jaar of ouder?

Ja Nee