Coil Master 521 Tab

Coil Master 521 Tab

Een multifunctioneel apparaat voor de veeleisende en ervaren dampers.
€ 49,95
Coil Master 521 Tab

Details

De 521 Tab is een multifunctioneel en geavanceerd apparaat dat onder andere dient als Ohm-meter, Voltage-meter en een deck om coils op te bouwen. Een groot voordeel van het gebruik van een zogenaamd coil build deck als de Coil Master 521 Tab is dat de coil tijdens het bouwen doorgemeten en getest kan worden.

De Coil Master maakt gebruik van één 18650 batterij. Middels de meegeleverde kabel met een micro usb aansluiting kan deze via het apparaat worden opgeladen.

Ohm meter

Met de Coil Master 521 Tab is het mogelijk om de weerstanden van coils te kunnen meten van 0.01Ω tot 9.99Ω. Via een spring loaded 510 aansluiting kan een RBA of Atomizer in het apparaat worden gedraaid. Aan de zijkant van het apparaat zit een knop waarmee geschakeld kan worden tussen het branden van de coil (burn) en het meten van de weerstand (meter). Zodra deze op 'meter' is gezet kan de weerstand worden gemeten door op de vuurknop van de 512 Tab te drukken.

Op deze manier kan er tussen het bouwen door gecontroleerd worden of de coil de gewenste weerstand heeft zonder deze eerst op een MOD te hoeven monteren. Het optimaliseren van een coil gaat zo een stuk eenvoudiger en sneller!

Ook is het mogelijk om de weerstand van een coil te meten met de meegeleverde kabeltjes. De twee kabeltjes dienen als een + en een -. De uiteinden bevatten klemmetjes welke op de coil geklemd kunnen worden (hetzelfde principe als de startkabels voor een auto accu). Op deze manier hoeft de coil dus nog niet in een RBA of Atomizer bevestigd te zitten voordat hiervan de weerstand gemeten kan worden.

Voltage meten

Een unieke eigenschap van de 512 Tab is het meten van het Voltage van MOD's. Het voltage kan gemeten worden tussen de 0.3V en 9.99V. Dit is mogelijk door de Voltage meter op het apparaat te monteren en de knop te schakelen naar 'meter'. Vervolgens kan de MOD hierop worden gedraaid en zal tijdens het aanzetten van de MOD het voltage zichtbaar zijn op het display.

Tijdens het meten van het voltage kan ook de coil, indien deze in het appraat is geschroefd, gebrand worden zodat zichtbaar is hoe deze functioneert. Als het wick materiaal en e-liquid in de coil zitten kan op deze manier tevens de werkelijke dampproductie worden bekeken.

Specificaties

Merk Coil Master
Weerstanden 0.01Ω tot 9.99Ω
Voltages 0.3V en 9.99V
Opladen Losse 18650 batterij via Micro USB
Aansluiting 510 Spring Loaded
Afmetingen 49.5mm x 84.5mm x 69.5mm
Gewicht (zonder batterij) 190gr
 
Beoordelen

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Omschrijf uw ervaring met dit produkt. Met uw review helpt u andere klanten een goede keuze te maken. Heeft u vragen over of problemen met dit product? Neem dan contact op met onze klantenservice. Vragen worden niet beantwoord in uw review.

Hoe waardeert u dit artikel? *

 
Waardering